Prajitura Zebra cu dovleac si ciocolata Reteta VIDEO
Am reusit sa impresionez cu aceasta prajitura colorata si frumoasa nu doar familia, dar chiar si singura pe mine, se prepara foarte simplu, rapid, ieftin si uitati ce minunata este! Fetele mele erau foarte curioase cum de am reusit sa montez aceste straturi colorate, singure nu au reusit sa se prinda, desi metoda este banala si simpla. Maria a cerut continuu prajitura Zebra, desi nu e mare amatoare de dulciuri, fiindca este foarte moale, frageda si aromata.
Recomand cu mare incredere sa o incercati, piure de dovleac eu am intotdeauna la indemana, il congelez dupa aceasta metoda si doar il scot din timp din congelator. Dar oricum il puteti prepara rapid la cuptor, microunde sau pe aburi.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Coaja de portocala rasa
1 lingurita
optional
●
Esenta de vanilie
2 lingurite
●
Lapte batut/iaurt/chefir
160 g
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mic amestecati piureul de dovleac cu coaja rasa de la o portocala.
Este optional acest pas, puteti lasa piureul simplu, dar cu coaja prajitura va fi ceva mai aromata.
Pas 2
Intr-un bol mai mare puneti 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita esenta de vanilie.
Pas 3
Amestecati cu mixerul pana compozitia devine spuma alba, apoi adaugati treptat 50ml de ulei.
Pas 4
Puneti piureul de dovleac, amestecati.
Pas 5
Adaugati 170g de faina si 1 lingurita praf de copt.
Pas 6
Amestecati bine cu un tel sau mixer, pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.
Pas 7
In alt bol puneti iarasi 2 oua, 125g de zahar, un varf de lingurita sare si 1 lingurita de vanilie.
Pas 8
Mixati pana se face spuma alba compozitia si treptat turnati 50ml de ulei.
Pas 9
Puneti 160g de iaurt/kefir, observati ca al meu este ceva mai lichid, asa recomand sa-l alegeti.
Amestecati bine.
Pas 10
La final adaugati 130g de faina, 1 lingurita praf de copt si 40g de cacao.
Pas 11
Amestecati bine cu telul sau mixerul pana compozitia este uniforma si fara cocoloase.
Pas 12
Acum avem 2 aluaturi - cu dovleac si cacao.
Asterneti cu hartie de copt o tava de 24-26cm in diametru.
Pas 13
Puneti in mijlocul tavii 2 linguri de aluat cu cacao.
Pas 14
Exact in mijloc si deasupra aluatului de cacao, puneti 2 linguri de aluat cu dovleac.
Pas 15
Continuati sa puneti alternativ 2 si 2 linguri din fiecare aluat, exact in mijlocul stratului anterior.
Nu il intindeti, nu scuturati, aluatul singur se disperseaza dinspre mijloc spre margini.
Pas 16
La final veti obtine asa o prajitura zebra cu dovleac si cacao, in staturi, foarte colorata si frumoasa.
Pas 17
O coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. La final puteti face testul scobitorii, pentru a fi siguri ca nu-i cruda in mijloc.
Lasati sa se raceasca complet.
Pas 18
Si o sectiune mai aproape - foarte frageda, moale, aromata, delicioasa!
Pofta Buna!
Cantitate:
10 portii
(tava de 24 sau 26cm)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)