Cozonac de post Tupperware
M-am trezit azi destul de dimineata ca sa reusesc sa va arat aceasta reteta, va dati seama ca am avut si de ce.... Este una geniala, dupa mine - ingredientele sunt minime, grasimi putine da cozonacul mi-a iesit pufos si aromat ca nu prea as mai face din ala clasic.
Reteta este din cartea de retete Tupperware si presupune grabirea procesului de dospire intr-un vas special - si cum eu am descoperit ca vasul meu este de fapt la altcineva a trebuit sa am rabdare cu dospitul, deci am folosit un bol simplu. La fel reteta presupune ca nu trebuie sa bagati mana in aluat, eu nu am rezistat si l-am mototolit vreo 2-3 minute ca sa-l simt in maini :)
Deci, cozonacul l-am pregatiti anume pt azi, sa-l gustati la Atelierul 2, alte detalii despre rezervare si meniu aveti aici.
Poze si o mica descriere la ce am facut la Atelierul 1 aveti aici.
Ingrediente
●
Zahar
6 linguri
3 pentru aluat si 3 pt umplutura
●
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
●
Drojdie proaspata
50 g
eu am pus Budafok la 50g, puteti sa incercati si Pakmaya de 25g
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Arome
2 linguri
eu am pus esenta de portocale si vanilie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fanta se aduce la punctul de fierbere.
Pas 3
Apoi urmeaza 5 linguri de ulei, sarea si aici as recomanda sa lasati putin amestecul sa se racoreasca, altfel opariti droijdiile si nu va creste aluatul.
Pas 4
Urmeaza drojdia, amestecati bine pana se dizolva.
Pas 5
Si faina - se aduna aluatul cu o spatula si ar cam trebui sa terminati aici daca faceti cu vasul Tupperware. Puneti capacul pe vas si lasati sa sara de 3 ori, adunand putin aluatul cu paleta.
Pas 6
Eu am fost mai "gospodina" si am bagat putin mana in el, l-am mai nivelat 3-5 minute pe masa apoi l-am lasat la dospit sub prosop.
Pas 7
Se lasa la crescut, l-am mai framantat dupa ce a crescut prima data(puneti niste ulei pe maini si se lucreaza f.bine aluatul) - si l-am mai lasat o tura sa creasca.
Pas 8
Am impartit aluatul in 2 bile, le-am lasat la odihnit 5 minute.
Pas 9
In acest timp am pregatit umplutura - am macinat putin nucile si macul, am adaugat cacao.
Pas 10
Apoi 3 lg de zahar - amestecatti.
Pas 11
Si 2 linguri de miere pentru a lega compozitia - toate amestecate si va iese o umplutura de nota 10.
Pas 12
Se intinde prima bila de aluat, se pune umplutura si se ruleaza.
Pas 13
La fel faceti si cu a 2-a bila, ambele rulouri se impletesc formand cozonacul.
Pas 14
Se pune aluatul la dospit in tava asternuta cu hartie de copt sau tava de silicon.
Pas 15
Il lasati pana creste cam de 2 ori si il puneti la cuptor, la 180 de grade pentru 45 de minute. Daca se rumeneste prea repede puneti o foile de aluminiu deasupra.
Pas 16
Se lasa la racorit pus putin pe o parte si usor scos din tava.
Pas 17
Este perfect sa-l taiati cand s-a racit complet, dupa 3-5 ore, dar la o pofta merge si cald :)
Pofta Buna!
PS. Am promis ca daca pun retete din retetetarul Tupperware voi pune si date de contact la reprezentantul cu care colaborez, deci: Toate produsele in care si cu care s-a gatit Tupperware - pentru detalii si comenzi un mail la [email protected], 0723590128 - Elena
Cantitate:
1 kg
(1 cozonac mai mare)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)