Fursecuri cu crema de curmale

Fursecuri cu crema de curmale

Cele mai bune fursecuri gustate vreodata - asta a fost verdictul dupa prima gustare. Si credeti-ma ca am vazut ceva fursecuri, cel putin la noi acasa de sarbatori se faceau cam 5-6 tipuri, asta-i traditia in zona.

Acestea le-am vazut la Natalia, mi s-au parut interesante, mai ales partea cu umplutura si am zis sa incerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.

Un pic am lucrat la aspectul exterior, pt ca asa simple pudrate nu sunt foarte aratoase - dar dupa experientele de acasa cu fursecuri imediat au aparut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (sa vedeti sectiunea apetisanta), daca le pudrati foarte putin cu cacao pudra (vedeti in poza jos) vor fi si mai frumoase.

Ingrediente

Curmale uscate fara samburi
200 g
Stafide
100 g
Nuci
50 g
Coaja de portocala rasa
2 linguri
sau coaja de portocala din aceea la plic
Faina alba calitate superioara
280 g
Zahar pudra
60 g
Unt
110 g
Ulei fara miros
2 linguri
Lapte de vaca
60 ml
Praf de copt
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 1
Pas 2

In acest timp cantariti nucile, curmalele si la ele adaugati coaja de portocala la plic sau rasa.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 2
Pas 3

Apoi dati prin masina de tocat sau blender toate ingredientele pana devin o pasta uniforma. Aceasta va fi umplutura.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 3
Pas 4

Acum se prepara aluatul, totul este f.simplu - se masoara toate ingredientele, se adauga intr-un bol mare de aluat si se framanta.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 4
Pas 5

Va iesi un aluat foarte placut, moale si nelipicios.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 5
Pas 6

Intindeti cu mainile aluatul intr-o rulada si o taiati in bucati cam de 1 cm grosime - vor iesi cam 20-25 de bucatele. Acestea le faceti in functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 6
Pas 7

Fiecare bucatica o turtiti putin cu mainile si  puneti in mijlocul ei umplutura de curmale.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 7
Pas 8

O inchideti, asa ca sa formati o bila cu umplutura inchisa in mijloc.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 8
Pas 9

O turtiti putin si acum partea cu infrumusetarea -  cu o furculita o zgaraiati deasupra si o dati prin zahar tos.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 9
Pas 10

Observati ca fursecurile ies uniforme, si parca un pic glazurate de la zaharul tos.

 

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 10
Pas 11

Le dati la cuptor, la temperatura medie pana se rumenesc usor.

Apoi le lasati sa se racoreasca bine.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 11
Pas 12

Si aici pudrate cu putina cacao - foarte putin, doar pt decor.

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 12
Pas 13

Si aici poza cu sectiunea, am ales-o anume pe aceasta sa vedeti cat de apetisante sunt in interior.

Pofta Buna!

Fursecuri cu crema de curmale - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Ekaterinka
Ekaterinka 15 Jan 2018, 23:27

Sa ma opreasca careva din mancat! :eu nu am pus zahar in compozitie si nici nu i-am pudrat cu zahar deasupra,dar au iesit destul de dulci si asa.Cred ca am pus  mai putina faina (eu am masurat cu lingura) pentru ca aluatul a iesit lipicios,dar l-am lasat asa,doar am pudrat masa cu un pic de faina si a fost ok.Dar Doamne cat de fragezi au iesit!bestiali!!

mthmb
mthmb 12 Oct 2017, 19:22

Asta da. 5 stele clar.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Berlioz
Berlioz 27 Dec 2015, 23:49

Buna seara si sarbatori fericite d-na Lena si celorlalte doamne de pe-aici  .Multumesc pentru aceasta reteta ca si pentru multe altele ... De abia astept sa mai incerc inca multe minunatii culinare din caietul d-voastra   . Fursecurile acestea eu le-am umplut cu pasta din  prune uscate ,stafide ,nuci si coaja multa de portocala,asta am avut in camara,nu aveam curmale ,dar gustul este ..desavarsit si cu prune,probabil mai putin dulce. Apoi,vrand sa imi inaugurez formele de fursecuri recent cumparate,am intins o foaie,am uns  peste ea umplutura ,am pus alta foaie si am ..decupat :-) . Sotul si baietii au spus ca nu au mai mancat ceva asa de bun din categoria fursecuri,iar eu le sustin afirmatia . Inca o data multumesc ,va pup

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 24 Mar 2015, 10:10

Buna. Aceasta e reteta care o fac ptr. Ioana la pachetul de Pasti pe care-l trimit maine ca am vazut ca rezista 3 zile.  Acuma le-am scos din cuptor si nu am mai uitat de cacao. Am citit acuma mai atenta si introducerea,,  unde scriai ca nu-s prea "aratoase" si vreau sa-ti spun Lena, ca de Craciun cand le-am trimis, m-a intrebat cine le-a facut?  Euu,  am zis, dar ce, nu-s bune?  Ba da. Atunci? . Cum tuuuu ?!?!?!  Ca stiu ca tu faci tot ce incanta ochiul .Zicea atunci ca prietenul ei (negru), sta la Tv si infuleca de zor. Asa ca bucura-te ca retetele tale ajung si peste hotare. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 Nov 2014, 08:58

Buna. F. bune aceste fursecuri, aromate, si se topesc in gura. Am intentionat si eu sa pun putina cacao, dar mi-am reamintit cand erau deja la cuptor. Din cauza unei discutii telefonice sunt putin cam...bronzate, dar bune rau. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 Feb 2013, 18:06

Buna Lena. Am facut aceste minunate fursecuri azi, sunt dementiale, ma tem ca pina va veni sotul de la lucru nu va mai ramine nimic   . Mi-au umplut casa de aroma si mi-au trezit o foame nebuna, sunt superbe. Si mai ales la cit de simplu se fac cred ca o sa indesesc cu ele, numai ma ingrijoreaza figura.  Multumesc mult! 

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 03 Oct 2012, 15:36

felicitari ! cautam o reteta de fursecuri cu curmale pt ca am mancat mai demult de la o familie de irakieni, fiind prajiturile lor traditionale doar ca nu le presara zahar sau cacao, si mi-au placut mult atunci; deosebite!

acum am facut cantitatea dubla ca sa ne ajunga mai multe zile si am umplut o tava mare de aragaz (mare) clasic; a fost la fix; le-am copt la foc moderat spre mic cam 50 minute dar am verificat de 3 ori si am pus tava la treapta cea mai de sus ca sa nu se arda pe fund

sunt incantata

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 17 Dec 2010, 11:42

bravo nota avem din ce alege de sarbatori din ce in ce mai gustoase

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 16 Dec 2010, 16:57

misto

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 16 Dec 2010, 11:57

Chiar ti-au iesit frumoase, Lena, si din cite imi dau seama, mai mici ca ale mele. O sa incerc si eu anul asta sa le fac mai mici, sint mult mai dragute asa. Anul asta o sa fac umplutura din curmale, prune uscate si migdale. Coaja de portocala mi-am zaharisit anul acesta singura (tzukate), a iesit o minune, taman potrivita pt fursecuri si turta dulce de Craciun.

Arata toate comentariile