Pare destul de simpla o reteta de crema de vanilie(sau creme patissiere, crema pasticcera), dar daca nu respectati mici reguli pe parcurs s-ar putea sa nu obtineti chiar ceea ce va inchipuiti. Aceasta crema de vanilie eu o fac de multi ani, cand ma grabesc in varianta la microunde(mai rapida) si este de fiecare data un succes. Acum am zis ca merita s-o transform intr-o reteta aparte de crema de vanilie, am dublat cantitatile si va arat cum se poate prepara la fel de simplu si pe aragaz. Imi place ca tot procesul este foarte rapid, si va asigur ca veti avea cea mai buna crema de vanilie gustata vreodata - consistenta, gust si culoare perfecte pentru orice vreti sa preparati in continuare. Eu folosesc aceasta crema cu lapte la eclere, prajituri, torturi, gogosi, etc.
Inca un mare plus a retetei - de multe ori sunt intrebata ce sa faceti cu galbenusurile ramase de la diferite preparate - deci, faceti crema de vanilie, o raciti si congelati in casolete, si o puteti folosi oricand aveti nevoie. Se pastreaza perfect consistenta si gustul, sigur o s-o gasiti cand nici nu va asteptati :)
Da, si neaparat am tinut sa va arat inca o mica dar foarte importanta ustensila din bucataria mea - telul de la Tupperware. Este un fel de "tel-lingura" si eram sceptica la prima folosire acum 5 ani, dar de atunci este primul pe care il iau in mana la orice reteta cu aluat, gris cu lapte, mamaliga, etc. Are o forma perfecta, usoara, nu raman resturile de aluat mai gros printre el, ca la telurile clasice. Vi-l recomand cu mare incredere, chiar este o chestie geniala - gasiti lista cu distribuitorii Tupperware pe site-ul oficial.