Chec cu mălai (Cornmeal Bread)

Chec cu mălai (Cornmeal Bread)

Știți că ziceam de inspirația care vine atunci când nici nu o aștepți... ei, așa a fost și acum. Urmăream lângă Sofia niște desene animate de la Walt Disney, era unul cu găinușa hărnicuță, care semăna porumb și făcea tot felul de bunătăți din el acolo. Și ultimele imagini cu masa plină de bunătăți preparate din porumb m-au făcut să salivez, mai ales la Cornmeal Bread-ul american tradițional.

Ne-a plăcut foarte mult, iese foarte pufoasă și fragedă, ușor crocantă pe margini de la făina de mălai. Vă recomand să-l faceți și pentru copilași, doar știți câte vitamine și chestii bune are făina de mălai.

Aveți grijă la ingrediente, unele le dau în ml nu în grame, ca să nu mai pun mărimile americane, așa le-am calculat mai simplu.

Ingrediente

Zahăr
300 ml
1 și 1/3 cup - în mărimi clasice - eu am măsurat și sunt exact 300ml
Unt
224 g
   
Ouă
4 buc
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Făină de mălai
500 ml
2 căni de 250ml - făină din aceea pentru mămăligă
Făină albă calitate superioară
500 ml
2 căni de 250 ml
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Topiți untul, adăugați la el zahărul și amestecați bine cu telul.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 1
Pas 2

Adăugați ouăle, la fel amestecați bine.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 2
Pas 3

Într-un alt bol mai mic amestecați iaurtul cu bicarbonat de sodiu - veți observa că îl stinge, va face bule de aer.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 3
Pas 4

Adăugați compoziția de iaurt la cea de ouă, unt și zahăr - amestecați.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 4
Pas 5

Acum merge sarea, făina de mălai și făina albă. Amestecați să nu fie cocoloașe.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 5
Pas 6

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt - o ungeți cu puțin ulei sau unt. Turnați aluatul în tavă și nivelați cu o lingură.

Tava o puneți la cuptor preîncălzit cam la 180-200 grade - o temperatură medie.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 6
Pas 7

Când se rumenește frumos o scoateți și lăsați să se răcorească bine.

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 7
Pas 8

Apoi o porționați și serviți cum vă place, compoziția este perfectă dar și diferită de un chec simplu.

Recomand să încercați neapărat.

Poftă Bună!

Chec cu mălai (Cornmeal Bread) - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (O tavă mare de aragaz)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)
Sursă: mahalo.com

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:32

 

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:32

sant super retele tale  de pe internet doar retele tale imi ies perfect am multa incredere in ele felicitari pentru tot

todor mihaela
todor mihaela 28 Aug 2015, 16:31

da acum am vazut dar 150 de gr a fost pe aproape ca a iesit tare bine

theotocu
theotocu 16 Jan 2014, 18:54

Un deliciu cu mai putine calorii! Esti geniala! Nu am gustat niciodata dulciuri facute cu malai. Sincer, ma gandeam la mamaliga cu zahar!!! Dar aceasta reteta mi-a schimbat radical parerea! Iti multumesc din suflet!

Nota mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 12 Nov 2013, 10:59

e la cuptor, abia astept sa vad cce o sa iasa, sincer, lam ales dupa criteriul usor si ce sa mai fac si cu chefirul asta? Lena, tu coci cu cuptorul preincalzit?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 12 Nov 2013, 14:08

Dap, cuptor preincalzit mai bine. Desi mai uit sa-l pun din timp dar intotdeauna incerc sa-l incalzesc macar putin.

Lenchi
Lenchi 27 Oct 2012, 19:53

Am facut si eu, e foarte buna, imi place ca nu e prea dulce si are textura interesanta din cauza malaiului :)

Poza mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 24 Feb 2011, 21:26

Arata f.bine checul! pufos si frumos rumenit! O idee noua de chec! Cu siguranta merge incercat!

Felicitari!!!

Nota mea pentru rețetă:
crisan
alexandra crisan (crisan) 24 Feb 2011, 15:50

Nota mea pentru rețetă:
Alx
Alx 24 Feb 2011, 12:15

Nu se simte malaiul din prajitura? rezi ca ar fi bine sa il maruntim putin inainte in blender?

Multumesc pentru reteta asta minunata. Cred ca o sa incerc sa injumatatesc ingredientele, sa vad daca este pe gustul mofturosilor mei :)

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Alx 24 Feb 2011, 12:17

Se simte putin malaiul, mai mult pe margini - dar este un gust bun, placut, putin crocant.

In mijloc se umfla bine si nu se simte. Nu stiu ce sa zic de blender, poti incerca, daca tot zici ca ai mofturosi in casa.

gabriela29sv
gabriela29sv 24 Feb 2011, 10:50

Ce bine arata ...sigur o sa incerc reteta, care nu pare deloc grea. asta imi place la tine Lena ...mereu vii cu retete si idei noi.Bravo!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile