Tort diplomat cu crema de capsuni

Tort diplomat cu crema de capsuni

Tortul este simplu de preparat, acelasi padispan dar cu o crema/spuma de capsuni. Acum neavand capsuni proaspete am pus din acele congelate dupa metoda de Fructe congelate cu zahar de pe site.

De gustul tortului va dati seama si singuri ca nu ai cum sa strici ceva cu capsunile :) Este un tort perfect, fresh, cremos si usor - va recomand cu incredere.

Pentru decor am folosit coacaze rosii congelate si cu Tort Gele de la Dr.Oetker - dar aici puteti varia cum aveti si va place, orice alte fructe rosii sau puneti frisca si atat.

La ultimul pas aveti poza si cu o sectiune, fiindca nu am calculat corect cantitatea de gelatina, spuma nu a fost perfect ferma, dar acum la ingrediente am pus asa cum trebuie sa fie.

Ingrediente

Pandispan
1 buc
am pus link-ul de panddispan la pasul 1
Capsuni
500 g
proaspete sau congelate
Smantana 20% grasime
1 l
Zahar
1 pahar
Puneti dupa gust
Gelatina
40 g
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
pentru frisca, plus 1 pahar de zahar pudra
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
2 buc
eu am luat din acele de culoare roz
Coacaze rosii
1 pahar
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan de pe site, sau cumparati unul, sau folositi piscoturi.

Daca ati facut pandispanul meu, sa-l lasati minim 8 ore sa se odihneasca inainte de prepararea tortului - se taie mai usor si va avea textura potrivita.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp taiati pandispanul in 2 foi egale.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 2
Pas 3

Tava in care ati copt pandispanul o asterneti cu folie alimentara sa acopere perfect toata suprafata si peretii.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 3
Pas 4

Capsunile le-am decongelat, le-am scurs siropul  format si l-am lasat pentru insiroparea pandispanului. Aici daca aveti capsuni proaspete puteti insiropa si cu un ceai de miere cu lamaie, sau un compot de capsuni.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 4
Pas 5

Prima foaie de pandispan am pus-o in tava asternuta cu folie si am insiropat-o putin.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 5
Pas 6

Acum preparam crema:

- Gelatina o dizolvati intr-un pahar de apa, la foc mic pe aragaz - aveti grija sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde din calitatile de gelifiere.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 6
Pas 7

La capsuni am adaugat smantana de 20% grasime, zaharul si am amestecat putin.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 7
Pas 8

Cu un blender vertical mixati bine si zdrobiti capsunile - asta pentru a face crema uniforma la consistenta, ca o spuma.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 8
Pas 9

La aceasta compozitie adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 9
Pas 10

Turnati crema peste pandispanul din tava si dati la frigider pentru cateva ore pana se intareste bine. Perfect este sa-l tineti peste noapte, sa fie sigur prins.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 10
Pas 11

Dupa ce s-a prins tortul pregatim si a 2-a foaie de pandispan - o insiropati putin cu suc de capsuni sau cu ce va place mai mult.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 11
Pas 12

Si o puneti peste stratul de crema din tava.

Acum avem tortul gata format, doar sa-l scoatem din tava si sa-l ornam.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 12
Pas 13

Intoarceti atent tava cu fundul in sus pe un platou, scoateti atent bordurile si folia alimentara.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 13
Pas 14

Am ornat cu coacaze astfel:

- am pus coacazele proaspete peste pandispan, am preparat tort-gele-ul dupa instructiunile de pe pachet si l-am turnat peste fructe.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 14
Pas 15

Bateti frisca cu 1 pahar de zahar pudra - cateva reguli mai intai:

- Frisca obligatoriu sa fie rece din frigider

- Mai intai o bateti fara zahar, apoi dupa ce se ingroasa usor adaugati zaharul

- Din pacate nu toata smantana pentru frisca din comert este buna - am avut succese doar cu Dorna sau Milli - altele nu s-au batut deloc si am facut numa nervi, asa ca aveti grija ce luati.

- Aveti grija cand incepe sa se ingroase mai bine, tot va opriti din mixat si verificati sa fie tare - ridicati mixerul si se vede ca sta batz pe paletele mixerului - daca s-a intarit va opriti din mixat ca se branzeste si ati "pierdut-o" :)

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 15
Pas 16

Ornati tortul cu frisca si il mai puneti la frigider sa se patrunda vreo 1-2 ore.

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 16
Pas 17

Si aici o felie - delicioasa, cremoasa si proaspata - va servesc virtual :)

Pofta Buna!

Tort diplomat cu crema de capsuni - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

Cristina H.
Cristina H. 06 May 2020, 19:59

Buna Lena,

Dască folosesc gelatina vegetala Agar Agar oare este acelasi gramaj? Nu am gasit instructiuni clare pe net si nici pe ambalaj nu este specificat. Ai idee?

Multumesc! 

lena
Elena (lena) Cristina H. 06 May 2020, 20:21

Tort-gele este pe baza de agar, deci ar fi cam la fel procesul.

Issa
Issa 03 Mar 2020, 20:21

Buna Lena, daca in crema as folosi frisca in loc de smantana?

lena
Elena (lena) Issa 09 Mar 2020, 09:50

Nu cred ca incurca deloc, merge si asa.😉

Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 16 Dec 2016, 15:41

Multumim pentru munca depusă si expusă nouă!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lorena Alina (Lorena Alina) 16 Dec 2016, 17:43

O, ce bine arata, bravo!

Melanie
Melanie 10 Jun 2015, 22:56

Am incercat si acest tort! Blatul mi s-a parut prea gros ... nu stiu de ce a iesit asa! Crema f gustoasa insa nu am insiropat bine blatul, mi-a fost teama sa nu fie prea moale. Frisca nu am folosit pt ca nu agreeaza copii. Per total a iesit ok dar de cand am gasit site-ul asta incep sa tind la perfectiunea Lenei si nu sunt pe deplin multumita!😄 Gustul a fost impecabil mai ales ca am pus zmeura deasupra dar aspectul nu e cel pe care il doream. 

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 25 Jan 2015, 15:29

Buna Lena!

 Am facut tortisorul asta la dorinta sotului de tort cu fructe rosii... am ales zmeura si ce s-a primit e minunat si ca aspect si ca gust. Am facut insa careva schimbari in reteta cremei, in loc de smintina obisnuita am pus smintina dulce cu gindul sa iasa ca un mousse dar nu a functionat, nu s-a prins deloc gelatina. Am batut bine frisca pina s-a intarit nu chiar de tot, apoi am incorporat in ea piureul de zmeura pregatit din timp si la urma am incorporat jelatina. Imi era frica sa o incorporez  calduta ca sa nu topeasca crema si am lasat-o sa se raceasca aproape pina incepea sa se prinda deja in bol si am mixat bine dupa asta. 

Poti sa-mi spui cum se poate de facut un gen de mousse cu fructe rosii asa ca in torturile din comert? 

Oricum gustul e demential, sotul e tare multumit, dar eu stiind ce ar fi trebuit sa se primeasca si ceea ce de fapt s-a primit sunt un pic dezamagita.

Merci

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 26 Jan 2015, 15:40

Ai facut totul bine cu gelatina si fructele, etc.poate nu a fost buna gelatina si de asta nu s-a prins, sau trebuia sa pui mai multa.

Eu de obicei fac un fel de sos gros de fructe cu amidon, nu gelatina, si il adaug mai cald, aprope rece in frisca batuta.

flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 01 May 2012, 14:17

scuze am uitat de poza......si de milioanele de multumiri Lenei ,careia ii doresc tot binele din lume

Poza mea pentru reteta:
gelu
Gheorghe Serbu (gelu) 01 Mar 2011, 20:03

supe,r delicios cu un pic de zmeura.

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 01 Mar 2011, 14:45

Superb cadou ne-ai facut de martisor, chiar daca nu il putem gusta.FELICITARI

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 01 Mar 2011, 13:27

Felicitari,un tort foarte frumos...eu sunt fan capsuni deci o sa-l incerc cu siguranta  .O primavara frumoasa si tie si multe multe retete frumoase sa ne aduci .

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 01 Mar 2011, 13:22

cu felicitari!!!!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile