Placinta razuita cu dovleac Reteta VIDEO

Placinta razuita cu dovleac

Neaparat am vrut sa incerc si varianta cu dovleac a placintei razuite cu mere, eram putin cam sceptica, dar mi-a depasit toate asteptarile si aceasta reteta. Este fantastic de buna si placinta razuita cu dovleac, aluatul fraged si aromat se combina perfect cu umplutura. Observati in pasi ca de data aceasta nu am folosit robotul pentru aluat, sa va arat acelasi proces dar mai clasic. Voi alegeti care va convine mai mult, ca timp, efort si disponibilitate.

La noi in familie parerile s-au impartit la egal, ne place la fel de mult si varianta cu mere, dar si cea de dovleac este delicioasa. Eu zic sa le incercati pe rand ambele, ca tot este sezonul lor, cu siguranta o sa va placa!

Ingrediente

Dovleac
1 kg
deja curatat de seminte si coaja
Unt
250 g
rece, din frigider
Zahar
300 g
Faina alba
450 g
Praf de copt
10 g
Sare
0.5 lingurite
Oua
2 buc
Esenta de vanilie
1 lingurita
Gris de grau
5 linguri
Scortisoara
1 lingurita
optional

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mare amestecati 450g de faina, 10g praf de copt si 0.5 lingurita de sare.

2

Luati untul rece de la frigider si il treceti prin razatoarea mare, periodic trecandu-l prin faina, sa se razuiasca mai uniform.

Observati in video exact cum fac eu.

3

La final amestecati bine compozitia, sa fie ca niste firimituri.

4

Intr-un bol mic amestecati 2 oua, 150g de zahar si esenta de vanilie.

5

Turnati aceasta compozitie peste faina cu unt.

6

Amestecati mai intai totul cu o spatula sau lingura.

7

Apoi continuati cu mainile.

8

Treceti aluatul format pe masa si mai framantati putin, doar cat sa fie mai uniform.

Puteti vedea in reteta de Placinta razuita cu mere, pasii 1-6, cum prepar acelasi aluat la robotul cu lama S.

9

Taiati-l in 2 bucati de 1/3 si 2/3.

10

Inveliti in folie de plastic sau in 2 pungi si puneti la congelator pentru 2-3 ore.

11

In acest timp puteti sa treceti prin razatoare dovleacul, la fel se poate marunti mai repede in robotul de bucatarie.

12

Asterneti cu hartie de copt o tava mare de cuptor clasic.

Luati bucata mai mare de aluat congelat(de 2/3) si o razuiti pe toata suprafata tavii.

13

Distribuiti uniform aluatul razuit pe hartia de copt, peste el presarati 4-5 linguri de gris din grau.

14

Puneti umplutura de dovleac crud razuit in strat uniform.

15

Peste dovleac presarati aproximativ 150g de zahar, puteti regla acesta dupa preferintele dvs.

16

Razuiti peste dovleac bucata a doua de aluat congelat(cea de 1/3).

17

Distribuiti uniform si placinta cu dovleac este gata.

18

Coaceti placinta in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute, sau pana se rumeneste frumos.

Dupa coacere lasati-o sa se raceasca complet in tava.

19

Portionati bucati mai mari sau mai mici si serviti, este fantastic de buna!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 portii (1 tava mare de cuptor clasic)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 150 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !