Focaccia mi se pare o paine-placinta geniala, pe langa faptul ca este extraordinar de simplu si repede s-o faci, este si foarte usor de combinat cu diverse ingrediente, de la cele mai clasice la altele mai deosebite - si toate ies pacatoase rau! Numai italienii au putut inventa din asa ingrediente la indemana, o paine asa faina, aromata, moale, gustoasa si frumoasa.
Am gatit foccacia si inainte sa o fi gustat chiar la mama ei acasa, dar mi-a ramas in suflet acea pufosenie si textura moale, parca chiar imposibil de facut in casa. Ei, pot sa va zic ca mi-a reusit de data asta sa reproduc acea textura imposibila anume in reteta de foccacia de mai jos. S-au combinat toate asa de bine ca a fost foarte periculoasa de nu te mai puteai opri din mancat, deci sa fiti atenti ca da dependenta!
Oricum puteti sa faceti orice combinatii - cu rosii, masline, ceapa, parmezan, usturoi, etc. Dar asta mi se pare chiar deosebita si pesto se "pupa" perfect cu aroma de mozzarella topita, deci sa incercati neaparat. Sosul Pesto cred ca stiti cum se face si ar fi chiar pacat sa nu-l aveti in frigider in sezonul de rosii aromate si gustoase!