Briose (sau chec) cu spanac
Asa briose (sau chec) cu spanac sigur o sa placa la toata lumea mica sau mare - usor puteti spune ca de fapt sunt briose cu "fistic", apoi dupa degustare si apreciere dezvaluiti spanacul.
Se poate folosi spanac verde proaspat (dar curatat si oparit dinainte), aici eu am folosit din spanac congelat, de care va spuneam in Reteta de pui cu spanac, ca tot caut metode sa-l mai folosesc cumva mai interesant. Foarte important aici sa pasati bine spanacul, si atunci toti vor fi uimiti doar de culoarea verde frumoasa a brioselor.
Am mai facut si un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandispan cu spanac si crema de frisca, vedeti ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face si un chec rapid si ieftin.
Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu si inca o metoda delicioasa da a introduce spanacul in meniul familiei. La noi spanacul deocamdata merge doar in salata, cu pui si in briose/tort.
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
150 ml
●
Spanac congelat
250 g
sau proaspat, dar spalat si oparit
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
sau alte arome va plac - lamaie, migdale, etc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se bat ouale, se adauga zaharul si se amesteca bine cu un tel sau mixer.
Pas 2
Amestecand continuu se incorporeaza si uleiul.
Pas 3
Spanacul decongelat se paseaza intr-un blender. Cu cat mai bine il pasati cu atat mai frumoasa va fi coptura.
Pas 4
La compozitia de oua, zahar si ulei se adauga spancul pasat, amestecati.
Pas 5
Si ultima se adauga faina, praful de copt si aromele - faina adaugati cate putin, trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana groasa.
Pas 6
Am umplut formele de briose cam pe jumate cu aceasta compozitie si le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.
Pas 7
Dupa ce se racoresc le serviti cu mare placere - ai mei asa si au facut:)
Pas 8
Cum va spuneam, din acest aluat se poate face si chec, sau niste foi de pandispan. Din care puteti face un tort cu spaanc ("fistic") sau prajitura cu spanac ("cu fistic").
Dintr-o portie de aluat iese un pandispan pentru o foaie.
Pas 9
Deci am copt 2 foi din 2 portii de aluat(se dubleaza cantitatea de ingrediente din reteta).
Am taiat varfurile bombate, ca sa fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat si mancat.
Pas 10
Am umplut cu crema de frisca si am insiropat blatul cu ceai cu miere si esenta de migdale.
Pas 11
Ornat frumos cu frisca si presarat faramituri din blaturile taiate - un fel de "fistic" maruntit fals.
Pacat ca in poze nu se vede bine culoarea frumoasa de verde...
Pas 12
Aici o sectiune ca dovada.
Foarte bun, simplu si de efect.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)