Ingrediente
●
Pandispan de ciocolata
1 buc
●
Ciocolata
100 g
sau cu lapte sau amaruie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.
Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.
Pas 3
Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul) si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.
Pas 4
Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.
Pas 5
Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.
Pas 6
Puneti al 2-lea blat si restul de crema.
Pas 7
Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.
Pas 8
Pregatim glazura:
- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.
Pas 9
Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.
Pas 10
O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.
Pas 11
Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.
Pas 12
Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.
Pas 13
Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.
Pas 14
Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.
Pas 15
Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.
Pas 16
Si felia de tort promisa :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)