A fost foarte la moda sa gatesti aceasta reteta de Boeuf Bourguignon acum cativa ani, datorita filmului despre Julia Child. Eu jonglam cu ideea, am avut si vreo 2 incercari, dar abia dupa mica noastra excursie la Paris am revenit la reteta din nou. Am insistat atunci sa mancam Boeuf Bourguignon in vreo 3 localuri, de fiecare data a fost diferit si culmea ca cel mai bun era intr-un restaurant low-cost, dar cu un meniu simplu si delicios.
Abia atunci i-am inteles gustul, stiam ce trebuie sa obtin si nu neaparat sa faceti reteta de Boeuf Bourguignon a la Julia Child. Pana la urma este un ragu cu carne de vita, dar in stil frantuzesc, o mancare taraneasca simpla si nu o jonglare cu ingrediente ciudate si chiar greu de gasit. Am gatit reteta de minim 5 ori, in mai multe variante, chiar una si cu ciocolata! Au fost ok dar nu stralucite, nu acel gust complet si simplu de carne fiarta in vin.
Asadar, mai jos va arat o reteta simplificata de Boeuf Bourguignon, as zice ca este una de baza - adica un ragu de vitel cu vin si legume, foarte bun si chiar la indemana. Mai greu cu arpagicul, dar daca nu-l gasiti ramaneti doar la ciuperci sau puneti ceapa simpla calita bucatele.
Am incercat chiar sa o fac si fara faina, sa fie mai low-carb, morcovii taiati bucati mai mari le-am dat la o parte si am savurat impreuna cu toti si eu aceasta mancare minunata. Deci keep it simple, totul va fi bine si gustos.