Ingrediente
●
Faina integrala de grau
1.5 pahare
pahar de 300 ml
●
Faina de secara
0.5 pahare
●
Zahar de trestie
0.5 pahare
●
Praf de copt
2.5 lingurite
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
●
Perle de branza(cottage cheese)
100 g
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Banane
1 buc
o banana mai mare sau 2 mai mici
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, nucile maruntite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.
Pas 2
In alt bol amestecati ingredientele lichide - ouale, iaurtul, branzica, esenta de vanilie, uleiul si banana taiata marunt.
Pas 3
Acum adaugati amestecul lichid la cele uscate.
Pas 4
Amestecati bine aluatul, daca vedeti ca este prea gros mai adaugati iaurt, sa fie un aluat ca o smantana mai densa.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o forma de chec mai mare, sau in 2 mai mici - checul creste destul de mult si poate sa va iasa din tava. Asterneti tava de chec cu hartie de copt.
Pas 6
Puneti la cuptor la temperatura medie, si lasati pana se rumeneste bine, aproximativ o ora.
Pas 7
Lasati 10 min in tava apoi il intoarceti pe un fund sau farfurie sa se raceasca complet.
Pas 8
Apoi il feliati si presarati cu putina scortisoara, daca va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)