Briose roz
Nu stiam cum sa le numesc, am zis sa fie roz (Sofia le zice asa "L..oz:). Si surpriza, sunt nu numai roz dar si foarte sanatoase, mai ales pentru copilasi - pentru ca acea culoare frumoasa roz le-o da sfecla rosie.
Am vazut ideea intr-o emisiune la TV, nu am pus exact aceleasi ingrediente pentru ca erau multe si exotice, dar am folosit ideea cu sfecla rosie pasata. Am improvizat, chiar am notat si ingredientele pe care le-am pus, si am fost f.surprinsa de rezultat - au crescut frumos, au avut consistenta f.buna, gustul de sfecla nu se simte, zici ca sunt facute cu visine.
Sofia le manca cu o viteza surprinzatoare - tot mergea la bucatarie, mai lua una si satisfacuta zicea "L..oz". A fost si o veselie sa le facem - a amestecat si ea coca roz, a pus si in forme - deci eu zic ca ar fi si o activitate in plus de lucrat cu copiii.
Ingrediente
●
Sfecla rosie
1 buc
o fierbeti din timp
●
Lapte batut/iaurt/chefir
0.5 pahare
paharul a fost de 300 ml
●
Ulei de masline
3 linguri
puteti folosi si ulei simplu
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
0.5 pahare
acelasi pahar de 300 ml
●
Faina de secara
0.5 pahare
●
Fulgi de cocos
0.5 pahare
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Zahar de trestie
0.5 pahare
plus 2-3 linguri pt topping
●
Nuci macinate
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Sfecla rosie fiarta o taiati bucati si o pasati bine cu un blender vertical.
Pas 2
Adaugati ouale la pasta de sfecla, amestecati bine cu un tel - daca observati ca nu s-a pasat bine sfecla si mai aveti bucatele, dati inca o data cu blenderul. Datorita la oua compozitia se va blenda mai bine.
Pas 3
Urmeaza iaurtul - amestecati.
Pas 4
Apoi uleiul si esenta de vanilie, amestecati totul.
Pas 5
Amestecati toate ingredientele uscate - fainile, zaharul, nuca de cocos si praful de copt.
Pas 6
Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine cu un tel.
Pas 7
Aici vedeti culoare aluatului, un roz frumos - perfect si o placere sa lucrezi cu el.
Pas 8
Intr-un bol mai mic amestecati 2-3 linguri de zahar de trestie cu putina nuca macinta.
Pas 9
Puneti aluatul in formele de briose, sa le umpleti cam la 3 sferturi.
Pas 10
Presarati in fiecare briosa cate putin amestec de nuca cu zahar de trestie (acesta se caramelizeaza mai bine decat zaharul alb). Puneti briosele la cuptor, cam 180 de grade pana trec testul scobitorii.
Atent cu scobitoarea la formele de silicon!
Pas 11
Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pas 12
Apoi le scoateti din forme si serviti cu placere :)
Pas 13
Aici si o sectiune.
Pofta Buna!
Cantitate:
16 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)