Ingrediente
●
Galbenusuri de ou
2 buc
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei - eu il pun pt 20 de sec la microunde daca nu il am scos din timp
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Cacao pudra
2 lingurite
+ un varf de cutit de turmeric pt culoare galbena
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Separati galbenusurile de albusuri si le puneti intr-un bol mai adanc.
Daca nu aveti untul moale, il incalziti 20 de secunde la microunde, nu trebuie topit de tot, doar sa fie moale.
2
Adaugati peste galbenusuri zaharul si vanilia, amestecati bine cu un tel sau mixer.
3
Adaugati si untul moale, amestecati bine.
4
Adaugati treptat cate o lingura de faina, amestecati si o incorporati pe toata.
5
Va iese un aluat moale si nelipicios ca o plastilina.
6
Luati cam 1/3 din aluat si formati din el o bila - din aceasta vom face nasturi simpli, albi.
7
Restul aluatului l-am impartit in 2 si am adaugat peste unul cacao si peste altul turmeric.
8
Primul luati aluatul cu turmeric, il masati bine ca sa fie culoarea cat mai uniforma.
9
Apoi ultimul framantati aluatul cu cacao.
Recomand anume aceasta ordine de lucru pt a nu murdari aluaturile de culoare mai deschisa cu cacao.
10
Acum avem 3 bile, le inveliti in folie de plastic si lasati 20-30 de minute la frigider.
Cu cat lasati aluatul mai mult in frigider cu atat va fi mai greu sa-l lucrati, se va intari.
11
Pana aluatul se odihneste va pregatiti ustensilele de modelat nasturii - un pahar mic, sa aiba gura cam cu 5mm mai larga in diametru decat capacul unei sticle de apa. Vedeti cum am masurat in poza.
Pt gauri gasiti un pai subtire de suc.
12
Si acum ne apucam efectiv de modelat.
Luam prima bucata de aluat, cea fara culoare si o turtim putin cu mainile.
13
Se intinde putin cu facaletul, sa fie o foaie cam de 5 mm grosime.
14
Se taie cercuri cu paharul.
Resturile ramase iar le adunati, intindeti si taiati alte rondele din ele, pana terminati aluatul.
15
Pozitionati capacul de la sticla de apa in mijlocul unui cerc si apasati bine, dar nu pana la capat ca sa nu taiati de tot, doar facem o adancitura.
17
Asa modelati si biscuitii galbeni si maro.
Le treceti atent cu cutitul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
18
Aici vedeti biscutii galbeni si albi gata.
Se coc in cuptor preincalzit la 180-200 de grade timp de 10 minute.
19
Observati ca doar usor s-au rumenit marginile, nu le bronzati prea tare.
20
Aici si biscuitii cu cacao.
I-am facut ultimii si aluatul a fost mai sfaramicios si tare, n-au iesit chiar perfecti, dar f.buni :)
21
Aici produsul final, recomand sa va distrati impreuna cu copiii, sa va bucurati impreuna cu ei.
Pofta Buna!
Cantitate:
50 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)