Mancare de iepure cu smantana

Mancare de iepure cu smantana

Desi aceasta mancarica am facut-o cu carne de iepure, metoda poate fi aplicata cu usurinta si la carne de pui/curcan. Iese un sos delicios, consistent si gustos, cartofii i-am adaugat doar din pofta, puteti sa nu-i puneti.

Inca o remarca, in mod normal puteti gati aceasta mancarica si la tuci/ceaun, eu mai nou sunt foarte impresionata de multicooker-ul meu - deja este pe loc de cinste in bucatarie si isi face treaba de minune. Am gatit mancarea aceasta in el si a iesit perfect. Sa nu ma intrebati de marca aparatului, este unul din cele mai ieftine de pe piata si isi face treaba foarte bine, deci doar sa va obisnuiti cu el.

Ingrediente

Carne de iepure
1.5 kg
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa alba
2 buc
Sare,piper
1 lingurite
+ frunza de dafin
Smantana
400 g
Faina alba
2 linguri

Pasi de urmat

1

Carnea de iepure se curata si spala bine, se portioneaza dupa preferinte.

Intr-un ceaun/cratita cu fund gros incalziti bine uleiul, adaugati carnea. Lasati sa se rumeneasca bine, mai amestecati in ceaun periodic.

2

Cand carnea s-a rumenit adaugati ceapa tocata - nu o maruntiti prea tare. Amestecati si lasati cam 5 minute, mai amestecati 1-2 ori.

3

Apoi adaugati sarea, piperul si frunza de dafin.

4

Turnati apa cat sa acopere carnea, lasati pe foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati pana carnea s-a fiert bine. Poate sa fiarba de la 1 ora pana la 2, 3 - in functie de cat de batrana  este carnea de iepure.

5

Cu jumatate de ora inainte sa fie gata carnea, optional puteti adauga cativa cartofi taiati cubulete.

6

Dupa ce a fiert carnea si cartofii pregatim sosul de smantana.

Intr-un bol puneti smantana si faina, amestecati.

7

Turnati in smantana incet, amestecand repede, 2 polonice din supa de carne din cratita.

8

Turnati acest sos in cratita cu carne, amestecati bine si lasati sa fiarba cam 5 minute.

Mai potriviti de sare daca este nevoie, puteti adauga si putin patrunjel tocat la urma.

Luati de pe foc si lasati inca 10 minute sa se patrunda.

9

Serviti cu orice salata va place, merge perfect cu muraturi, cred ca si o mamaliga s-ar potrivi aici.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 31 oct 2014, 12:59

Buna. Multicooker - ul este electric?

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 31 oct 2014, 13:47

Noi facem la fel, numai ca folosim carne de pui. E mancarea preferata a fetitei noastre.  Foarte buna!

lena
Elena (lena) 31 oct 2014, 13:48

Tiki, da, este electric.

tiki
tiki 31 oct 2014, 15:37

Scuze ca am intrebat, am si banuit si apoi m-am uitat pe net. Nu,nu-mi iau si  cred ca consuma si mult si eu am in casa o groaza de aparaturaMultumesc, Pupici.

karmen39
karmen (karmen39) 01 nov 2014, 07:44

Astazi il voi face si eu ! 

Sara1234
Sara1234 03 nov 2014, 07:28

Voi incerca si eu!! Pare delicios , sunt sigura ca si este. :)

tanya.s
tanya.s 03 nov 2014, 20:49

buna am pregatit si eu astazi e foarte gustosmersi pentru reteta:)

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 nov 2014, 12:37

Buna . Asa fac si eu, dar cu carne de pui si adaug si putin usturoi. Acuma am facut cu pui si cateva buc.de porc, fara usturoi. F.f. buna. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Rora
Rora 07 nov 2014, 11:54

acum gatesc eu dar cu carne de vita,partea ce e bogata in piei si grasime, am pus orez salbatic si smantanica 20 %vine in completare demential... e o supa scurta ce o mananc cu paine de secara doar, imi repara maduva din corp, ce sufera de la fumat.Pt ca prin aport de hrana ne putem si aproviziona organismul cu ceea ce el are in componenta. De aceea uneori ne e si pofta de.. ceva, exact ce lui ii lipseste. Sa ii dam. Pofta buna tuturor cu sanatate.