Ingrediente
●
Faina alba
1 pahar
peste tot in reteta folositi pahar de 250ml
●
Zahar
1 pahar
puteti pune si mai putin
●
Nuci tocate
1 pahar
puteti pune orice alune, nuci si seminte preferati
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merisoare si curmale taiate bucatele
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti mai intai ingredientele - observati ca folosesc un pahar cu acelasi volum de 250ml pentru faina, zahar, nuci si fructe uscate.
Pas 2
Intr-o farfurie amestecati faina cu praful de copt si putina sare.
Pas 3
In alt bol mai mare mixati bine ouale cu zaharul, pana se fac spuma alba.
Pas 4
Adaugati compozitia de faina si amestecati incet cu un tel sau lingura pana se desfac cocoloasele.
Pas 5
Puneti nucile putin taiate/tocate si fructele uscate, amestecati din nou.
Pas 6
Mutati aluatul in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 7
Apoi atent si cu putina rabdare, folosind dosul lingurii, il intindeti sa fie cam de 1cm grosime.
Observati ca nu este nevoie sa acopere perfect suprafata tavii, nu curge la copt si va opriti cu intinsul cand aveti grosimea necesara, nu neaparat la marginea tavii.
Pas 8
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Cand este gata si imediat cum o scoateti din cuptor, taiati repede cu un cutit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriti. Va miscati repede, pentru ca se raceste si intareste.
Pas 9
Si gata! Turnati repede cafeaua, ceaiul sau laptele si savurati cu toata familia - noi suntem incantati de acesti biscuiti Mazurka, cu siguranta ii veti aprecia si voi.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)