Pancakes cu fulgi de ovaz si scortisoara
Reteta o aveam salvata demult in lista "de incercat", si azi chiar aveam pofta de ceva bun dar nici nu vroiam sa ma complic cu gateli complicate si grele - mi-am amintit de aceasta reteta de pancakes si uitati-le ce frumusete mi-a iesit. De obicei am multe retete care tot asteapta sa le postez pe site, asta este din categoria celor imediat de prezentat - mi-au iesit atat de bune, aromate, pufoase si fragede ca merita sa le faceti cat mai repede si voi.
Eram sceptica pana la prima clatita gustata, dar dupa aia parca aveam furnici in degete - sa vin cat mai repede la calculator si sa o pun pe site :)
In reteta mai merg si stafide, eu le-am uitat - voi le puteti adauga dupa preferinte.
Ingrediente
●
Zahar de trestie
3 linguri
sau zahar simplu
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Lapte batut/iaurt/chefir
2 pahare
de 250ml
●
Fulgi de ovaz
1.5 pahare
pahar de 250ml - eu am pus fulgi de ovaz fini
●
Faina alba calitate superioara
175 ml
cam 3/4 de pahar
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Scortisoara
0.5 lingurite
in plus se mai poate pune si nucsoara macinata
●
Stafide
0.5 pahare
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol bateti ouale, adaugati zaharul, vanilia si uleiul - amestecati bine cu telul.
Pas 2
Adaugati laptele batut, fulgii de ovaz si optional stafidele - amestecati si lasati bolul la o parte pentru 5-10 minute.
Pas 3
Intr-un alt bol amestecati restul ingredientelor - faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, scoartisoara si optional nucsoara.
Pas 4
Adaugati acest amestec la prima compozitie lichida - amestecati cu telul, dar nu insistati prea mult - doar sa incoporati ingredientele.
Pas 5
Incingeti bine o tigaie antiaderenta si cu o lingura puneti aluatul la copt. Le faceti la foc mediu, ca sa nu se rumeneasca prea repede.
Observati ca dupa 2-3 minute incep sa iasa bule de aer si se fac gauri mici in clatite.
Pas 6
Le coaceti bine pe ambele parti.
Pas 7
Si apoi le scoatei pe o farfurie la racorit.
Pas 8
Asa le faceti pe toate, se servesc calde cu orice gem va place.
Noi am pus miere si visine uscate :)
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)