Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 10g drojdie uscata
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Ciocolata alba/neagra
100 g
puteti inlocui cu gem sau scotisoara cu unt
●
Nuci macinate
100 g
sau cocos razuit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pentru inceput dizolvati drojdia in cateva linguri de lapte cald.
2
Turnati acest amestec in bolul cu cele 500g de faina si lasati 10-15 minute.
3
Dupa acest timp adaugati in bol 260ml de lapte, untul topit, 1 ou, zaharul, sarea si vanilia.
4
Amestecati toate ingredientele, cu o lingura sau spatula, pana se incorporeaza complet.
5
Apoi il treceti pe masa presarata bine cu faina.
6
Si framantati bine(cam 3-5 minute), mai adaugati putina faina pe parcurs sa nu se lipeasca de maini si masa.
7
Cand este uniform si neted il puneti inapoi in bol si lasati sa creasca 1 ora(sub prosop).
8
Pentru amestecul de ciocolata puneti intr-un bol ciocolata neagra bucatele, adaugati 50ml de lapte si topiti acest amestec pe baie de aburi sau la microunde.
9
Amestecati bine pana se uniformizeaza si lasati sa se mai racoreasca.
Puteti inlocui cu succes ciocolata neagra cu cea alba, sau pur si simplu cu un gem preferat.
10
Acum luati aluatul crescut din bol si il taiati in 2 bucati egale.
11
Aplatizati bine cu mainile si faina fiecare bucata, apoi o intindeti cu sucitorul intr-un dreptunghi mare cam cat tava de cuptor.
12
Mutati prima foaie pe o bucata mare de hartie de copt(cam cat tava cuptorului).
13
Puneti in mijloc cam 3 linguri de ciocolata.
14
Cu o pensula desenati atent conturul unui brad, apoi distribuiti uniform ciocolata in cadrul lui.
15
Presarati nuci maruntite sau cocos razuit.
16
Acoperiti cu cealalta foaie de aluat si presati atent pe marginile conturului bradului, sa vedeti pe unde veti veni cu cutitul.
17
Acum decupati bradul, resturile le dati deocamdata la o parte.
18
Puneti pe mijloc o banda taiata din hartie de copt, cam de 2cm latime, taiati ramurile bradului(cam 1 cm latime) ghidandu-va dupa ea - ca sa va iasa cat mai uniform bradul.
19
Le rasuciti de 3-4 ori pe cele lungi si 2-3 pe cele scurte, in orice directie va place.
20
Ungeti cu ou batut deasupra, mutati atent cu ajutorul hartiei de copt bradul in tava si lasati 20-30 de minute sa creasca.
In acest timp puteti sa porniti cuptorul la 180 de grade.
21
Din restul de aluat puteti sa faceti o rulada-coronita, cum vedeti mai jos.
Puteti sa faceti un Cozonac Coronita, sau rulada simpla, cum va place si cu orice umplutura preferata.
22
Eu am facut o rulada si am ciupit-o cu foarfeca din loc in loc.
23
Se unge cu ou si se lasa vreo ora la crescut.
24
Bradul se coace cam 30 de minute la 180 de grade.
25
Rulada vreo 40 de minute, ca e mai groasa.
26
Optional puteti sa-l ornati cu zahar pudra inainte de servire.
27
Si o sectiune delicioasa...bun, moale, pufos, aromat, rapid!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1-2 cozonaci)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: