Fursecuri cu crema de curmale
Cele mai bune fursecuri gustate vreodata - asta a fost verdictul dupa prima gustare. Si credeti-ma ca am vazut ceva fursecuri, cel putin la noi acasa de sarbatori se faceau cam 5-6 tipuri, asta-i traditia in zona.
Acestea le-am vazut la Natalia, mi s-au parut interesante, mai ales partea cu umplutura si am zis sa incerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.
Un pic am lucrat la aspectul exterior, pt ca asa simple pudrate nu sunt foarte aratoase - dar dupa experientele de acasa cu fursecuri imediat au aparut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (sa vedeti sectiunea apetisanta), daca le pudrati foarte putin cu cacao pudra (vedeti in poza jos) vor fi si mai frumoase.
Ingrediente
●
Curmale uscate fara samburi
200 g
●
Coaja de portocala rasa
2 linguri
sau coaja de portocala din aceea la plic
●
Faina alba calitate superioara
280 g
●
Ulei fara miros
2 linguri
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora.
Pas 2
In acest timp cantariti nucile, curmalele si la ele adaugati coaja de portocala la plic sau rasa.
Pas 3
Apoi dati prin masina de tocat sau blender toate ingredientele pana devin o pasta uniforma. Aceasta va fi umplutura.
Pas 4
Acum se prepara aluatul, totul este f.simplu - se masoara toate ingredientele, se adauga intr-un bol mare de aluat si se framanta.
Pas 5
Va iesi un aluat foarte placut, moale si nelipicios.
Pas 6
Intindeti cu mainile aluatul intr-o rulada si o taiati in bucati cam de 1 cm grosime - vor iesi cam 20-25 de bucatele. Acestea le faceti in functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile.
Pas 7
Fiecare bucatica o turtiti putin cu mainile si puneti in mijlocul ei umplutura de curmale.
Pas 8
O inchideti, asa ca sa formati o bila cu umplutura inchisa in mijloc.
Pas 9
O turtiti putin si acum partea cu infrumusetarea - cu o furculita o zgaraiati deasupra si o dati prin zahar tos.
Pas 10
Observati ca fursecurile ies uniforme, si parca un pic glazurate de la zaharul tos.
Pas 11
Le dati la cuptor, la temperatura medie pana se rumenesc usor.
Apoi le lasati sa se racoreasca bine.
Pas 12
Si aici pudrate cu putina cacao - foarte putin, doar pt decor.
Pas 13
Si aici poza cu sectiunea, am ales-o anume pe aceasta sa vedeti cat de apetisante sunt in interior.
Pofta Buna!
Cantitate:
30 buc
(depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)