Mâncare de iepure cu smântână

Mâncare de iepure cu smântână

Deși această mâncărică am făcut-o cu carne de iepure, metoda poate fi aplicată cu ușurință și la carne de pui/curcan. Iese un sos delicios, consistent și gustos, cartofii i-am adăugat doar din poftă, puteți să nu-i puneți.

Încă o remarcă, în mod normal puteți găti această mâncărică și la tuci/ceaun, eu mai nou sunt foarte impresionată de multicooker-ul meu - deja este pe loc de cinste în bucătărie și își face treaba de minune. Am gătit mâncarea aceasta în el și a ieșit perfect. Să nu mă întrebați de marca aparatului, este unul din cele mai ieftine de pe piață și își face treaba foarte bine, deci doar să vă obișnuiți cu el.

Ingrediente

Carne de iepure
1.5 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Ceapă albă
2 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
+ frunză de dafin
Smântână
400 g
   
Făină albă
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea de iepure se curăță și spală bine, se porționează după preferințe.

Într-un ceaun/cratiță cu fund gros încălziți bine uleiul, adăugați carnea. Lăsați să se rumenească bine, mai amestecați în ceaun periodic.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 1
Pas 2

Când carnea s-a rumenit adăugați ceapa tocată - nu o mărunțiți prea tare. Amestecați și lăsați cam 5 minute, mai amestecați 1-2 ori.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați sarea, piperul și frunza de dafin.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 3
Pas 4

Turnați apă cât să acopere carnea, lăsați pe foc mare până începe să fiarbă, apoi dați focul mic și lăsați până carnea s-a fiert bine. Poate să fiarbă de la 1 oră până la 2, 3 - în funcție de cât de bătrână este carnea de iepure.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 4
Pas 5

Cu jumătate de oră înainte să fie gata carnea, opțional puteți adăuga câțiva cartofi tăiați cubulețe.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 5
Pas 6

După ce a fiert carnea și cartofii, pregătim sosul de smântână.

Într-un bol puneți smântâna și făina, amestecați.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 6
Pas 7

Turnați în smântână încet, amestecând repede, 2 polonice din supa de carne din cratiță.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 7
Pas 8

Turnați acest sos în cratița cu carne, amestecați bine și lăsați să fiarbă cam 5 minute.

Mai potriviți de sare dacă este nevoie, puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat la urmă.

Luați de pe foc și lăsați încă 10 minute să se pătrundă.

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 8
Pas 9

Serviți cu orice salată vă place, merge perfect cu murături, cred că și o mămăligă s-ar potrivi aici.

Poftă Bună!

Mâncare de iepure cu smântână - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 31 Oct 2014, 12:59

Buna. Multicooker - ul este electric?

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 31 Oct 2014, 13:47

Noi facem la fel, numai ca folosim carne de pui. E mancarea preferata a fetitei noastre.  Foarte buna!

lena
Elena (lena) 31 Oct 2014, 13:48

Tiki, da, este electric.

tiki
tiki 31 Oct 2014, 15:37

Scuze ca am intrebat, am si banuit si apoi m-am uitat pe net. Nu,nu-mi iau si  cred ca consuma si mult si eu am in casa o groaza de aparaturaMultumesc, Pupici.

karmen39
karmen (karmen39) 01 Nov 2014, 07:44

Astazi il voi face si eu ! 

Sara1234
Sara1234 03 Nov 2014, 07:28

Voi incerca si eu!! Pare delicios , sunt sigura ca si este. :)

tanya.s
tanya.s 03 Nov 2014, 20:49

buna am pregatit si eu astazi e foarte gustosmersi pentru reteta:)

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 05 Nov 2014, 12:37

Buna . Asa fac si eu, dar cu carne de pui si adaug si putin usturoi. Acuma am facut cu pui si cateva buc.de porc, fara usturoi. F.f. buna. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Rora
Rora 07 Nov 2014, 11:54

acum gatesc eu dar cu carne de vita,partea ce e bogata in piei si grasime, am pus orez salbatic si smantanica 20 %vine in completare demential... e o supa scurta ce o mananc cu paine de secara doar, imi repara maduva din corp, ce sufera de la fumat.Pt ca prin aport de hrana ne putem si aproviziona organismul cu ceea ce el are in componenta. De aceea uneori ne e si pofta de.. ceva, exact ce lui ii lipseste. Sa ii dam. Pofta buna tuturor cu sanatate.

taziana
taziana 14 Nov 2020, 14:24

Foarte gustos, demult vroiam sa incerc, dar acum pas cu pas am gătit fara teamă că nu o sa primească. Mulțumim!!!

Nota mea pentru rețetă: