Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata Reteta VIDEO

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata

Am reusit sa impresionez cu aceasta prajitura colorata si frumoasa nu doar familia, dar chiar si singura pe mine, se prepara foarte simplu, rapid, ieftin si uitati ce minunata este! Fetele mele erau foarte curioase cum de am reusit sa montez aceste straturi colorate, singure nu au reusit sa se prinda, desi metoda este banala si simpla. Maria a cerut continuu prajitura Zebra, desi nu e mare amatoare de dulciuri, fiindca este foarte moale, frageda si aromata.

Recomand cu mare incredere sa o incercati, piure de dovleac eu am intotdeauna la indemana, il congelez dupa aceasta metoda si doar il scot din timp din congelator. Dar oricum il puteti prepara rapid la cuptor, microunde sau pe aburi.

Ingrediente

Piure de dovleac
200 g
Coaja de portocala rasa
1 lingurita
optional
Oua
4 buc
Zahar
250 g
Sare
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
2 lingurite
Ulei
100 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
160 g
Faina alba
300 g
Praf de copt
2 lingurite
Cacao pudra
40 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mic amestecati piureul de dovleac cu coaja rasa de la o portocala.

Este optional acest pas, puteti lasa piureul simplu, dar cu coaja prajitura va fi ceva mai aromata.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol mai mare puneti 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita esenta de vanilie.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 2
Pas 3

Amestecati cu mixerul pana compozitia devine spuma alba, apoi adaugati treptat 50ml de ulei.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 3
Pas 4

Puneti piureul de dovleac, amestecati.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 4
Pas 5

Adaugati 170g de faina si 1 lingurita praf de copt.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 5
Pas 6

Amestecati bine cu un tel sau mixer, pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 6
Pas 7

In alt bol puneti iarasi 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita de vanilie.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 7
Pas 8

Mixati pana se face spuma alba compozitia si treptat turnati 50ml de ulei.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 8
Pas 9

Puneti 160g de iaurt/kefir, observati ca al meu este ceva mai lichid, asa recomand sa-l alegeti.

Amestecati bine.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 9
Pas 10

La final adaugati 130g de faina, 1 lingurita praf de copt si 40g de cacao.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 10
Pas 11

Amestecati bine cu telul sau mixerul pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 11
Pas 12

Acum avem 2 aluaturi - cu dovleac si cacao.

Asterneti cu hartie de copt o tava de 24-26cm in diametru.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 12
Pas 13

Puneti in mijlocul tavii 2 linguri de aluat cu cacao.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 13
Pas 14

Exact in mijloc si deasupra aluatului de cacao, puneti 2 linguri de aluat cu dovleac.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 14
Pas 15

Continuati sa puneti alternativ 2 si 2 linguri din fiecare aluat, exact in mijlocul stratului anterior.

Nu il intindeti, nu scuturati, aluatul singur se disperseaza dinspre mijloc spre margini.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 15
Pas 16

La final veti obtine asa o prajitura zebra cu dovleac si cacao, in staturi, foarte colorata si frumoasa.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 16
Pas 17

O coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. La final puteti face testul scobitorii, pentru a fi siguri ca nu-i cruda in mijloc.

Lasati sa se raceasca complet.

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 17
Pas 18

Si o sectiune mai aproape -  foarte frageda, moale, aromata, delicioasa!

Pofta Buna!

Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata - Pas 18

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 portii (tava de 24 sau 26cm)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

eduardu
Eduardu (eduardu) 08 Mar 2022, 17:58

Bun,bun! Am pus nuca deasupra.

O primavara frumoasa,cu pace in lume!

Poza mea pentru reteta:
Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 09:46

Copiilor le place mult această prăjitură, nu doar pentru că este gustoasa, ci și pentru felul în care arată. Mie îmi place că adaug dovleacul in ea. Mă întreb dacă aș putea înlocui făină albă cu alte tipuri de făină (hrișcă, naut, sau integrala de grau, secară etc).

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 10:22

Ma bucur mult Anastasia ca v-au placut retetele!

Aici merge de inlocuit dar cu grija, la inceput in proportii mai mici si apoi de vazut.😉

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) Elena (lena) 03 Jun 2022, 19:09

După ce voi incerca, revin cu detalii :)

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 09:49

Am făcut-o și cu ulei de floarea-soarelui cu miros, se simte gustul. Presupun că mergea bine cu ulei de cocos...