Condiment grecesc Gyros

Condiment grecesc Gyros

Si intram putin in bucataria greceasca cu acest condiment Gyros, o combinatie de mirodenii accesibile dar amestecate, efectiv "danseaza" frumos impreuna! Maine voi arata reteta mea de pui in stil grecesc in care folosesc aceasta combinatie si nu ne mai saturam de ea, este foarte gustos si foarte simplu.

Daca ma intrebati la ce sa folositi acest amestec de condimente, raspunsul ferm este - la carne(pui, miel, porc, etc)...dar nu ezitati si mai experimentati cu niste legume sau lipii stropite cu ulei de masline si presarate cu mirodenii.

Vara trecuta am adus din Grecia o punguta cu acest amestec de condimente dar sincera sa fiu, combinatia de mai jos este mult mai faina decat ce am cumparat. Deci recomand sa-l faceti singurei acasa si veti fi placut surprinsi, ingredientele sunt la indemana, nu va trebuie rasnita, doar le amestecati cu o lingurita.

Ingrediente

Coriandru macinat
1 lingurite
Chimion pudra
1 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite
puteti adauga si 1 lingurita fulgi de chilli
Patrunjel uscat
1 lingurite
Oregano uscat
1 lingurite
Cimbru uscat
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Scortisoara macinata
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Adunati pe masa toate condimentele din lista de mai sus.

Observati cum le tin eu, in borcane de sticla si inchise ermetic. Cand am timp, le pun etichete printate, dar in graba merg scrise si cu un marker permanent :)

2

Dimensiunea linguritei nu are mare importanta, doar sa masurati toate condimentele cu aceeasi lingurita.

3

Masurati in bol toate condimentele conform retetei.

Recomand sa faceti initial asa ca la mine si pe parcurs va puteti adapta dupa gust reteta - mai condimentata sau mai iute.

4

Le amestecati bine cu o lingurita si sunteti gata!

5

Depozitati intr-un recipient ermetic si folositi la nevoie - este minunat cu orice friptura de pui, porc sau miel.

Singurul condiment care s-ar gasi un pic mai greu ar fi coriandrul macinat, dar l-am vazut in multe supermarket-uri, incercati sa nu-l omiteti.

Pofta Buna!

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 50 grame
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Colectii: Utile

Comentarii

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 22 mar 2018, 15:25

Nu am facut această rețetă pentru ca am gasit de cumpărat,in schimb am facut mancare Gyros cu carne de miel si a fost bestială ca sa zic așa!!

AndrasEleonora625
Andras Eleonora (AndrasEleonora625) 24 mar 2018, 21:21

Chimionul nu este acelaşi lucru cu chiminul ?

lena
Elena (lena) Andras Eleonora (AndrasEleonora625) 24 mar 2018, 21:23

Sunt diferite aceste condimente, chimionul sau cuminul este mai mult specific bucatariei orientale sau asiatice. Chimenul este mai european, dar seamana mult 😉

AndrasEleonora625
Andras Eleonora (AndrasEleonora625) Elena (lena) 25 mar 2018, 04:05

Mulţumesc !