Vin Fiert Reteta VIDEO

Vin Fiert

In reteta de vin fiert nu este nimic extraordinar, de multe ori o faceam intuitiv - amestecam vinul cu zahar si scortisoara, in cel mai simplu caz, si asta era. Dar daca vreti un vin fiert mai exemplar cu arome de condimente mai diversificate, felii de mar si portocala, eu zic sa luati in vedere aceasta reteta. Vinul iese foarte bun, aromat si va incalzeste poftele in serile mai friguroase - dar ce de efect este!

La fel si toate condimentele de mai jos daca nu le aveti, nu e bai :) In cel mai rau caz folositi scortisoara si niste piper negru, dar ma voi repeta, se merita sa depuneti un pic de efort si sa va mai diversificati pungile din camara cu condimente. Chiar se simte bine si cardamonul, si anasonul, si cuisoarele - sunt perfecte aici. Imi place mai mult varianta cu condimentele nemacinate, se pot da la o parte dupa ce isi lasa aroma.

Sper ca si voi aveti asa o pofta de vin fiert cum am avut eu, deci o sa va prinda bine aceasta reteta simpla dar interesanta.

Ingrediente

Vin rosu demisec
500 ml
sau vin alb
Zahar
3 linguri
reglati dupa gust
Mar
0.5 buc
Portocale
0.5 buc
Piper negru(boabe)
10 buc
Baton de scotisoara
1 buc
Cuisoare
4 buc
Ienibahar boabe
3 buc
Cardamon boabe
3 buc
Anason stelat
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti vinul si zaharul, luati orice vin de masa aveti la indemana - important sa fie bunicel, eventual un Merlot, dar nu neaparat.

Vin Fiert - Pas 1
Pas 2

Jumatatile de mar si portocala se taie felii mai groase.

Vin Fiert - Pas 2
Pas 3

Sa aveti la indemana si condimentele.

Vin Fiert - Pas 3
Pas 4

Si trecem la treaba - intr-o cratita turnati vinul si zaharul.

Aprindeti focul sub oala si amestecati continuu pana se dizolva complet zaharul in vin.

Vin Fiert - Pas 4
Pas 5

Acoperiti oala cu capac(sa nu se evapore complet alcoolul) si asteptati pana incepe sa fiarba vinul.

Vin Fiert - Pas 5
Pas 6

Imediat cum fierbe, adaugati feliile de mar si portocala in cratita.

Vin Fiert - Pas 6
Pas 7

Si toate condimentele.

Vin Fiert - Pas 7
Pas 8

Amestecati bine, inchideti focul si acoperiti cratita cu capac.

Lasati vinul 20-30 de minute sa se patrunda inainte de servire.

Vin Fiert - Pas 8
Pas 9

Turnati in cani printr-o sita, daca nu vreti sa apara si condimentele acolo, dar nu neaparat.

Este foarte bun si aromat, si merele cu portocale delicioase.

Pofta Buna!

Vin Fiert - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 ml (2-3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:36

Salut Lena. Am tot căutat cardamon boabe si nu am găsit. Îmi spui te rog unde l-ai găsit? Mulțumesc.

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:40

LE: Stau in București. Am căutat jn hypermarket, magazin arabesc,fără succes.

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 13:45

Am vazut in Carrefour Baneasa, la magazine naturiste sau online, uite si aici http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-intregi/71-cardamom.html

OleseaDanailaTantuc658
Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) Elena (lena) 29 Nov 2017, 13:53

Mulțumesc mult! Voi căuta. Tot acolo gasesc si maghiran uscat? Nici pe asta nu l-am găsit 😑

lena
Elena (lena) Olesea Tantuc (OleseaDanailaTantuc658) 29 Nov 2017, 14:11

Da, sigur.