Ingrediente
●
Gălbenușuri de ou
2 buc
●
Coniac/brandy
1 lingura
optional
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Ulei de floarea-soarelui
1 l
pentru prăjit
●
Zahăr pudră
2 linguri
plus dacă vreți cu ceva să le umpleți - gem, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lapte cald se amestecă cu zahărul și drojdia.
Pas 2
Apoi se adaugă gălbenușurile, coniacul, vanilia și sarea - amestecați bine totul cu un tel.
Pas 3
Adăugați untul, puțin îl agitați și desfaceți.
Pas 4
Și ultima este făina - amestecați bine aluatul cu un tel sau lingură.
Pas 5
Aluatul astfel format îl treceți pe masa pudrată cu făină și îl frământați puțin până se uniformizează.
Pas 7
Acoperiți cu capac sau prosop și lăsați 1 oră să crească.
Pas 8
În acest timp tăiați din hârtie de copt 20-30 de pătrate - cam 10x10cm - o să vedeți mai jos pentru ce sunt.
Pas 9
După 1 oră aluatul crește cam așa.
Pas 10
Îl tăiați în 20-30 de bucăți mici.
Pas 11
Formați din ele bile uniforme și le puneți pe bucățile de hârtie tăiate mai sus.
Lăsați 1 oră, acoperite cu prosop, să crească bine.
Pas 12
Când trece timpul, turnați uleiul într-un ceaun sau tigaie adâncă, îl lăsați să se încingă.
Luați atent câte o hârtie cu bila de aluat crescută și o răsturnați ușor în baia de ulei.
Pas 13
Puneți prima gogoașă și după ea vedeți când adăugați următoarele - aici încă nu este timpul.
Pas 14
Când începe să se rumenească și să facă spume puteți adăuga și alte gogoși, până au loc.
Pas 15
Dați focul să fie mediu și le rumeniți bine pe ambele părți.
Să aveți grijă pentru că se fac foarte repede.
Pas 16
După ce se fac le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele, să mai absoarbă din ulei.
Pas 17
Le puteți umple cu gem sau cremă preferată - aveți nevoie de o seringă specială de cofetărie și un poș.
Pas 18
Aici aveți și secțiune - eu le-am pus niște cremă de lapte.
Pas 19
Dar puteți să le serviți și așa simple, cu zahăr pudră deasupra.
Sunt deosebite și chiar merită încercate - chiar dacă vedeți aici mai mulți pași rețeta nu este complicată - doar am încercat să detaliez ca să vă fie mai clar..
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(20 bucăți)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (49 voturi)