Negresa cu dovlecei

Negresa cu dovlecei

Am gatit eu multe negrese exemplare, le gasiti toate pe site, dar as spune ca aceasta varianta de negresa cu dovlecei este un concurent serios. Dovlecelul are gust si aroma neutra, deci nu se simte si nu se observa deloc in prajitura, dar face textura mult mai frageda, umeda si fina. Am reusit sa-mi surprind copiii si familia, abia dupa degustare si aprobare au aflat din ce era facuta!

Pe langa faptul ca negresa cu dovlecei are un gust si aroma care va da dependenta, reteta este foarte simpla si rapida, cu ingrediente la indemana, nu aveti nevoie nici macar de mixer. Acum ma gandesc sa o fac ca blat de tort minunat, dar sa nu-l tai in jumatate - fiind foarte fraged este mai greu de manevrat. Doar sa-i pun crema preferata(frisca cu mascarpone, de obicei) deasupra, niste fructe si obtin cel mai delicios si frumos tort.

Ingrediente

Dovlecel
250 g
Faina alba
150 g
Cacao pudra
40 g
Praf de copt
2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Ciocolata neagra/amaruie
50 g
optional
Oua
2 buc
Ulei
60 ml
Iaurt
60 g
sau smantana simpla
Zahar
200 g

Pasi de urmat

1

Cantariti o bucata de dovlecel sa fie de aproximativ 250g si o treceti prin razatoarea cea mai fina.

Daca aveti dovlecei mai mari, ar fi bine sa-i curatati inainte de coaja si seminte.

2

Apoi luati cateva servetele si apasati bine peste dovlecei, sa absoarba excesul de zeama din ei.

3

Intr-un bol amestecati faina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea si ciocolata neagra taiata bucatele mici. Aceasta este optionala, dar va da un gust mai ciocolatos intens prajiturii.

4

Intr-un alt bol amestecati ouale cu zaharul, iaurtul si uleiul, optional puteti adauga putina esenta de vanilie sau rom.

5

Puneti compozitia de faina si amestecati cu o lingura sau tel, pana nu mai sunt cocoloase.

6

Adaugati dovlecelul ras, amestecati bine.

7

Aluatul trebuie sa aiba o textura matasoasa, putin densa - ca de smantana sau iaurt.

8

Turnati acesta intr-o forma de aproximativ 28cm in diametru, asternuta cu hartie de copt.

Puteti turna compozitia si intr-o forma de chec simpla.

9

Coaceti negresa in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii - adica aceasta iese curata cand o infigeti in blat.

10

Lasati macar 1 ora sa se raceasca, apoi o serviti cu mare placere si pofta, este fantastic de buna, frageda si aromata.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (o negresa de 28-30cm diametru)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !