Gogosi berlineze

Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente

Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac(sau Brendy)
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.

Pasi de urmat

1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

6

Il puneti intr-un bol.

7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (36 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 138

IanisDarius653
Ianis Darius (IanisDarius653) 20 sep 2016, 11:08

buna,la cuptor ar iesi asa pufoase?

lena
Elena (lena) Ianis Darius (IanisDarius653) 23 sep 2016, 10:37

S-ar putea, nu am incercat.

TatianaBejan358
Tatiana Bejan (TatianaBejan358) 26 mai 2016, 12:28

Minunat aluatul pt gogosi. Dar merge sa fac cornuri cu gem in cuptor? A copt cineva acest aluat? Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 apr 2016, 18:08

Chiar sunt, multumesc de poza!

kamelia
kamelia 25 mar 2015, 19:44

Sunt minunate aceste gogosi!!! chiar daca este prima data cand fac gogosi, pot spune ca mi-au iesit perfect! apelez cu incredere de fiecare data la retetele tale, succesul fiind garantat! Iti multumesc pentru reteta, ai facut fericita o viitoare mamica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 12 mar 2015, 09:59

Buna. F. bune si aromate aceste gogosele. Eu am adaugat si putina razatura de lamaie si portocala. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 03 iun 2014, 19:26

Am tot citit comentariile care le primeam la email si asa mi sa facut o pofta de aceste gogosi ca am facut azi din nou,acuma mi sau copt toate foarte bine,pina acuma nu mi se primeau .Foarte bune ,eu la toate retetele unde scrie ca trebuie drojdie proaspata eu pun uscata ca nu am de alta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina82
alina82 28 feb 2014, 16:58

Sunt delicioase!!!!! multumesc pentru toate retetele!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 08 iun 2013, 12:56

multumesc Lena pentru reteta. sintem fanii gogosilor. ieri am stat pina la 12 noaptea ca sa-i gust si s-a meritat! sotul a spus ca sint mai gustosi decit cei cumparati. din acest platou am ramas cu vreo 7 numai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LENUTTA
LENUTTA 22 apr 2013, 13:11

Buna Lena! iti multumesc pentru aceasta reteta... Sunt nemaipomenite de gustoase,eu le-am umplut cu crema de lapte 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
zgubi71
zgubi71 31 ian 2013, 20:35

Salutare! am facut dupa reteta de gogosi berlineze ,gogosi donuts care au iesit super bune.

Imi place site-ul tau Lena,am mai incercat saptamana asta si ciocolata de casa,a iesit cam moale dar gustoasa,s-a mancat toata:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile