Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata Reteta VIDEO

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata

Am reusit sa impresionez cu aceasta prajitura colorata si frumoasa nu doar familia, dar chiar si singura pe mine, se prepara foarte simplu, rapid, ieftin si uitati ce minunata este! Fetele mele erau foarte curioase cum de am reusit sa montez aceste straturi colorate, singure nu au reusit sa se prinda, desi metoda este banala si simpla. Maria a cerut continuu prajitura Zebra, desi nu e mare amatoare de dulciuri, fiindca este foarte moale, frageda si aromata.

Recomand cu mare incredere sa o incercati, piure de dovleac eu am intotdeauna la indemana, il congelez dupa aceasta metoda si doar il scot din timp din congelator. Dar oricum il puteti prepara rapid la cuptor, microunde sau pe aburi.

Ingrediente

Piure de dovleac
200 g
Coaja de portocala rasa
1 lingurita
optional
Oua
4 buc
Zahar
250 g
Sare
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
2 lingurite
Ulei
100 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
160 g
Faina alba
300 g
Praf de copt
2 lingurite
Cacao pudra
40 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic amestecati piureul de dovleac cu coaja rasa de la o portocala.

Este optional acest pas, puteti lasa piureul simplu, dar cu coaja prajitura va fi ceva mai aromata.

2

Intr-un bol mai mare puneti 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita esenta de vanilie.

3

Amestecati cu mixerul pana compozitia devine spuma alba, apoi adaugati treptat 50ml de ulei.

4

Puneti piureul de dovleac, amestecati.

5

Adaugati 170g de faina si 1 lingurita praf de copt.

6

Amestecati bine cu un tel sau mixer, pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.

7

In alt bol puneti iarasi 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita de vanilie.

8

Mixati pana se face spuma alba compozitia si treptat turnati 50ml de ulei.

9

Puneti 160g de iaurt/kefir, observati ca al meu este ceva mai lichid, asa recomand sa-l alegeti.

Amestecati bine.

10

La final adaugati 130g de faina, 1 lingurita praf de copt si 40g de cacao.

11

Amestecati bine cu telul sau mixerul pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.

12

Acum avem 2 aluaturi - cu dovleac si cacao.

Asterneti cu hartie de copt o tava de 24-26cm in diametru.

13

Puneti in mijlocul tavii 2 linguri de aluat cu cacao.

14

Exact in mijloc si deasupra aluatului de cacao, puneti 2 linguri de aluat cu dovleac.

15

Continuati sa puneti alternativ 2 si 2 linguri din fiecare aluat, exact in mijlocul stratului anterior.

Nu il intindeti, nu scuturati, aluatul singur se disperseaza dinspre mijloc spre margini.

16

La final veti obtine asa o prajitura zebra cu dovleac si cacao, in staturi, foarte colorata si frumoasa.

17

O coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. La final puteti face testul scobitorii, pentru a fi siguri ca nu-i cruda in mijloc.

Lasati sa se raceasca complet.

18

Si o sectiune mai aproape -  foarte frageda, moale, aromata, delicioasa!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 portii (tava de 24 sau 26cm)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !