Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Le-aș spune și "Biscuiți Mărțișor" - deci vă servim pe toți cu Mărțișoare delicioase și frumoase :) Observați la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la școală, eu cred că vor fi cel mai bine primite din toate pănă acum.

Am ales anume această rețetă pentru că biscuiții se fac foarte repede, au culoare și textură frumoase - mai ales că se poate improviza aici, cum am făcut eu la colorantul de sfeclă(la pasul 15 explicația). Se pot face și cu cacao, puțin turmeric - adică maro sau galbeni.

Am tot testat această rețetă de 3 ori săptămâna trecută, mi-a plăcut mult compoziția, ideea și multele păreri pozitive la rețetă. Surpriza mi-a fost după prima încercare - biscuiții au fost foarte fragezi dar neplăcut de nisipoși și înecăcioși, fără un pahar de apă pe lângă noi nu mergeau pe gât. Vă dați seama că după așa experiențe nu mai cred în rețete până nu le testez singură.

Să vă spun ce am făcut - în rețeta originală se pun 120g amidon și 80g de făină. Eu am micșorat aceste proporții până am obținut biscuiți foarte fragezi, dar nu înecăcioși, cel puțin soțul mi-a spus că ultima serie a fost cea mai reușită, cu 150g făină și 50g amidon. Deci așa voi pune și ingredientele mai jos.

Din aceste cantități ies cam 30 de biscuiți.

Ingrediente

Unt
125 g
unt de 82% - moale, la temperatura camerei
Zahăr pudră
40 g
   
Esență de vanilie
1 buc
+ orice colorant natural vă place - cam 1 linguriță - dacă le vreți de altă culoare
Făină albă
150 g
   
Amidon alimentar
50 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți untul moale, zahărul pudră și vanilia.

La acest pas am adăugat și colorantul de sfeclă preparat la pasul 15. Se mai pot adăuga 1 linguriță de cacao, 0.5 linguriță turmeric, sau orice colorant vă place și aveți.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 1
Pas 2

Se amestecă bine cu mixerul.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și amidonul, frământați aluatul cu mâinile.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 3
Pas 4

Aluatul este moale și pare puțin lipicios la început, dar devine ca o plastilină după ce îl frământați bine.

Se adună într-o bilă și se poate pune 5-10 minute la frigider, învelit în folie de plastic.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 4
Pas 5

Aici cele 2 aluaturi, roz și alb.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 5
Pas 6

Aluatul se lucrează foarte plăcut - se rulează puțin și se taie bucățele cam cât o nucă mică.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 6
Pas 7

Formați bile și le aranjați pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Cu furculița puteți să-i faceți modele - noi le-am presat de 2 ori în cruce, pe mijloc.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 7
Pas 8

Apoi cu vârfurile furculiței am presat doar marginile biscuiților.

Așa m-am gândit eu că vor arăta a mărțișoare.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 8
Pas 9

Dar este suficient să le presați doar o dată pe mijloc cu furculița, așa arată German Butter Cookies originali.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 9
Pas 10

Noi le-am mai presărat un pic de zahăr deasupra, pentru decor.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 10
Pas 11

Aici și varianta roz, gata de copt.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 11
Pas 12

Se coc 10-15 minute la 160 de grade, și cu ochii permanent pe ei - biscuiții nu trebuie să se rumenească tare, doar să fie un pic rumeni dedesubt. Deasupra sunt albi și frumoși.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 12
Pas 13

Lăsați biscuiții să se răcească complet înainte de servire.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 13
Pas 14

Pentru a face Mărțișoarele am cumpărat de la florărie folie de plastic și panglică pentru fundițe.

Am tăiat pătrate cu latura de 15cm, am format punguțe cu biscuiții în mijloc și am legat fundițe.

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 14
Pas 15

Pentru colorantul din sfeclă roșie - am făcut suc de sfeclă la storcătorul de suc.

L-am fiert într-o cratiță mică până și-a redus volumul în jumate, să fie mai concentrat. L-am turnat în borcan mic și îl păstrez la frigider, nu mai mult de 1 săptămână.

Poftă Bună!

Biscuiți fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

CarmenMarietaPopa793
Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) 19 Apr 2021, 21:18

Cei mai buni biscuiți 😋😋😋😋😋 Eu i-am decupat unicorni și decorat cu pastă de zahar iar copiii simpli și deliciosi 😘😘😍😋😋😍 Multumesc

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) 19 Apr 2021, 21:28

Oau, arata fantastic!👍👍👍🤗

CarmenMarietaPopa793
Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) Elena (lena) 19 Apr 2021, 21:51

Multumesc din suflet 🤗 Au și fost apreciați ca fiind cei mai buni biscuiți din lume asa ca eu doar am respectat rețeta 😘😘😘🤗🤗💐

MihaelaAron956
Mihaela Aron (MihaelaAron956) 22 Feb 2019, 13:39

Absolut deliciosi ! Piciul meu ii adora ! Cei negri au pudra de karob in loc de cacao :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ValentinaBordianȘcerbani811
Valentina Bordian Șcerbani (ValentinaBordianȘcerbani811) 20 May 2018, 12:55

Dragă Lalena, 

Sunt cei mai buni biscuiți pe care de câteva zile, îi pregatesc in fiecare zi. Sunt extraordinari și ușor de pragatit. Fetita mea îi adora, si sa-i pregatească și să îi mănânce. Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
RoxanaElaNaftanaila766
Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 03 Feb 2017, 00:10

Inca o reteta la care, desi dublez cantitatile, nu se intampla ce ar trebui.Am dublat tot,doar amidon am avut numai 50gr deci el nu a fost dublat.Si abia au iesit 30. ME SAD:(

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
eduardu
Eduardu (eduardu) 28 Jan 2017, 19:16

Pot spune sincer ca am incercat aproape toate retetele tale de biscuiti si toate sunt extraordinar de bune! Am in casa un maaare consumator de biscuiti si ma bucur ca pot sa-i ofer diverse sortimente,dar mai ales sanatoase,fara e-uri,coloranti,conservanti...

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Mar 2016, 08:17

Au iesit foarte buni! Putin roz in loc de rosu (am pus colorant alimentar lichid...), insa si asa au fost apreciati si au disparut repede de pe farfurie!:P

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 Mar 2016, 20:56

Si inca o poza, cu biscuitii care inca nu ajunsesera in cuptor.

Poza mea pentru rețetă:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 Mar 2016, 20:53

Foarte buna reteta, Lena! Ca toate de pe site-ul tau, de altfel. Cel putin, e valabil in cazul celor pe care le-am incercat. Cum am vazut reteta asta, cum m-am grabit sa-mi pun copiii la treaba :). A fost amuzant sa lucreze cu furculita. Si mi-a placut tare mult sa-i colorez cu suc de sfecla rosie. Proaspat, pt ca n-am avut rabdare sa-l fierb, asa cum ai postat tu, in reteta. Si, pt ca in casa am avut doar zahar brun, am folosit doar zahar brun, rasnit, in loc de zahar vanilat. Am compensat, insa, cu putina esenta de vanilie. Oricum, tare fragezi si buni au iesit. Multumesc pt reteta!

Poza mea pentru rețetă:
victoria1981
victoria1981 02 Mar 2016, 06:11

DoamneElena,cat de originală puteți fi,felicitări pt rețetă,o s-o încercăm cu cel mik neaparat

Nota mea pentru rețetă:
Sylvia
Sylvia 01 Mar 2016, 13:41

Felicitări Elena pt. această retetă și numai, pt. multele rețete. Eu i-am făcut cu a mică, în formă de năsturei așa ia plăcut ei, de la reteta trecută. Dacă vrei aș vrea să îți dau o rețetă de prăjitura care se numește:

Prăjitura îngerilor. Cu blat de albuș pufos usor umed, cu toping de ciocolată albă, și deasupra aveline de frisca cu cocos.Soțul meu este un mare critic culinar ca să spun așa, și a spus că arată ca o prăjitură de cofetărie. Îmi spui numai unde să postez reteta dacă ți se pare tentantă. Mulțumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile