Această plăcintă grecească cu brânză se numește acolo "Patsavouropita" și se traduce ca plăcintă cu zdrențe (sau ceva de genul). Are variantă sărată și dulce, eu le-am testat deja pe ambele și acum vă arăt plăcinta cu brânză sărată. Este atât de simplă și rapidă, chiar genială, cu un rezultat neașteptat de bun, soțul meu a văzut cu un ochi procesul și nu i-a venit să creadă cât de bună este la așa minim efort. Este perfectă ca aperitiv, gustare, pentru picnic sau drum, orice aveți nevoie.
Grosimea plăcintei depinde de mărimea tăvii pe care o folosiți, la primul test eu am făcut-o mai groasă în tava de 30x20cm, acum în poze și filmuleț o vedeți în tava de cuptor normală, cam de 35x25. Anume varianta mai subțire mie mi-a plăcut mai mult, soțul zice că lui i-a plăcut prima. Deci, vă orientați după preferințe și posibilități...
Aș zice că este varianta super-simplificată a plăcintelor de la mama soacră, aduce ca gust și textură, doar că se porționează altfel. Urmează și varianta dulce a rețetei, este și aia perfectă, acum sper s-o filmez în vacanță la bunici sau când mă întorc - așteptarea vă promit că merită!