Prajitura cu banane si ulei de cocos, de post
Ieri am reusit sa-mi impresionez copiii cu aceasta prajitura super aromata, frageda si care contine doar 2 linguri de zahar! Stiu din experienta cu alte retete, ca bananele sunt extraordinare in orice desert de acest tip, dar nu ma asteptam la asa un rezultat de la o reteta vegana.
Semintele de in macinate dau un plus de nutrienti dar compenseaza foarte bine lipsa de oua din aluat, astfel prajitura se tine foarte bine si nu este prea faramicioasa, ca alte prajituri de post. Uleiul de cocos se combina perfect cu bananele, chiar m-a surprins acest lucru pentru ca ezitam sa-l folosesc din cauza mirosului specific. Aici a fost exact la locul lui, asa ca din nou am reusit sa adaug un ingredient sanatos in alimentia familie noastre, acum datorita campaniei SanoVita, care se numeste "Zi de zi mai bine!"
SanoVita te premiaza cu tot ce-ti trebuie in bucatarie! Cumpara produse in valoare de minimum 25 lei, inscrie numarul bonului/facturii in Concurs si poti castiga zilnic, săptămânal sau 3000 € marele premiu.
Ingrediente
●
Banane
380 g
adica 3-4 banane deja curatate de coaja, bine coapte
●
Seminte de in macinate
40 g
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Scortisoara macinata
1.5 lingurite
●
Zahar brut
2 linguri
optional puteti orna prajitura si cu 1 lingura de zahar pudra
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol mare bananele curatate de coaja si le pisati cu furculita.
Neaparat sa alegeti pentru reteta banane coapte bine si moi.
Pas 2
Topiti uleiul de cocos la foc mic pe aragaz sau in cuptorul cu microunde.
Pas 3
Adaugati la pasta de banane 60g ulei de cocos topit si 60ml de lapte vegan, amestecati bine cu telul.
Pas 5
Adaugati 2 lingurite praf de copt, 1.5 lingurite de scortisoara si un varf de cutit de sare, amestecati.
Pas 6
Adaugati faina, amestecati.
Pas 7
La final adaugati 2 linguri de zahar brut, iarasi amestecati bine.
Pas 8
Turnati si nivelati aluatul intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Tava mea are 24cm in diametru, daca aveti tava mai mare s-ar putea prajitura sa fie mai putin inalta.
Pas 9
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste bine.
Apoi lasati sa se raceasca complet, scoateti din tava, portionati si optional ornati deasupra cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: