Ingrediente
●
Pandișpan de ciocolată
1 buc
●
Ciocolată
100 g
sau cu lapte sau amăruie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pandișpanul de ciocolată îl preparați după rețeta preferată sau după Rețeta de pandișpan de pe site.
Îl tăiați în 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandișpan se taie foarte bine și repede.
Pas 3
Luați tava rotundă cu pereții detașabili (în care ați copt pandișpanul) și acoperiți pereții cu folie alimentară, lăsați puțin să vină și pe fundul tăvii, dar nu complet - ca s-o puteți scoate când este gata tortul.
Pas 4
Puneți primul blat - de obicei eu pun blaturile în ordine inversă - cel tăiat de sus îl pun la baza tortului și cel de jos îl pun deasupra pentru că are suprafața mai netedă.
Pas 5
Puneți jumătate din compoziția de cremă peste blat și nivelați puțin.
Pas 6
Puneți al 2-lea blat și restul de cremă.
Pas 7
Și ultimul vine blatul al 3-lea, adică cel mai nivelat și drept - cel de la baza pandișpanului.
Pas 8
Pregătim glazura:
- Într-o cratiță mai mică puneți ciocolata, laptele și zahărul. Puneți pe foc și amestecați până la dizolvare completă și omogenizare, folosiți un tel dacă nu merge cu lingura.
Pas 9
Când devine o compoziție omogenă adăugați untul, îl încorporați și pe acesta complet - luați apoi glazura de pe foc.
Pas 10
O turnați peste suprafața tortului, nivelați atent cu o paletă sau lingură.
Pas 11
Topiți ciocolata albă și o puneți într-o pungă mai groasă.
Pas 12
Tăiați vârful la pungă și atent desenați cu ciocolată cercuri concentrice peste glazura de cacao.
Pas 13
Apoi formăm păianjenul - cu o scobitoare trageți linii începând din mijlocul tortului.
Pas 14
Și gata, tortul puneți la frigider pentru 2-3 ore minim.
Pas 15
După acest timp scoateți pereții de la forma detașabilă, scoateți folia alimentară și mutați atent tortul cu paletele pe un platou de tort.
Pas 16
Și felia de tort promisă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)