Ingrediente
●
Făină albă
1 pahar
peste tot în rețetă folosiți pahar de 250ml
●
Zahăr
1 pahar
puteți pune și mai puțin
●
Nuci tocate
1 pahar
puteți pune orice alune, nuci și semințe preferați
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merișoare și curmale tăiate bucățele
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți mai întâi ingredientele - observați că folosesc un pahar cu același volum de 250ml pentru făină, zahăr, nuci și fructe uscate.
Pas 2
Într-o farfurie amestecați făina cu praful de copt și puțină sare.
Pas 3
În alt bol mai mare mixați bine ouăle cu zahărul, până se fac spumă albă.
Pas 4
Adăugați compoziția de făină și amestecați încet cu un tel sau lingură până se desfac cocoloașele.
Pas 5
Puneți nucile puțin tăiate/tocate și fructele uscate, amestecați din nou.
Pas 6
Mutati aluatul în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 7
Apoi, atent și cu puțină răbdare, folosind dosul lingurii, îl întindeți să fie cam de 1cm grosime.
Observați că nu este nevoie să acopere perfect suprafața tăvii, nu curge la copt și vă opriți cu întinsul când aveți grosimea necesară, nu neapărat la marginea tăvii.
Pas 8
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Când este gata și imediat cum o scoateți din cuptor, tăiați repede cu un cuțit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriți. Vă mișcați repede, pentru că se răcește și se întărește.
Pas 9
Și gata! Turnați repede cafeaua, ceaiul sau laptele și savurați cu toată familia - noi suntem încântați de acești biscuiți Mazurka, cu siguranță îi veți aprecia și voi.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)