Crisp cu mere (vegetarian)
Inca o reteta inspirata din experienta de la Hergehlia (din Cartea de bucate de la Herghelia am luat reteta), se serveste la micul dejun, cu sos de fructe, sau sos de iaurt sau sos alb de vanilie - oricare il preferati. Noi de obicei il servim cu sos de capsuni congelate si banane (astea 2 mixate) plus un pahar de lapte de soia natural si avem micul dejun perfect si sanatos. La fel merge si ca un desert mai dietetic si sanatos.
Dar cea mai mare placere am avut-o cand fetitza mea foarte mofturoasa la mancare, a mancat toata portia si a mai luat de la noi din farfurie - deci va dati seama ca este f.bun. Recomand cu incredere sa incercati!
Perfect este sa-l faceti seara, lasati peste noapte sa se racoreasca si sa se patrunda si dimineata il papati la dejun.
Ingrediente
●
Fulgi de ovaz fini
3 pahare
de 250 ml am paharul
●
Mere
2 kg
mere puneti cat aveti tigaia de mare, ar trebui sa o umpleti, deci cat mai multe cu atat mai gustos
●
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
●
Lamaie
1 buc
aveti nevoie doar de coaja rasa de la 1 lamaie
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Scortisoara
1 lingurita
sau pudra de coriandru
●
Zahar de trestie
3 linguri
●
Ulei de masline
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol mai mare fulgii de ovaz fini.
Pas 2
Apoi adaugati nuca taiata marunt.
Pas 3
Urmeaza coaja rasa de la 1 lamaie.
Pas 4
Apoi adaugati sarea si zaharul si amestecati totul bine cu o lingura.
Pas 5
Amestecati 1/3 de pahar de apa cu esenta de vanilie, turnati compozitia in fulgii de mai sus. Apoi tot acolo turnati 3 linguri de ulei. Amestecati cu lingura apoi cu mana - la inceput veti vedea ca este parca mai uscata, dar tot asa amestecand si presand intre degete, veti observa ca se fac niste bulgari. De fapt de la ei asa se numeste desertul, dupa ce se coc se fac crocanti si aromati.
Pas 6
Cam asa ar trebui sa fie compozitia de crisp, un pic lipicioasa si cu bulgari in ea. Nu trebuie sa fie omogena ca o coca.
Pas 7
Ungeti o tava adanca de cuptor cu putin ulei si puneti merele, curatate de coaja si samburi si taiate marunt.
Cu cat mai multe mere puneti cu atat mai bun va fi crispul.
Pas 8
Turnati 1/4 de pahar de apa peste mere, apoi presarati scortisoara pe toata suprafata.
Pas 9
Si la final presarati compozitia de fulgi peste mere - aveti grija sa nu desfaceti bulgarii, asta este si farmecul desertului, cand se coc asa si se rumenesc. Puneti la cuptor la 180-200 grade.
Pas 10
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi scoateti si lasati sa se racoreasca si patrunda.
Puteti sa-l serviti cu orice sos dulce preferat - eu de obicei mixez banana cu capsuni, sau orice alte fructe aveti disponibile.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(6 portii bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)