Vin Fiert Rețetă VIDEO

Vin Fiert

În rețeta de vin fiert nu este nimic extraordinar, de multe ori o făceam intuitiv - amestecam vinul cu zahăr și scorțișoară, în cel mai simplu caz, și asta era. Dar dacă vreți un vin fiert mai exemplar cu arome de condimente mai diversificate, felii de măr și portocală, eu zic să luați în vedere această rețetă. Vinul iese foarte bun, aromat și vă încălzește poftele în serile mai friguroase - dar ce de efect este!

La fel și toate condimentele de mai jos dacă nu le aveți, nu e bai :) În cel mai rău caz folosiți scorțișoară și niște piper negru, dar mă voi repeta, se merită să depuneți un pic de efort și să vă mai diversificați pungile din cămară cu condimente. Chiar se simte bine și cardamomul, și anasonul, și cuișoarele - sunt perfecte aici. Îmi place mai mult varianta cu condimentele nemăcinate, se pot da la o parte după ce își lasă aroma.

Sper că și voi aveți așa o poftă de vin fiert cum am avut eu, deci o să vă prindă bine această rețetă simplă dar interesantă.

Ingrediente

Vin roșu demisec
500 ml
sau vin alb
Zahăr
3 linguri
reglați după gust
Măr
0.5 buc
   
Portocale
0.5 buc
   
Piper negru(boabe)
10 buc
   
Baton de scorțișoară
1 buc
   
Cuișoare
4 buc
   
Ienibahar boabe
3 buc
   
Cardamon boabe
3 buc
   
Anason stelat
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți vinul și zahărul, luați orice vin de masă aveți la îndemână - important să fie bunicel, eventual un Merlot, dar nu neapărat.

Vin Fiert - Pas 1
Pas 2

Jumătățile de măr și portocală se taie felii mai groase.

Vin Fiert - Pas 2
Pas 3

Să aveți la îndemână și condimentele.

Vin Fiert - Pas 3
Pas 4

Și trecem la treabă - într-o cratiță turnați vinul și zahărul.

Aprindeți focul sub oală și amestecați continuu până se dizolvă complet zahărul în vin.

Vin Fiert - Pas 4
Pas 5

Acoperiți oala cu capac(să nu se evapore complet alcoolul) și așteptați până începe să fiarbă vinul.

Vin Fiert - Pas 5
Pas 6

Imediat cum fierbe, adăugați feliile de măr și portocală în cratiță.

Vin Fiert - Pas 6
Pas 7

Și toate condimentele.

Vin Fiert - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine, închideți focul și acoperiți cratița cu capac.

Lăsați vinul 20-30 de minute să se pătrundă înainte de servire.

Vin Fiert - Pas 8
Pas 9

Turnați în căni printr-o sită, dacă nu vreți să apară și condimentele acolo, dar nu neapărat.

Este foarte bun și aromat, și merele cu portocale delicioase.

Poftă Bună!

Vin Fiert - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (2-3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:36

Salut Lena. Am tot căutat cardamon boabe si nu am găsit. Îmi spui te rog unde l-ai găsit? Mulțumesc.

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:40

LE: Stau in București. Am căutat jn hypermarket, magazin arabesc,fără succes.

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:45

Am vazut in Carrefour Baneasa, la magazine naturiste sau online, uite si aici http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-intregi/71-cardamom.html

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) Elena (lena) 29 Nov 2017, 13:53

Mulțumesc mult! Voi căuta. Tot acolo gasesc si maghiran uscat? Nici pe asta nu l-am găsit 😑

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 14:11

Da, sigur.