Biscuiți Mazurka

Biscuiți Mazurka

În ultimul timp pe YouTube e un mare val cu acești biscuiți Mazurka de origine poloneză (și se pregătesc tradițional de Paște), așa că nu m-am dat nici eu la o parte și am zis să încerc. Ca tot nu mai aveam idei cu ce să ne savurăm cafeaua de dimineață, să fie bun, rapid, simplu, delicios, și fără ieșire din casă!

Așa că ieri am făcut o tură, au fost atât de buni că azi repede vă dau rețeta și vouă - să ne bucurăm de ei împreună. Pe lângă faptul că în compoziție nu este deloc ulei sau unt, nici nu trebuie să aveți îndemânări deosebite de modelare - chiar vroiam să le pun titlu de Biscuiți tăiați la tavă. Următoarea tură de biscuiți Mazurka planific s-o fac cât mai repede și va fi cu semințe de dovleac sau floarea-soarelui, iar fructe uscate ce mai găsesc prin sertare.

Ingrediente

Făină albă
1 pahar
peste tot în rețetă folosiți pahar de 250ml
Zahăr
1 pahar
puteți pune și mai puțin
Nuci tocate
1 pahar
puteți pune orice alune, nuci și semințe preferați
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
aici am folosit stafide, merișoare și curmale tăiate bucățele
Ouă
2 buc
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți mai întâi ingredientele - observați că folosesc un pahar cu același volum de 250ml pentru făină, zahăr, nuci și fructe uscate.

Biscuiți Mazurka - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați făina cu praful de copt și puțină sare.

Biscuiți Mazurka - Pas 2
Pas 3

În alt bol mai mare mixați bine ouăle cu zahărul, până se fac spumă albă.

Biscuiți Mazurka - Pas 3
Pas 4

Adăugați compoziția de făină și amestecați încet cu un tel sau lingură până se desfac cocoloașele.

Biscuiți Mazurka - Pas 4
Pas 5

Puneți nucile puțin tăiate/tocate și fructele uscate, amestecați din nou.

Biscuiți Mazurka - Pas 5
Pas 6

Mutati aluatul în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți Mazurka - Pas 6
Pas 7

Apoi, atent și cu puțină răbdare, folosind dosul lingurii, îl întindeți să fie cam de 1cm grosime.

Observați că nu este nevoie să acopere perfect suprafața tăvii, nu curge la copt și vă opriți cu întinsul când aveți grosimea necesară, nu neapărat la marginea tăvii.

Biscuiți Mazurka - Pas 7
Pas 8

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Când este gata și imediat cum o scoateți din cuptor, tăiați repede cu un cuțit dreptunghiuri sau triunghiuri - orice forme doriți. Vă mișcați repede, pentru că se răcește și se întărește.

Biscuiți Mazurka - Pas 8
Pas 9

Și gata! Turnați repede cafeaua, ceaiul sau laptele și savurați cu toată familia - noi suntem încântați de acești biscuiți Mazurka, cu siguranță îi veți aprecia și voi.

Poftă Bună!

Biscuiți Mazurka - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Sursă: Youtube

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

AdinaArhip834
Adina Arhip (AdinaArhip834) 03 Apr 2020, 16:28

Super buni, reteta simpla si repede de facut! O nebunie!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ZinaidaIaconi729
Zinaida Iaconi (ZinaidaIaconi729) 05 Apr 2020, 12:31

Multumesc mult pentru retete! Ma inspur mult din recetele dvs si pentru asta va mulțumesc!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Maria
Maria 05 Apr 2020, 14:53

buna! fff buni au iesit, desi am folosit faina fara gluten. recomand mai putin zahar. am pus jumatate din cantitatea de zahar in combinatie cu curmale si prune uscate si tot au iesit dulci. sigur voi repeta aceasta reteta. Lena, te urmaresc cu drag. Mi-e dor de workshopurile de gatit la care am participat. Sanatate tuturor!

violeta.nuky
violeta.nuky 07 Apr 2020, 21:14

Cine poate sa-mi spuna care e textura, sunt tari?se pot manca si dupa 1-2 zile ?se intaresc mai tare?Multumesc pt raspuns.Cu stima,Violeta

lena
Elena (lena) violeta.nuky 07 Apr 2020, 21:16

Sunt crocanti, la fel in prima zi cat si dupa 2-3 zile, n-au ajuns pt mai multe zile la noi :)

CorinaOlteanu464
Corina Olteanu (CorinaOlteanu464) 10 May 2020, 20:41

Nemaipomeniti biscuiti! Am adaugat si ce mai aveam prin camara...smochine,curmale si putina esenta de migdale. S au devorat 😉! Cu siguranta o voi repeta si as incerca sa i pun cu lingura in tava.Multumesc Lena pentru reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
RaisaIlyutovich326
Raisa Ilyutovich (RaisaIlyutovich326) 20 May 2020, 01:31

Great recipe! Already made it 3 times. I also cut sugar in half since adding dry fruits make it sweet enough, as to my taste.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 02 Jul 2020, 14:53

Buna! Nu as fi crezut ca mai exista ceva care sa ma surprinda la gust . Sunt extraordinari acesti biscuiti! Si eu am redus considerabil cantitatea de zahar, dar tot dulci si foarte buni sunt ( am folosit stafide si prune uscate ). Compozitia a fost destul de lipicioasa si greu de intins, dar m-am descurcat. Spor la munca si o dupa-masa cat mai frumoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 02 Jul 2020, 14:53

Si nota pentru biscutii de mai sus! :)

Nota mea pentru rețetă: