Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
200 g
moale, la temperatura camerei
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Smantana
3 linguri
sau iaurt
●
Scortisoara macinata
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand separati galbenusul de albus la 1 ou.
Galbenusul il vom folosi in aluat, iar albusul pentru decorul biscuitilor cu mere.
Pas 3
Puneti tot aici 1 ou si galbenusul de ou separat la primul pas, 1 lingurita esenta de vanilie si 3 linguri de smantana.
Amestecati totul bine cu un tel, sau la fel de bine puteti folosi un mixer pentru a prepara aluatul.
Pas 4
Adaugati 450g de faina si 10g praf de copt.
Pas 5
Incepeti sa amestecati totul cu un tel sau lingura.
Pas 6
Apoi cand se formeaza firimituri, adunati aluatul cu mainile.
Pas 7
La final veti obtine un aluat moale si nelipicios, il puneti la frigider pentru 10 minute.
Pas 8
In acest timp taiati jumatati 2 mere, le curatati de coaja si cotor.
Feliati fiecare jumatate de mar in bucati de aproximativ 2-3mm grosime.
Pas 9
Presarati peste feliile de mere 1 lingurita de scortisoara si amestecati atent.
Pas 10
Luati aluatul de biscuiti din frigider, il presati putin cu mainile si treceti prin faina.
Pas 11
Intindeti cu facaletul o foaie subtire de aproximativ 3mm grosime.
Pas 12
Cu o cana sau pahar taiati cercuri din aluat.
Diametrul canii folosite recomand sa-l alegeti dupa marimea feliilor de mere, depinde cat de mari sau mici mere aveti.
Pas 13
Resturile ramase dupa taiatul cercurilor iarasi le adunati intr-o bila, o intindeti cu facaletul si taiati din nou cu cana.
Tot asa continuati pana se termina tot aluatul.
Pas 14
Formam biscuitii astfel:
- luati un cerc de aluat si pe o jumatate din el puneti o felie de mar cu scortisoara;
Pas 15
- indoiti cercul, formati o semiluna uniforma;
Pas 16
- o ungeti deasupra cu putin albus de ou (de la pasul 1), folosind o pensula;
Pas 17
- apoi treceti aceasta portiune lipicioasa prin zaharul cristal ramas (il puneti intr-o farfurie sau bol larg).
Pas 18
La fel formati si restul biscuitilor, le aranjati pe parcurs cu partea zaharisita in sus intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 19
Coaceti-i in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.
Pas 20
Lasati sa se raceasca putin, apoi savurati si observati cum arata sectiunea cu felia de mar la interior.
Foarte buni si fragezi acesti biscuiti cu mere si scortisoara, parca ar fi niste mini placinte cu mere.
Pofta Buna!
Cantitate:
40 buc
(2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: