Vin fiert alb

Vin fiert alb

Astăzi vreau să vă propun o variantă de vin fiert mai elegantă, de sărbătoare,  din vin alb și puțin altă combinație de mirodenii decât la vinul fiert roșu. Mi-a plăcut enorm și chiar vă recomand să-l încercați într-un moment de tihnă cu cei dragi.

Ingrediente

Vin alb demisec
600 ml
   
Apă
150 ml
   
Portocale
1 buc
   
Ghimbir
1 buc
o bucată mică de ghimbir proaspăt, cât o nucă
Baton scorțișoară
2 buc
   
Anason stelat
3 buc
   
Cardamon boabe
3 buc
   
Zahăr
4 linguri
sau îndulcitor low-carb

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cratiță mică turnați 150ml de apă, adăugați ghimbirul tăiat felii, batoanele de scorțișoară, anasonul și cardamomul.

Puneți pe plită și fierbeți la foc mic 2-3 minute.

Vin fiert alb - Pas 1
Pas 2

În acest timp spălați repede portocala și o tăiați felii subțiri.

Vin fiert alb - Pas 2
Pas 3

Adăugați în cratița cu mirodenii și mai lăsați să fiarbă 2 minute.

Vin fiert alb - Pas 3
Pas 4

Acum puneți zahărul.

Vin fiert alb - Pas 4
Pas 5

Și vinul.

Amestecați atent să se dizolve zahărul și lăsați pe foc până începe să fiarbă.

Vin fiert alb - Pas 5
Pas 6

Imediat îl luați de pe plită, lăsați să se mai liniștească și pătrundă 10 minute înainte de servire.

Vin fiert alb - Pas 6
Pas 7

Serviți cu feliile de portocală și câteva mirodenii din cratiță, este delicios și foarte elegant.

Poftă Bună!

Vin fiert alb - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 portii (3-4 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 23 Dec 2020, 23:42

Dar ce ne facem deoarece portocale bio se găsesc greu, iar la cele obișnuite în magazin e afiș că nu se recomandă să consumăm coaja. Măcar lămâi cu coaja netratată se găsesc în fiecare supermarket. Oare putem folosi esență de portocale? Sau apă de portocale?

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 24 Dec 2020, 07:19

Puteti sa le curatati de coaja, sau opariti si spalati foarte bine inainte de consum. Oricum coaja nu se mananca aici ca atare, dupa ce turnati vinul in pahare, portocala ramane in cratita.😉