Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Le-as spune si "Biscuiti Martisor" - deci va servim pe toti cu Martisoare delicioase si frumoase :) Observati la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la scoala, eu cred ca vor fi cel mai bine primite din toate pana acum.

Am ales anume aceasta reteta pentru ca biscuitii se fac foarte repede, au culoare si textura frumoase - mai ales ca se poate improviza aici, cum am facut eu la colorantul de sfecla(la pasul 15 explicatia). Se pot face si cu cacao, putin turmeric - adica maro sau galbeni.

Am tot testat aceasta reteta de 3 ori saptamana trecuta, mi-a placut mult compozitia, ideea si multele pareri pozitive la reteta. Surpriza mi-a fost dupa prima incercare - biscuitii au fost foarte fragezi dar neplacut de nisiposi si inecaciosi, fara un pahar de apa pe langa noi nu mergeau pe gat. Va dati seama ca dupa asa experiente nu mai cred in retete pana nu le testez singura.

Sa va spun ce am facut - in reteta originala se pun 120g amidon si 80g de faina. Eu am micsorat aceste proportii pana am obtinut biscuiti foarte fragezi, dar nu inecaciosi, cel putin sotul mi-a spus ca ultima serie a fost cea mai reusita, cu 150g faina si 50g amidon. Deci asa voi pune si ingredientele mai jos.

Din aceste cantitati ies cam 30 de biscuiti.

Ingrediente

Unt
125 g
unt de 82% - moale, la temperatura camerei
Zahar pudra
40 g
Esenta de vanilie
1 buc
+ orice colorant natural va place - cam 1 lingurita - daca le vreti de alta culoare
Faina alba
150 g
Amidon alimentar
50 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra si vanilia.

La acest pas am adaugat si colorantul de sfecla preparat la pasul 15. Se mai pot adauga 1 lingurita de cacao, 0.5 lingurita turmeric, sau orice colorant va place si aveti.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 1
Pas 2

Se amesteca bine cu mixerul.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si amidonul, framantati aluatul cu mainile.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 3
Pas 4

Aluatul este moale si pare putin lipicios la inceput, dar devine ca o plastilina dupa ce il framantati bine.

Se aduna intr-o bila si se poate pune 5-10 minute la frigider, invelit in folie de plastic.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 4
Pas 5

Aici cele 2 aluaturi, roz si alb.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 5
Pas 6

Aluatul se lucreaza foarte placut - se ruleaza putin si se taie bucatele cam cat o nuca mica.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 6
Pas 7

Formati bile si le aranjati pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Cu furculita puteti sa-i faceti modele - noi le-am presat de 2 ori in cruce, pe mijloc.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 7
Pas 8

Apoi cu varfurile furculitei am presat doar marginile biscuitilor.

Asa m-am gandit eu ca vor arata a ma Martisoare.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 8
Pas 9

Dar este suficient sa le presati doar o data pe mijloc cu furculita, asa arata German Butter Cookies originali.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 9
Pas 10

Noi le-am mai presarat un pic de zahar deasupra, pentru decor.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 10
Pas 11

Aici si varianta roz, gata de copt.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 11
Pas 12

Se coc 10-15 minute la 160 de grade, si cu ochii permanent pe ei - biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca tare, doar sa fie un pic rumeni dedesubt. Deasupra sunt albi si frumosi.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 12
Pas 13

Lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de servire.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 13
Pas 14

Pentru a face Martisoarele am cumparat de la florarie folie de plastic si panglica pentru fundite.

Am taiat patrate cu latura de 15cm, am format pungute cu biscuitii in mijloc si am legat fundite.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 14
Pas 15

Pentru colorantul din sfecla rosie - am facut suc de sfecla la storcatorul de suc.

L-am fiert intr-o cratita mica pana si-a redus volumul in jumate, sa fie mai concentrat. L-am turnat in borcan mic si il pastrez la frigider, nu mai mult de 1 saptamana.

Pofta Buna!

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

CarmenMarietaPopa793
Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) 19 Apr 2021, 21:18

Cei mai buni biscuiți 😋😋😋😋😋 Eu i-am decupat unicorni și decorat cu pastă de zahar iar copiii simpli și deliciosi 😘😘😍😋😋😍 Multumesc

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) 19 Apr 2021, 21:28

Oau, arata fantastic!👍👍👍🤗

CarmenMarietaPopa793
Carmen Popa (CarmenMarietaPopa793) Elena (lena) 19 Apr 2021, 21:51

Multumesc din suflet 🤗 Au și fost apreciați ca fiind cei mai buni biscuiți din lume asa ca eu doar am respectat rețeta 😘😘😘🤗🤗💐

MihaelaAron956
Mihaela Aron (MihaelaAron956) 22 Feb 2019, 13:39

Absolut deliciosi ! Piciul meu ii adora ! Cei negri au pudra de karob in loc de cacao :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ValentinaBordianȘcerbani811
Valentina Bordian Șcerbani (ValentinaBordianȘcerbani811) 20 May 2018, 12:55

Dragă Lalena, 

Sunt cei mai buni biscuiți pe care de câteva zile, îi pregatesc in fiecare zi. Sunt extraordinari și ușor de pragatit. Fetita mea îi adora, si sa-i pregatească și să îi mănânce. Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RoxanaElaNaftanaila766
Roxana Ela Naftanaila (RoxanaElaNaftanaila766) 03 Feb 2017, 00:10

Inca o reteta la care, desi dublez cantitatile, nu se intampla ce ar trebui.Am dublat tot,doar amidon am avut numai 50gr deci el nu a fost dublat.Si abia au iesit 30. ME SAD:(

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 28 Jan 2017, 19:16

Pot spune sincer ca am incercat aproape toate retetele tale de biscuiti si toate sunt extraordinar de bune! Am in casa un maaare consumator de biscuiti si ma bucur ca pot sa-i ofer diverse sortimente,dar mai ales sanatoase,fara e-uri,coloranti,conservanti...

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Mar 2016, 08:17

Au iesit foarte buni! Putin roz in loc de rosu (am pus colorant alimentar lichid...), insa si asa au fost apreciati si au disparut repede de pe farfurie!:P

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 Mar 2016, 20:56

Si inca o poza, cu biscuitii care inca nu ajunsesera in cuptor.

Poza mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 03 Mar 2016, 20:53

Foarte buna reteta, Lena! Ca toate de pe site-ul tau, de altfel. Cel putin, e valabil in cazul celor pe care le-am incercat. Cum am vazut reteta asta, cum m-am grabit sa-mi pun copiii la treaba :). A fost amuzant sa lucreze cu furculita. Si mi-a placut tare mult sa-i colorez cu suc de sfecla rosie. Proaspat, pt ca n-am avut rabdare sa-l fierb, asa cum ai postat tu, in reteta. Si, pt ca in casa am avut doar zahar brun, am folosit doar zahar brun, rasnit, in loc de zahar vanilat. Am compensat, insa, cu putina esenta de vanilie. Oricum, tare fragezi si buni au iesit. Multumesc pt reteta!

Poza mea pentru reteta:
victoria1981
victoria1981 02 Mar 2016, 06:11

DoamneElena,cat de originală puteți fi,felicitări pt rețetă,o s-o încercăm cu cel mik neaparat

Nota mea pentru reteta:
Sylvia
Sylvia 01 Mar 2016, 13:41

Felicitări Elena pt. această retetă și numai, pt. multele rețete. Eu i-am făcut cu a mică, în formă de năsturei așa ia plăcut ei, de la reteta trecută. Dacă vrei aș vrea să îți dau o rețetă de prăjitura care se numește:

Prăjitura îngerilor. Cu blat de albuș pufos usor umed, cu toping de ciocolată albă, și deasupra aveline de frisca cu cocos.Soțul meu este un mare critic culinar ca să spun așa, și a spus că arată ca o prăjitură de cofetărie. Îmi spui numai unde să postez reteta dacă ți se pare tentantă. Mulțumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile