Chec cu malai (Cornmeal Bread)

Chec cu malai (Cornmeal Bread)

Stiti ca ziceam de insipratia care vine atunci cand nici nu o astepti... ei, asa a fost si acum. Urmaream langa Sofia niste desene animate de la Walt Disney, era unul cu gainusa harnicutza, care semana porumb si facea tot felul de bunatati din el acolo. Si ultimele imagini cu masa plina de bunatati preparate din porumb m-au facut sa salivez, mai ales la Cornmeal Bread-ul american traditional.

Ne-a placut foarte mult, iese foarte pufoasa si frageda, usor crocanta pe margini de la faina de malai. Va recomand sa-l faceti si pt copilasi, doar stiti cate vitamine si chestii bune are faina de malai.

Aveti grija la ingrediente, unele le dau in ml nu in grame, ca sa nu mai pun marimile americane, asa le-am calculat mai simplu.

Ingrediente

Zahar
300 ml
1 si 1/3 cup - in marimi clasice - eu am masurat si sunt exact 300ml
Unt
224 g
Oua
4 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Faina de malai
500 ml
2 cani de 250ml - faina din aceea pt mamaliga
Faina alba calitate superioara
500 ml
2 cani de 250 ml
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Topiti untul, adaugati la el zaharul si amestecati bine cu telul.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale, la fel amestecati bine.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol mai mic amestecati iaurtul cu bicarbonat de sodiu - veti observa ca il stinge, va face bule de aer.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 3
Pas 4

Adaugati compozitia de iaurt la cea de oua, unt si zahar - amestecati.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 4
Pas 5

Acum merge sarea, faina de malai si faina alba. Amestecati sa nu fie cocoloase.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 5
Pas 6

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt - o ungeti cu putin ulei sau unt. Turnati aluatul in tava si nivelati cu o lingura.

Tava o puneti la cuptor preincalzit cam la 180-200 grade - o temperatura medie.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 6
Pas 7

Cand se rumeneste frumos o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 7
Pas 8

Apoi o portionati si serviti cum va place, compozitia este perfecta dar si diferita de un chec simplu.

Recomand sa incercati neaparat.

Pofta Buna!

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (O tava mare de aragaz)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:32

 

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:32

sant super retele tale  de pe internet doar retele tale imi ies perfect am multa incredere in ele felicitari pentru tot

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:31

da acum am vazut dar 150 de gr a fost pe aproape ca a iesit tare bine

theotocu
theotocu 16 Jan 2014, 18:54

Un deliciu cu mai putine calorii! Esti geniala! Nu am gustat niciodata dulciuri facute cu malai. Sincer, ma gandeam la mamaliga cu zahar!!! Dar aceasta reteta mi-a schimbat radical parerea! Iti multumesc din suflet!

Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 12 Nov 2013, 10:59

e la cuptor, abia astept sa vad cce o sa iasa, sincer, lam ales dupa criteriul usor si ce sa mai fac si cu chefirul asta? Lena, tu coci cu cuptorul preincalzit?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 12 Nov 2013, 14:08

Dap, cuptor preincalzit mai bine. Desi mai uit sa-l pun din timp dar intotdeauna incerc sa-l incalzesc macar putin.

Lenchi
Lenchi 27 Oct 2012, 19:53

Am facut si eu, e foarte buna, imi place ca nu e prea dulce si are textura interesanta din cauza malaiului :)

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 24 Feb 2011, 21:26

Arata f.bine checul! pufos si frumos rumenit! O idee noua de chec! Cu siguranta merge incercat!

Felicitari!!!

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 24 Feb 2011, 15:50

Nota mea pentru reteta:
Alx
Alx 24 Feb 2011, 12:15

Nu se simte malaiul din prajitura? rezi ca ar fi bine sa il maruntim putin inainte in blender?

Multumesc pentru reteta asta minunata. Cred ca o sa incerc sa injumatatesc ingredientele, sa vad daca este pe gustul mofturosilor mei :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Alx 24 Feb 2011, 12:17

Se simte putin malaiul, mai mult pe margini - dar este un gust bun, placut, putin crocant.

In mijloc se umfla bine si nu se simte. Nu stiu ce sa zic de blender, poti incerca, daca tot zici ca ai mofturosi in casa.

gabriela29sv
gabriela29sv 24 Feb 2011, 10:50

Ce bine arata ...sigur o sa incerc reteta, care nu pare deloc grea. asta imi place la tine Lena ...mereu vii cu retete si idei noi.Bravo!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile