Crisp cu mere (vegetarian)

Crisp cu mere (vegetarian)

Încă o rețetă inspirată din experiența de la Herghelia (din Cartea de bucate de la Herghelia am luat rețeta), se servește la micul dejun, cu sos de fructe, sau sos de iaurt sau sos alb de vanilie - oricare îl preferați. Noi de obicei îl servim cu sos de căpșuni congelate și banane (astea 2 mixate) plus un pahar de lapte de soia natural și avem micul dejun perfect și sănătos. La fel merge și ca un desert mai dietetic și sănătos.

Dar cea mai mare plăcere am avut-o când fetița mea foarte mofturoasă la mâncare, a mâncat toată porția și a mai luat de la noi din farfurie - deci vă dați seama că este foarte bun. Recomand cu încredere să încercați!

Perfect este să-l faceți seara, lăsați peste noapte să se răcorească și să se pătrundă și dimineața îl papati la dejun.

Ingrediente

Fulgi de ovaz fini
3 pahare
de 250 ml am paharul
Mere
2 kg
mere puneți cât aveți tigaia de mare, ar trebui să o umpleți, deci cât mai multe cu atât mai gustos
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
   
Lamaie
1 buc
aveți nevoie doar de coaja rasă de la 1 lămâie
Esenta de vanilie
1 buc
   
Scortisoara
1 lingurita
sau pudră de coriandru
Zahar de trestie
3 linguri
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți într-un bol mai mare fulgii de ovăz fini.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați nuca tăiată mărunt.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 2
Pas 3

Urmează coaja rasă de la 1 lămâie.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați sarea și zahărul și amestecați totul bine cu o lingură.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 4
Pas 5

Amestecați 1/3 de pahar de apă cu esența de vanilie, turnați compoziția în fulgii de mai sus. Apoi tot acolo turnați 3 linguri de ulei. Amestecați cu lingura apoi cu mâna - la început veți vedea că este parcă mai uscată, dar tot așa amestecând și presând între degete, veți observa că se fac niște bulgări. De fapt de la ei așa se numește desertul, după ce se coc se fac crocanți și aromați.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 5
Pas 6

Cam așa ar trebui să fie compoziția de crisp, un pic lipicioasă și cu bulgări în ea. Nu trebuie să fie omogenă ca o cocă.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 6
Pas 7

Ungeți o tavă adâncă de cuptor cu puțin ulei și puneți merele, curățate de coajă și sâmburi și tăiate mărunt.

Cu cât mai multe mere puneți cu atât mai bun va fi crispul.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 7
Pas 8

Turnați 1/4 de pahar de apă peste mere, apoi presărați scorțișoara pe toată suprafața.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 8
Pas 9

Și la final presărați compoziția de fulgi peste mere - aveți grijă să nu desfaceți bulgării, asta este și farmecul desertului, când se coc așa și se rumenesc. Puneți la cuptor la 180-200 grade.

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 9
Pas 10

Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi scoateți și lăsați să se răcorească și pătrundă.

Puteți să-l serviți cu orice sos dulce preferat - eu de obicei mixez banana cu căpșuni, sau orice alte fructe aveți disponibile.

Poftă Bună!

Crisp cu mere (vegetarian) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 porții bune)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

Elena BM
Elena BM 12 Feb 2014, 22:37

Lam facut si eu azi, foarte gustos si sanatos, merge bine nu numai la micul dejun, e perfect si in calitate de un desert usor.Mersi de receta, abia acum am dat de ea, la sigur ca o mai fac, mai ales ca se apropie postul !!!

Nota mea pentru rețetă:
olga
olga 02 Feb 2012, 13:44

Ataaaat de buuuuun!!! Minunat mic dejun, noi suntem innebuniti dupa el. Am incercat si cu jumate pere jumate mere - este divin, se topeste in gura! Din punctul nostru de vedere - nici nu se compara cu clasicele paini cu unt servite de obicei la micul dejun!

veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:28

Si poza de rigoare...

Poza mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:25

Delicios si savuros!

Poza mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 22 Jan 2012, 16:23

Super! Am facut jumatate de portie si le-am pus in forme individuale. Am adugat stafide tinute in apa fierbinte cu rom si in loc de fulgi de ovaz simpli am folosit un amestec de cereale integrale (ovaz, secara si griu germinat).Un deliciu!

Poza mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 20 Sep 2010, 15:11

O reteta de 5 stele, felicitari! Putem inlocui apa cu lapte proaspat?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amalia80 20 Sep 2010, 18:00

Nu recomand lapte, se acreste de la mere, adica se face branza.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 09 Sep 2010, 18:11

un desert pe cat se paote de delicios!

Nota mea pentru rețetă:
maya28
maya28 06 Sep 2010, 09:15

Multumesc ,am sa incerc si eu sa fac acesta reteta....hmmmmmmmmm, imi lasa gura apa...!!!

Nota mea pentru rețetă:
cuta
cuta 03 Sep 2010, 19:11

AM INCERCAT SI EU ,ESTE FOARTE GUSTOASA.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 03 Sep 2010, 16:01

se pot folosi alte fructe in loc de mere? ma refer la piersici, nectarine, struguri

Arată toate comentariile