Aceasta placinta greceasca cu branza se numeste acolo "Patsavouropita" si se traduce ca placinta cu zdrente(sau ceva de genul). Are varianta sarata si dulce, eu le-am testat deja pe ambele si acum va arat placinta cu branza sarata. Este atat de simpla si rapida, chiar geniala, cu un rezultat neasteptat de bun, sotul meu a vazut cu un ochi procesul si nu i-a venit sa creada cat de buna este la asa minim efort. Este perfecta ca aperitiv, gustare, pentru picnic sau drum, orice aveti nevoie.
Grosimea placintei depinde de marimea tavii pe care o folositi, la primul test eu am facut-o mai groasa in tava de 30x20cm, acum in poze si filmuletz o vedeti in tava de cuptor normala, cam de 35x25. Anume varianta mai subtire mie mi-a placut mai mult, sotul zice ca lui i-a placut prima. Deci, va orientati dupa preferinte si posibilitati...
As zice ca este varianta super-simplificata a placintelor de la mama soacra, aduce ca gust si textura, doar ca se portioneaza altfel. Urmeza si varianta dulce a retetei, este si aia perfecta, acum sper s-o filmez in vacanta la bunici sau cand ma intorc - asteptarea va promit ca merita!