Ingrediente
●
Zahar
6 linguri
pentru blat
●
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
1 buc
un plic de 80g
●
Creme ole de vanilie
1 buc
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
●
Zahar
2 linguri
pentru glazura
●
Brandy/lichior
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.
Pas 2
Separati albusurile de galbenusuri.
Pas 3
Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zaharul si continuati sa mixati.
Pas 4
Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.
Pas 5
Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.
Pas 6
Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.
Pas 7
Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.
Pas 8
Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.
Pas 9
Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt.
Pas 11
Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.
Pas 12
Mixati bine pana se ingroasa bine crema.
Pas 13
Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.
Pas 14
Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolata rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata.
Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.
Pas 15
Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.
Pas 16
Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati.
Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (50 voturi)