Ingrediente
●
Faina de ovaz
100 g
sau fulgi de ovaz macinati bine
●
Zahar de trestie
80 g
sau zahar brun, sau zahar simplu
●
Faina de secara
50 g
daca nu aveti puneti faina alba
●
Suc de lamaie
2 linguri
●
Suc de portocale, proaspat scurs
50 ml
puteti pune si suc din comert
●
Scortisoara
0.25 lingurite
daca aveti adaugati si nucsoara macinata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Macinati putin migdalele, dar nu chiar faina, sa fie bucatele mai mici.
Pas 2
Intr-un bol puneti faina de ovaz, migdalele, zaharul, faina de secara, scortisoara.
Pas 4
Apoi adaugati restul ingredientelor si incepeti sa amestecati aluatul - pentru inceput puteti cu o lingura apoi cu mainile.
Pas 5
Va fi un aluat mai lipicios, il lasati asa in bol.
Pas 6
Rupeti cu mainile bucati mici de aluat, formati bilute si le turtiti usor - astfel formati biscuitii si aranjati intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 7
Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveti grija la ei ca se fac f. repede - daca le tineti mai mult se vor arde si intari tare.
Pas 8
Si gata, serviti cu ce va place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sanatos si gustos.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(15-20 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)