Ingrediente
●
Gălbenușuri de ou
2 buc
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Unt
100 g
să fie moale, la temperatura camerei - eu îl pun pt 20 de sec la microunde dacă nu îl am scos din timp
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Cacao pudră
2 lingurite
+ un vârf de cuțit de turmeric pt culoare galbenă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Separati gălbenușurile de albușuri și le puneți într-un bol mai adânc.
Dacă nu aveți untul moale, îl încălziți 20 de secunde la microunde, nu trebuie topit de tot, doar să fie moale.
Pas 2
Adăugați peste gălbenușuri zahărul și vanilia, amestecați bine cu un tel sau mixer.
Pas 3
Adăugați și untul moale, amestecați bine.
Pas 4
Adăugați treptat câte o lingură de făină, amestecați și o încorporați pe toată.
Pas 5
Vă iese un aluat moale și nelipicios ca o plastilină.
Pas 6
Luați cam 1/3 din aluat și formați din el o bilă - din aceasta vom face nasturi simpli, albi.
Pas 7
Restul aluatului l-am împărțit în 2 și am adăugat peste unul cacao și peste altul turmeric.
Pas 8
Primul luați aluatul cu turmeric, îl masați bine ca să fie culoarea cât mai uniformă.
Pas 9
Apoi ultimul frământați aluatul cu cacao.
Recomand anume această ordine de lucru pt a nu murdari aluaturile de culoare mai deschisă cu cacao.
Pas 10
Acum avem 3 bile, le înveliți în folie de plastic și lăsați 20-30 de minute la frigider.
Cu cât lăsați aluatul mai mult în frigider cu atât va fi mai greu să-l lucrați, se va întări.
Pas 11
Până aluatul se odihnește vă pregătiți ustensilele de modelat nasturii - un pahar mic, să aibă gura cam cu 5mm mai largă în diametru decât capacul unei sticle de apă. Vedeți cum am măsurat în poză.
Pt găuri găsiți un pai subțire de suc.
Pas 12
Și acum ne apucăm efectiv de modelat.
Luăm prima bucată de aluat, cea fără culoare și o turtim puțin cu mâinile.
Pas 13
Se întinde puțin cu făcălețul, să fie o foaie cam de 5 mm grosime.
Pas 14
Se taie cercuri cu paharul.
Resturile rămase iar le adunați, întindeți și tăiați alte rondele din ele, până terminați aluatul.
Pas 15
Pozitionați capacul de la sticla de apă în mijlocul unui cerc și apăsați bine, dar nu până la capăt ca să nu tăiați de tot, doar facem o adâncitură.
Pas 17
Așa modelați și biscuiții galbeni și maro.
Îi treceți atent cu cuțitul în tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 18
Aici vedeți biscuiții galbeni și albi gata.
Se coc în cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 10 minute.
Pas 19
Observați că doar ușor s-au rumenit marginile, nu le bronzați prea tare.
Pas 20
Aici și biscuiții cu cacao.
I-am făcut ultimii și aluatul a fost mai sfărâmicios și tare, n-au ieșit chiar perfecți, dar f.buni :)
Pas 21
Aici produsul final, recomand să vă distrați împreună cu copiii, să vă bucurați împreună cu ei.
Poftă Bună!
Cantitate:
50 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)