Acestui cozonac i se mai spune si Frisian Sugar Bread, dupa numele regiunii Friesland(sau Frisia) din Olanda, unde este foarte faimos. Mi s-a parut geniala ideea cu aceasta umplutura de zahar spart si scortisoara, asa ca nu am ezitat deloc si l-am incercat.
Marele plus al cozonacului olandez este ca se prepara mult mai usor decat cel romanesc, bucatile de zahar din el se topesc si formeaza niste buzunare mici cu caramel, aromate si delicioase. Aluatul este ceva mai simplu ca textura, mai repede spre cea de paine - probabil de asta si se numeste Sugar Bread.
Dupa cum va spuneam mai sus, mi se pare geniala ideea de a folosi zahar spart ca umplutura. Pentru un plus de gust va recomand sa folositi zahar cubic brun, este preferatul meu si il am intotdeauna la indemana in bucatarie.
Inspirati de destinatiile de vacanta si cele mai frumoase locuri de pe pamant, cei de la Margaritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahar brun din trestie de zahar din tari exotice. Aceasta contine produse exclusive din zahar brun. El este un produs potrivit atat pentru coacere, precum si pentru indulcirea bauturilor datorita gustului sau asemanator caramelului. Puteti afla si voi mai multe despre produsele noi, accesand pagina lor.