Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 69

garaztaty
Gunduz (garaztaty) 24 mar 2019, 11:11

Azi am tăiat tortul: e moale, dulce și gustos!!! Sănătate Dna Elena!!!!! Mulțumim frumos 😊

Poza mea pentru reteta:
garaztaty
Gunduz (garaztaty) 23 mar 2019, 17:16

Azi am făcut tortul!!!!! Dar ma gîndesc sa il tai mîine...ca sa se îmbibe bine crema si sa fie si mai gustos 😊 Multumesc mult!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Simona B
Simona B 04 aug 2017, 06:40

Lena, tortul acesta arata minunat. Vreau sa il fac si eu cu ocazia zilei de nastere a sotului, insa nu am timp sa il fac intr-o singura zi. Ar merge sa fac blatul si crema intr-o zi si sa il montez a doua zi? Ma tem sa nu se intareasca crema prea tare si sa nu o mai pot intinde. Cu multumiri si felicitari pt retetele minunate!

lena
Elena (lena) Simona B 04 aug 2017, 16:43

Merg facute ambele din timp, dar crema nu o faceti chiar pana la final. Fierbeti acea budinca cu lapte si inainte cu vreo 2-3 ore inainte de a monta tortul, o scoateti din frigider impreuna cu untul. Cand untul si crema vor fi la temperatura camerei, le mixati doar si montati tortul.

Simona B
Simona B Elena (lena) 05 aug 2017, 14:05

Super. Multumesc :-)

Sile
Sile 31 dec 2014, 13:57

Arată senzațional

Poza mea pentru reteta:
MadalinaSanduIonescu949
Madalina Sandu Ionescu (MadalinaSanduIonescu949) Sile 18 ian 2018, 13:24

Superb!

Nico MNC
Nico MNC 24 apr 2014, 22:20

super!!! te urmaresc de aproape un an, am facut asta seara si eu tortul, doar partea cremelor, fiindca blatul il pregatise ieri mama mea dupa alta reteta, maine sarbatoresc cu sotul meu 4 ani de la nunta noastra, si ne vom delecta cu acest tort minuntat. multumesc pentru toate retetele minunate pe care le postezi aici, si de dulce si de post

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:28

Asa arata o felie.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 15 dec 2012, 21:09

Iata si sectiunea promisa, ce pot sa va spun e ca a fost genial, s-a mincat intr-o clipire de ochi  

Poza mea pentru reteta:
butterfly20
andreea (butterfly20) 10 oct 2012, 16:56

Am facut acest tort acum 3 zile.Pentru prima data am facut pandispanul de ciocolata.M-am incurcat putin in reteta si am pus uleiul mai tarziu decat trebuia.Dupa jumate de ora in cuptor crescuse mare si se crapase si inauntru era crud,vroiam sa il arunc .Am zis k nu mi-a iesit,dar l-am mai lasat vre-o 10 minute si pana la urma s-a copt.Crema de ciocolata alba a iesit ok.In schimb glazura de ciocolata mi-a iesit foarte lichida,probabil din cauza ca am folosit o ciocolata mai economica,si practic s-a insiropat blatul de deasupra cu ea.Asa k am renuntat sa mai pun deasupra ciocolata alba si am pus nuca de cocos..A iesit bun oricum ,cine nu a stiut cum e reteta a zis ca asa trebuie sa fie,si s-a mancat tot.

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 07 mar 2012, 00:29

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile