Vin Fiert Rețetă VIDEO
În rețeta de vin fiert nu este nimic extraordinar, de multe ori o făceam intuitiv - amestecam vinul cu zahăr și scorțișoară, în cel mai simplu caz, și asta era. Dar dacă vreți un vin fiert mai exemplar cu arome de condimente mai diversificate, felii de măr și portocală, eu zic să luați în vedere această rețetă. Vinul iese foarte bun, aromat și vă încălzește poftele în serile mai friguroase - dar ce de efect este!
La fel și toate condimentele de mai jos dacă nu le aveți, nu e bai :) În cel mai rău caz folosiți scorțișoară și niște piper negru, dar mă voi repeta, se merită să depuneți un pic de efort și să vă mai diversificați pungile din cămară cu condimente. Chiar se simte bine și cardamomul, și anasonul, și cuișoarele - sunt perfecte aici. Îmi place mai mult varianta cu condimentele nemăcinate, se pot da la o parte după ce își lasă aroma.
Sper că și voi aveți așa o poftă de vin fiert cum am avut eu, deci o să vă prindă bine această rețetă simplă dar interesantă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Vin roșu demisec
500 ml
sau vin alb
●
Zahăr
3 linguri
reglați după gust
●
Piper negru(boabe)
10 buc
●
Baton de scorțișoară
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți vinul și zahărul, luați orice vin de masă aveți la îndemână - important să fie bunicel, eventual un Merlot, dar nu neapărat.
Pas 2
Jumătățile de măr și portocală se taie felii mai groase.
Pas 3
Să aveți la îndemână și condimentele.
Pas 4
Și trecem la treabă - într-o cratiță turnați vinul și zahărul.
Aprindeți focul sub oală și amestecați continuu până se dizolvă complet zahărul în vin.
Pas 5
Acoperiți oala cu capac(să nu se evapore complet alcoolul) și așteptați până începe să fiarbă vinul.
Pas 6
Imediat cum fierbe, adăugați feliile de măr și portocală în cratiță.
Pas 8
Amestecați bine, închideți focul și acoperiți cratița cu capac.
Lăsați vinul 20-30 de minute să se pătrundă înainte de servire.
Pas 9
Turnați în căni printr-o sită, dacă nu vreți să apară și condimentele acolo, dar nu neapărat.
Este foarte bun și aromat, și merele cu portocale delicioase.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 ml
(2-3 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
5 min
Data publicării: