Vin Fiert Reteta VIDEO
In reteta de vin fiert nu este nimic extraordinar, de multe ori o faceam intuitiv - amestecam vinul cu zahar si scortisoara, in cel mai simplu caz, si asta era. Dar daca vreti un vin fiert mai exemplar cu arome de condimente mai diversificate, felii de mar si portocala, eu zic sa luati in vedere aceasta reteta. Vinul iese foarte bun, aromat si va incalzeste poftele in serile mai friguroase - dar ce de efect este!
La fel si toate condimentele de mai jos daca nu le aveti, nu e bai :) In cel mai rau caz folositi scortisoara si niste piper negru, dar ma voi repeta, se merita sa depuneti un pic de efort si sa va mai diversificati pungile din camara cu condimente. Chiar se simte bine si cardamonul, si anasonul, si cuisoarele - sunt perfecte aici. Imi place mai mult varianta cu condimentele nemacinate, se pot da la o parte dupa ce isi lasa aroma.
Sper ca si voi aveti asa o pofta de vin fiert cum am avut eu, deci o sa va prinda bine aceasta reteta simpla dar interesanta.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Vin rosu demisec
500 ml
sau vin alb
●
Zahar
3 linguri
reglati dupa gust
●
Piper negru(boabe)
10 buc
●
Baton de scotisoara
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti vinul si zaharul, luati orice vin de masa aveti la indemana - important sa fie bunicel, eventual un Merlot, dar nu neaparat.
Pas 2
Jumatatile de mar si portocala se taie felii mai groase.
Pas 3
Sa aveti la indemana si condimentele.
Pas 4
Si trecem la treaba - intr-o cratita turnati vinul si zaharul.
Aprindeti focul sub oala si amestecati continuu pana se dizolva complet zaharul in vin.
Pas 5
Acoperiti oala cu capac(sa nu se evapore complet alcoolul) si asteptati pana incepe sa fiarba vinul.
Pas 6
Imediat cum fierbe, adaugati feliile de mar si portocala in cratita.
Pas 8
Amestecati bine, inchideti focul si acoperiti cratita cu capac.
Lasati vinul 20-30 de minute sa se patrunda inainte de servire.
Pas 9
Turnati in cani printr-o sita, daca nu vreti sa apara si condimentele acolo, dar nu neaparat.
Este foarte bun si aromat, si merele cu portocale delicioase.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 ml
(2-3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii: