Nu credeam vreodata ca voi congela asa simplu zmeura sau mure, doar afine puneam la congelator de mai mult timp. Vara asta am fost in vizita la rude si pe langa o sampanie am fost serviti cu niste zmeura direct din congelator - ca metoda de racire rapida direct in pahar sau ca o gustare. Cum am ajuns acasa imediat mi-am facut planul sa fac si eu asa zmeura, este minunata anume servita direct congelata - este foarte buna, ca niste bobitze mici de inghetata din fructe. Daca veti decongela zmeura si murele dinainte veti observa ca se fac moi si se pleoshtesc! Dar si asa le puteti servi ca atare pe langa niste iaurt, sa faceti inghetata rapida de fructe, langa o sampanie, placinte cu fructe etc. Pe langa zmeura am gustat si mure la fel congelate - as zice ca este singura metoda de conservare a murelor in care puteti cumva sa mai beneficiati de gustul lor si iarna(in dulceata isi pierd complet aroma).
Sunt perfecte sa ornati un tort cu ele, dar sa le puneti deasupra direct congelate chiar cand il taiati si serviti - va asigur ca vor fi de mare efect, putin acrisoare, crocante si aromate - minunate langa un dulce mai intens.
Singura conditie si pe care vreau s-o accentuez este sa alegeti fructe dulci, proaspete, in acest caz vor fi perfecte si congelate. Am avut un pahar de mure mai acrisoare si nu au fost asa de bune dupa congelator ca cele coapte bine si dulci.
Pana acum congelam si conservam astfel zmeura si coacaze doar cu zahar, varianta buna dar nu potrivita pentru toata lumea. Acum eu zic ca asa un desert usor nu-l vor refuza nici persoanele cu diabet sau cele care tin regim alimentar mai low-carb.