Le-as spune si "Biscuiti Martisor" - deci va servim pe toti cu Martisoare delicioase si frumoase :) Observati la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la scoala, eu cred ca vor fi cel mai bine primite din toate pana acum.
Am ales anume aceasta reteta pentru ca biscuitii se fac foarte repede, au culoare si textura frumoase - mai ales ca se poate improviza aici, cum am facut eu la colorantul de sfecla(la pasul 15 explicatia). Se pot face si cu cacao, putin turmeric - adica maro sau galbeni.
Am tot testat aceasta reteta de 3 ori saptamana trecuta, mi-a placut mult compozitia, ideea si multele pareri pozitive la reteta. Surpriza mi-a fost dupa prima incercare - biscuitii au fost foarte fragezi dar neplacut de nisiposi si inecaciosi, fara un pahar de apa pe langa noi nu mergeau pe gat. Va dati seama ca dupa asa experiente nu mai cred in retete pana nu le testez singura.
Sa va spun ce am facut - in reteta originala se pun 120g amidon si 80g de faina. Eu am micsorat aceste proportii pana am obtinut biscuiti foarte fragezi, dar nu inecaciosi, cel putin sotul mi-a spus ca ultima serie a fost cea mai reusita, cu 150g faina si 50g amidon. Deci asa voi pune si ingredientele mai jos.
Din aceste cantitati ies cam 30 de biscuiti.