Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.

Semipreparate

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Lapte
100 ml
Zahar
3 linguri
Unt
50 g
Ciocolata alba
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.

Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 1
Pas 3

Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul)  si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 3
Pas 4

Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 4
Pas 5

Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 5
Pas 6

Puneti al 2-lea blat si restul de crema.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 6
Pas 7

Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 7
Pas 8

Pregatim glazura:

- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 8
Pas 9

Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 9
Pas 10

O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 10
Pas 11

Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 11
Pas 12

Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 12
Pas 13

Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 13
Pas 14

Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 14
Pas 15

Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 15
Pas 16

Si felia de tort promisa :)

Pofta Buna!

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 73

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 04 Jan 2022, 22:24

Minunat Tort! Un An Nou 2022 plin de magie si sanatate!!! Am avut emotii la acest tort, deoarece la momentul "glazura" - ciocolata alba nu s-a topit, ci s-a "taiat" pe baie de abur si am fost nevoita sa o arunc. Deoarece era tort "de Revelion", am ornat marginile cu fulgi de cocos, apoi cu niste creioane de ornat/bombonele decorative am finisat si colorat tortul. Dupa ce am dat marginea tavii jos, am vazut ca exteriorul era inegal/ inestetic (nu am prea multa experienta de taiat blaturile egal), asa ca am "peticit-o" - am facut rapid o budinca si cu o pensula am uns budinca calda pe marginea exterioara a tortului, presurand cu fulgi de cocos. Per total, o solutie exterioara de compromis, insesizabila pentru copii, destul de prezentabila, datorata erorii mele initiale de topire a ciocolatei albe (de calitate, de altfel). Expresia fetitei mele, incantate de rezultatul final a meritat toate emotiile: gustul foarte fresh, foarte apreciat si laudat, nici prea dulce, nici prea moale. Perfect. Multumim inca o data. Lena, pentru ca, fara sa ne cunosti, ne aduci atata bucurie in casele noastre cu impartasirea acestor retete excelente!!! Multumesc pentru tot efortul si daruirea! Sanatate! Spor! Bucurii si Multe Impliniri in 2022! La Multi Ani!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 05 Jan 2022, 22:51

Multumesc mult Tatiana pentru mesaj! Sa aveti si voi un an nou plin de bucurii si sanatate!🤗

IoanaFerezan895
Ioana Ferezan (IoanaFerezan895) 25 May 2019, 20:47

as putea sa il coc in tava dreapta? daca da exact aceasi cantitate de ingrediente am nevoie ca ptr reteta de sus? vreau sa il fac cu 2-3 etaje dar drept

lena
Elena (lena) Ioana Ferezan (IoanaFerezan895) 25 May 2019, 20:49

Depinde de dimensiunea tavii, testati.

garaztaty
Gunduz (garaztaty) 24 Mar 2019, 11:11

Azi am tăiat tortul: e moale, dulce și gustos!!! Sănătate Dna Elena!!!!! Mulțumim frumos 😊

Poza mea pentru reteta:
garaztaty
Gunduz (garaztaty) 23 Mar 2019, 17:16

Azi am făcut tortul!!!!! Dar ma gîndesc sa il tai mîine...ca sa se îmbibe bine crema si sa fie si mai gustos 😊 Multumesc mult!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ina50
Ina50 13 Jan 2017, 12:43

Buna Lena, am promis ca o sa incerc sa-mi fac timp sa postez cate un comentariu de cate ori fac cate o  reteta de-a ta.Iata de data asta am facut de Craciun, pe langa alte 4 feluri de prajituri si pe aceasta. A fost foarte apreciata de cele 18 pers.pe care le-am avut invitate.l-am facut prajitura nu tort pt.ca nu ma pot juca cu cantitati mici.Am adaptat cantitatile in functie de tava si a iesit.Nu stiu cat de concludenta e poza, si nici nu am facut panza de paianjen perfect,  dar gustul a fost de ajuns.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ina50 15 Jan 2017, 11:42

Oho-ho! Ati facut un gigant :) Bravo si ma bucur mult ca v-a placut!

LauraT
LauraT 05 Apr 2016, 18:00

Am reusit sa pun poza cu tortul. A iesit foarte bun. Multumesc pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Sile
Sile 31 Dec 2014, 13:57

Arată senzațional

Poza mea pentru reteta:
MadalinaSanduIonescu949
Madalina Sandu Ionescu (MadalinaSanduIonescu949) Sile 18 Jan 2018, 13:24

Superb!

mimisor
mimisor 03 Nov 2014, 19:22

Buna fetelor,

am facut multe din retele postate, cam de doi ani. de la aperitive, mancaruri, dulciuri si conserve. Si sunt mandra de toate! au iesit ca si la tine, Lena. Abia acum mi-am facut curaj sa va scriu si sa postez o poza, chiar daca nu este f reusita. La acest tort, am trasat cercurile cu ciocolata alba un pic cam calda iar glazura de ciocolata amaruie am turnat-o la inceput mai moale si astfel s-a insiropat primul blat. Dar, dupa cum se vede nu s-a colorat glazura alba si am reusit modelul (aproape !) ! totusi, am o intrebare: cum taiati blaturile de tort astfel incat sa le aveti egale ? Recomanda cu caldura retele , chiar si pentru incepatoare, dar trebuie sa respecte cantitatile si pasii retelor. Felicitari si multumesc, Lena !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) mimisor 04 Nov 2014, 11:49

Eu le tai cu un cutit lung si subtire, nu intotdeauna perfect de drepte, dar cu timpul reusesc tot mai bine :)

tiki
tiki 02 Aug 2013, 16:27

Buna Lena. Suparata ca nu mi-a iesit.Blatul din comert.Ok.  Crema ok. Glazura de ciocolata a fost absorbita in totalitate de blat (care l-am pus cu fata mai buretoasa deasupra,nu cu cea lunecoasa ca era mai drep).Asa k am facut alta glazura mai groasa dupa reteta mea.Si apoi jale la ciocilata alba.Am pus-o intr-o craticioara si pur si simplu s-a uscat, s-a lipit, s-a maronit. Asa k avand 1 albus am facut cateva bezele.Imi pare rau, ca mi-ar fi placut acel paiajen. Dar gustul foarte bun, dupa parerea unora,cam dulce. Am facut si ultimele retete de salata.Multumesc pentru tot.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 07 Mar 2012, 00:29

pozele pe kre vi le am promis :) multzumesc pt retzeta....tortul a ieshit nemaipomenit de bun...shi gust shi aspect....:) ast pareri

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile