Fursecuri cu crema de curmale

Fursecuri cu crema de curmale

Cele mai bune fursecuri gustate vreodata - asta a fost verdictul dupa prima gustare. Si credeti-ma ca am vazut ceva fursecuri, cel putin la noi acasa de sarbatori se faceau cam 5-6 tipuri, asta-i traditia in zona.

Acestea le-am vazut la Natalia, mi s-au parut interesante, mai ales partea cu umplutura si am zis sa incerc. Ei, m-au cucerit din prima, sunt extraordinar de bune, fine, aromate, moi... etc.

Un pic am lucrat la aspectul exterior, pt ca asa simple pudrate nu sunt foarte aratoase - dar dupa experientele de acasa cu fursecuri imediat au aparut idei, aici am pus doar poza cu ele simple (sa vedeti sectiunea apetisanta), daca le pudrati foarte putin cu cacao pudra (vedeti in poza jos) vor fi si mai frumoase.

Ingrediente

Curmale uscate fara samburi
200 g
Stafide
100 g
Nuci
50 g
Coaja de portocala rasa
2 linguri
sau coaja de portocala din aceea la plic
Faina alba calitate superioara
280 g
Zahar pudra
60 g
Unt
110 g
Ulei fara miros
2 linguri
Lapte de vaca
60 ml
Praf de copt
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora.

2

In acest timp cantariti nucile, curmalele si la ele adaugati coaja de portocala la plic sau rasa.

3

Apoi dati prin masina de tocat sau blender toate ingredientele pana devin o pasta uniforma. Aceasta va fi umplutura.

4

Acum se prepara aluatul, totul este f.simplu - se masoara toate ingredientele, se adauga intr-un bol mare de aluat si se framanta.

5

Va iesi un aluat foarte placut, moale si nelipicios.

6

Intindeti cu mainile aluatul intr-o rulada si o taiati in bucati cam de 1 cm grosime - vor iesi cam 20-25 de bucatele. Acestea le faceti in functie de cat de mari doriti sa fie fursecurile.

7

Fiecare bucatica o turtiti putin cu mainile si  puneti in mijlocul ei umplutura de curmale.

8

O inchideti, asa ca sa formati o bila cu umplutura inchisa in mijloc.

9

O turtiti putin si acum partea cu infrumusetarea -  cu o furculita o zgaraiati deasupra si o dati prin zahar tos.

10

Observati ca fursecurile ies uniforme, si parca un pic glazurate de la zaharul tos.

 

11

Le dati la cuptor, la temperatura medie pana se rumenesc usor.

Apoi le lasati sa se racoreasca bine.

12

Si aici pudrate cu putina cacao - foarte putin, doar pt decor.

13

Si aici poza cu sectiunea, am ales-o anume pe aceasta sa vedeti cat de apetisante sunt in interior.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 30 bucati (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Ekaterinka
Ekaterinka 15 ian 2018, 23:27

Sa ma opreasca careva din mancat! :eu nu am pus zahar in compozitie si nici nu i-am pudrat cu zahar deasupra,dar au iesit destul de dulci si asa.Cred ca am pus  mai putina faina (eu am masurat cu lingura) pentru ca aluatul a iesit lipicios,dar l-am lasat asa,doar am pudrat masa cu un pic de faina si a fost ok.Dar Doamne cat de fragezi au iesit!bestiali!!

mthmb
mthmb 12 oct 2017, 19:22

Asta da. 5 stele clar.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Berlioz
Berlioz 27 dec 2015, 23:49

Buna seara si sarbatori fericite d-na Lena si celorlalte doamne de pe-aici  .Multumesc pentru aceasta reteta ca si pentru multe altele ... De abia astept sa mai incerc inca multe minunatii culinare din caietul d-voastra   . Fursecurile acestea eu le-am umplut cu pasta din  prune uscate ,stafide ,nuci si coaja multa de portocala,asta am avut in camara,nu aveam curmale ,dar gustul este ..desavarsit si cu prune,probabil mai putin dulce. Apoi,vrand sa imi inaugurez formele de fursecuri recent cumparate,am intins o foaie,am uns  peste ea umplutura ,am pus alta foaie si am ..decupat :-) . Sotul si baietii au spus ca nu au mai mancat ceva asa de bun din categoria fursecuri,iar eu le sustin afirmatia . Inca o data multumesc ,va pup

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 24 mar 2015, 10:10

Buna. Aceasta e reteta care o fac ptr. Ioana la pachetul de Pasti pe care-l trimit maine ca am vazut ca rezista 3 zile.  Acuma le-am scos din cuptor si nu am mai uitat de cacao. Am citit acuma mai atenta si introducerea,,  unde scriai ca nu-s prea "aratoase" si vreau sa-ti spun Lena, ca de Craciun cand le-am trimis, m-a intrebat cine le-a facut?  Euu,  am zis, dar ce, nu-s bune?  Ba da. Atunci? . Cum tuuuu ?!?!?!  Ca stiu ca tu faci tot ce incanta ochiul .Zicea atunci ca prietenul ei (negru), sta la Tv si infuleca de zor. Asa ca bucura-te ca retetele tale ajung si peste hotare. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 nov 2014, 08:58

Buna. F. bune aceste fursecuri, aromate, si se topesc in gura. Am intentionat si eu sa pun putina cacao, dar mi-am reamintit cand erau deja la cuptor. Din cauza unei discutii telefonice sunt putin cam...bronzate, dar bune rau. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
andreea10
andreea10 19 dec 2013, 19:57

buna! aceste fursecuri pot fi umplute si cu alta crema? spre exemplu nutella,finetti?

lena
Elena (lena) andreea10 19 dec 2013, 21:59

Merge, dar cu o umplutura care sa nu curga - bucatele de ciocolata sau nutella amestecata cu nuci, sa fie mai groasa.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 05 feb 2013, 18:06

Buna Lena. Am facut aceste minunate fursecuri azi, sunt dementiale, ma tem ca pina va veni sotul de la lucru nu va mai ramine nimic   . Mi-au umplut casa de aroma si mi-au trezit o foame nebuna, sunt superbe. Si mai ales la cit de simplu se fac cred ca o sa indesesc cu ele, numai ma ingrijoreaza figura.  Multumesc mult! 

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 03 oct 2012, 15:36

felicitari ! cautam o reteta de fursecuri cu curmale pt ca am mancat mai demult de la o familie de irakieni, fiind prajiturile lor traditionale doar ca nu le presara zahar sau cacao, si mi-au placut mult atunci; deosebite!

acum am facut cantitatea dubla ca sa ne ajunga mai multe zile si am umplut o tava mare de aragaz (mare) clasic; a fost la fix; le-am copt la foc moderat spre mic cam 50 minute dar am verificat de 3 ori si am pus tava la treapta cea mai de sus ca sa nu se arda pe fund

sunt incantata

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 17 dec 2010, 11:42

bravo nota avem din ce alege de sarbatori din ce in ce mai gustoase

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 16 dec 2010, 16:57

misto

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile