Prăjitură cu banane și ulei de cocos, de post
Ieri am reușit să-mi impresionez copiii cu această prăjitură super aromată, fragedă și care conține doar 2 linguri de zahăr! Știu din experiența cu alte rețete, că bananele sunt extraordinare în orice desert de acest tip, dar nu mă așteptam la așa un rezultat de la o rețetă vegană.
Semințele de in măcinate dau un plus de nutrienți dar compensează foarte bine lipsa de ouă din aluat, astfel prăjitura se ține foarte bine și nu este prea fărâmicioasă, ca alte prăjituri de post. Uleiul de cocos se combină perfect cu bananele, chiar m-a surprins acest lucru pentru că ezitam să-l folosesc din cauza mirosului specific. Aici a fost exact la locul lui, așa că din nou am reușit să adaug un ingredient sănătos în alimentația familiei noastre, acum datorită campaniei SanoVita, care se numește "Zi de zi mai bine!"
SanoVita te premiază cu tot ce-ți trebuie în bucătărie! Cumpără produse în valoare de minimum 25 lei, înscrie numărul bonului/facturii în Concurs și poți câștiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Ingrediente
●
Banane
380 g
adică 3-4 banane deja curățate de coajă, bine coapte
●
Semințe de in măcinate
40 g
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Scorțișoară măcinată
1.5 lingurite
●
Zahăr brut
2 linguri
opțional puteți orna prăjitura și cu 1 lingură de zahăr pudră
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol mare bananele curățate de coajă și le pisați cu furculița.
Neapărat să alegeți pentru rețetă banane coapte bine și moi.
Pas 2
Topiți uleiul de cocos la foc mic pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.
Pas 3
Adăugați la pasta de banane 60g ulei de cocos topit și 60ml de lapte vegan, amestecați bine cu telul.
Pas 5
Adăugați 2 lingurițe praf de copt, 1.5 lingurițe de scorțișoară și un vârf de cuțit de sare, amestecați.
Pas 6
Adăugați făina, amestecați.
Pas 7
La final adăugați 2 linguri de zahăr brut, iarăși amestecați bine.
Pas 8
Turnați și nivelați aluatul într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Tava mea are 24cm în diametru, dacă aveți tavă mai mare s-ar putea prăjitura să fie mai puțin înaltă.
Pas 9
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, până se rumenește bine.
Apoi lăsați să se răcească complet, scoateți din tavă, porționați și opțional ornați deasupra cu zahăr pudră.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: