Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 66

Simona B
Simona B 04 aug 2017, 06:40

Lena, tortul acesta arata minunat. Vreau sa il fac si eu cu ocazia zilei de nastere a sotului, insa nu am timp sa il fac intr-o singura zi. Ar merge sa fac blatul si crema intr-o zi si sa il montez a doua zi? Ma tem sa nu se intareasca crema prea tare si sa nu o mai pot intinde. Cu multumiri si felicitari pt retetele minunate!

lena
Elena (lena) Simona B 04 aug 2017, 16:43

Merg facute ambele din timp, dar crema nu o faceti chiar pana la final. Fierbeti acea budinca cu lapte si inainte cu vreo 2-3 ore inainte de a monta tortul, o scoateti din frigider impreuna cu untul. Cand untul si crema vor fi la temperatura camerei, le mixati doar si montati tortul.

Simona B
Simona B Elena (lena) 05 aug 2017, 14:05

Super. Multumesc :-)

Ina50
Ina50 13 ian 2017, 12:43

Buna Lena, am promis ca o sa incerc sa-mi fac timp sa postez cate un comentariu de cate ori fac cate o  reteta de-a ta.Iata de data asta am facut de Craciun, pe langa alte 4 feluri de prajituri si pe aceasta. A fost foarte apreciata de cele 18 pers.pe care le-am avut invitate.l-am facut prajitura nu tort pt.ca nu ma pot juca cu cantitati mici.Am adaptat cantitatile in functie de tava si a iesit.Nu stiu cat de concludenta e poza, si nici nu am facut panza de paianjen perfect,  dar gustul a fost de ajuns.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ina50 15 ian 2017, 11:42

Oho-ho! Ati facut un gigant :) Bravo si ma bucur mult ca v-a placut!

Adriana pitic
Adriana pitic 10 sep 2016, 21:34

Mereu am vrut sa incerc glasurile de ciocolata care arată atât de bine pe prăjiturile din cofetărie. Insa nu am reușit niciodată desi am încercat destule Rețete de glazuri. Nici una nu mi-au ieșit la Așteptările celor din cofetărie iar eu chiar m-am străduit. Cred ca sant secrete ascunse ca altfel numi explic. Am sa incerc si aceasta glazura de ciocolata si lapte care o faceti dumneavoastră sper sa imi iasă.

mimisor
mimisor 03 nov 2014, 19:22

Buna fetelor,

am facut multe din retele postate, cam de doi ani. de la aperitive, mancaruri, dulciuri si conserve. Si sunt mandra de toate! au iesit ca si la tine, Lena. Abia acum mi-am facut curaj sa va scriu si sa postez o poza, chiar daca nu este f reusita. La acest tort, am trasat cercurile cu ciocolata alba un pic cam calda iar glazura de ciocolata amaruie am turnat-o la inceput mai moale si astfel s-a insiropat primul blat. Dar, dupa cum se vede nu s-a colorat glazura alba si am reusit modelul (aproape !) ! totusi, am o intrebare: cum taiati blaturile de tort astfel incat sa le aveti egale ? Recomanda cu caldura retele , chiar si pentru incepatoare, dar trebuie sa respecte cantitatile si pasii retelor. Felicitari si multumesc, Lena !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) mimisor 04 nov 2014, 11:49

Eu le tai cu un cutit lung si subtire, nu intotdeauna perfect de drepte, dar cu timpul reusesc tot mai bine :)

Nico MNC
Nico MNC 24 apr 2014, 22:20

super!!! te urmaresc de aproape un an, am facut asta seara si eu tortul, doar partea cremelor, fiindca blatul il pregatise ieri mama mea dupa alta reteta, maine sarbatoresc cu sotul meu 4 ani de la nunta noastra, si ne vom delecta cu acest tort minuntat. multumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi aici, si de dulce si de post

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:28

Asa arata o felie.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 dec 2012, 22:58

Am facut si eu azi un fel de combinatie intre tortul acesta si diplomatul. Adica, am facut blatul alb in care am adaugat pudra de migdale, crema de la acest tort cu crema de lapte si ciocolata alba si ornamentarea improvizata de mine. Iata ce s-a primit ca exterior, dar  sectiune va dau miine cind o sa fie taiat pe masa de sarbatoare. 

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 07 mar 2012, 00:32

:) app deshi in poza pare mic in realitate a fost destul de inalt deshi am pus din crema shi pe laterale

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 07 mar 2012, 00:29

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile