Brioșe roz

Brioșe roz

Nu știam cum să le numesc, am zis să fie roz (Sofia le zice așa "L..oz:). Și surpriză, sunt nu numai roz dar și foarte sănătoase, mai ales pentru copilași - pentru că acea culoare frumoasă roz le-o dă sfecla roșie.

Am văzut ideea într-o emisiune la TV, nu am pus exact aceleași ingrediente pentru că erau multe și exotice, dar am folosit ideea cu sfecla roșie pasată. Am improvizat, chiar am notat și ingredientele pe care le-am pus, și am fost f. surprinsă de rezultat - au crescut frumos, au avut consistența f. bună, gustul de sfeclă nu se simte, zici că sunt făcute cu vișine.

Sofia le mănâncă cu o viteză surprinzătoare - tot mergea la bucătărie, mai lua una și satisfăcută zicea "L..oz". A fost și o veselie să le facem - a amestecat și ea coca roz, a pus și în forme - deci eu zic că ar fi și o activitate în plus de lucrat cu copiii.

Ingrediente

Sfeclă roșie
1 buc
o fierbeți din timp
Ouă
2 buc
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
0.5 pahare
paharul a fost de 300 ml
Ulei de măsline
3 linguri
puteți folosi și ulei simplu
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
0.5 pahare
același pahar de 300 ml
Făină de secară
0.5 pahare
   
Fulgi de cocos
0.5 pahare
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Zahăr de trestie
0.5 pahare
plus 2-3 linguri pt topping
Nuci măcinate
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Sfecla roșie fiartă o tăiați bucăți și o pasați bine cu un blender vertical.

Brioșe roz - Pas 1
Pas 2

Adăugați ouăle la pasta de sfeclă, amestecați bine cu un tel - dacă observați că nu s-a pasat bine sfecla și mai aveți bucățele, dați încă o dată cu blenderul. Datorită la ouă compoziția se va blenda mai bine.

Brioșe roz - Pas 2
Pas 3

Urmează iaurtul - amestecați.

Brioșe roz - Pas 3
Pas 4

Apoi uleiul și esența de vanilie, amestecați totul.

Brioșe roz - Pas 4
Pas 5

Amestecați toate ingredientele uscate - făinile, zahărul, nuca de cocos și praful de copt.

Brioșe roz - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția lichidă la cea uscată, amestecați bine cu un tel.

Brioșe roz - Pas 6
Pas 7

Aici vedeți culoarea aluatului, un roz frumos - perfect și o plăcere să lucrezi cu el.

Brioșe roz - Pas 7
Pas 8

Într-un bol mai mic amestecați 2-3 linguri de zahăr de trestie cu puțină nucă măcinată.

Brioșe roz - Pas 8
Pas 9

Puneți aluatul în formele de brioșe, să le umpleți cam la 3 sferturi.

Brioșe roz - Pas 9
Pas 10

Presărați în fiecare brioșă câte puțin amestec de nucă cu zahăr de trestie (acesta se caramelizează mai bine decât zahărul alb). Puneți brioșele la cuptor, cam 180 de grade până trec testul scobitorii.

Atenție cu scobitoarea la formele de silicon!

Brioșe roz - Pas 10
Pas 11

Le scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Brioșe roz - Pas 11
Pas 12

Apoi le scoateți din forme și serviți cu plăcere :)

Brioșe roz - Pas 12
Pas 13

Aici și o secțiune.

Poftă Bună!

Brioșe roz - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

zara
zara 12 Feb 2016, 14:50

la aceasta reteta am adaugat 4 cuisoare macinate si gustul a fost delicios, sotului i-au placut foarte mult, cuisoarele dand un gust fin si placut, secretul e sa nu fie multe cuisoare, n-am putut sa nu impartasesc asta cu voi

Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 21 Jan 2015, 18:49

Cu aceasta rețeta am avut o experiența deosebita! Am povestit alor  mei ce conține si le-am arătat pozele. După ce am preparat-o am avut surpriza sa nu fie chiar pe gustul lor. Nu stiu ce nu le-a plăcut f clar însă mie mi s-a părut ok. Ideea e ca face parte din categoria ori îți place f tare ori deloc. O prietena de-ale mele o face des si fata ei e incantata. 

Poza mea pentru rețetă:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 13 Mar 2013, 17:10

eu am facut aceste briosh minunate de 8 martie!
au ramas totzi invitatzii cu gura cascata shi mie mi-au placut foarte mult!
tzin minte shi acum ce shoc am avut kind am gustat primul briosh, o explozie de gusturi! o recomand tuturor 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 04 Mar 2013, 09:17

Sectiunea tortuletului. Va urez o zi buna tuturor!

Poza mea pentru rețetă:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 04 Mar 2013, 09:16

Salut, Lena. Revin cu poza de la tortul Martisor. Am folosit, pe langa frisca simpla, (cu iaurt  de 10%) si acea spuma de fructe de padure, tura asta facuta doar din zmeura. A iesit ceva f. bun, racoritor, ce vestea primavara. Din cantitatile de aici de pe site iasa exact o forma mica de asta tip "Pannetone", n-am adaugat nimic in plus. Singura "adaptare" a fost putina esenta de capsuni (de Dr Oetker) in loc de esenta de vanilie. Cei ce au gustat din tort au fost incantati. Pupici. PS: urmeaza mai jos si poza cu sectiunea ...

Poza mea pentru rețetă:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 Feb 2013, 22:36

Uite aici dovada, Lena. L-am pus atunci pe sotior sa-i faca poza briosei roz decorata, dar doar acum am transferat pozele. Sunt cele mai bune briose, chiar si nedecorate, iar cat de curand am de gand sa folosesc aceasta reteta sa fac un mini-tort "Martisor" de 1 Martie. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 19 Dec 2011, 16:29

Originala combinatia si ma gandesc sa incerc si eu reteta dupa perioada postului. Mi-e teama insa sa nu folosesc prea multa sfecla rosie, cam cat avea a ta? 250 gr e ok?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amalia80 19 Dec 2011, 16:33

Da, cam 200-250, una medie. Sa nu-ti fie frica, sigur nu ai ce strica aici.

zuzu2
zuzu2 18 Mar 2011, 11:10

Arata apetisant.De unde ti-ai cumparat formele de briose?Eu nu am vazut asa forme pana acum.Felicitari pt tot ce faci.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) zuzu2 18 Mar 2011, 11:41

Multumesc Zuzu, formele pt briose sunt de la kitchenshop.ro.

spiriduena
elena (spiriduena) 17 Mar 2011, 00:31

Eu nu am deloc incredere in formele acestea de silicon, nu stiu exact de ce ( pare un fel de plastic ) si apoi cum sa-ti dai seama care sunt cu adeevarat de calitate ?

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 16 Mar 2011, 00:04

Ce bine arata! yam-yam vreau si eu    ! Lena le-ai pus in forme si apoi in tava normala? sau in tava pentru briose?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 16 Mar 2011, 08:32

Am pus in formele mici de silicon Ellena

Arată toate comentariile