Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare, piper
1 lingurita
+ frunză de dafin
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de iepure se curăță și spală bine, se porționează după preferințe.
Într-un ceaun/cratiță cu fund gros încălziți bine uleiul, adăugați carnea. Lăsați să se rumenească bine, mai amestecați în ceaun periodic.
Pas 2
Când carnea s-a rumenit adăugați ceapa tocată - nu o mărunțiți prea tare. Amestecați și lăsați cam 5 minute, mai amestecați 1-2 ori.
Pas 3
Apoi adăugați sarea, piperul și frunza de dafin.
Pas 4
Turnați apă cât să acopere carnea, lăsați pe foc mare până începe să fiarbă, apoi dați focul mic și lăsați până carnea s-a fiert bine. Poate să fiarbă de la 1 oră până la 2, 3 - în funcție de cât de bătrână este carnea de iepure.
Pas 5
Cu jumătate de oră înainte să fie gata carnea, opțional puteți adăuga câțiva cartofi tăiați cubulețe.
Pas 6
După ce a fiert carnea și cartofii, pregătim sosul de smântână.
Într-un bol puneți smântâna și făina, amestecați.
Pas 7
Turnați în smântână încet, amestecând repede, 2 polonice din supa de carne din cratiță.
Pas 8
Turnați acest sos în cratița cu carne, amestecați bine și lăsați să fiarbă cam 5 minute.
Mai potriviți de sare dacă este nevoie, puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat la urmă.
Luați de pe foc și lăsați încă 10 minute să se pătrundă.
Pas 9
Serviți cu orice salată vă place, merge perfect cu murături, cred că și o mămăligă s-ar potrivi aici.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)