Ingrediente
●
Zahăr
6 linguri
pentru blat
●
Cremă ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
1 buc
un plic de 80g
●
Creme ole de vanilie
1 buc
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
●
Zahăr
2 linguri
pentru glazură
●
Brandy/lichior
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți ingredientele pentru prepararea prăjiturii.
Pas 2
Separați albușurile de gălbenușuri.
Pas 3
Bateți albușurile spumă, când se măresc în cantitate de 3 ori adăugați câte puțin zahărul și continuați să mixați.
Pas 4
Albușurile sunt gata când răsturnați atent bolul și ele nu mai curg.
Pas 5
Adăugați câte un gălbenuș la albușuri și mixați puțin după fiecare.
Pas 6
Adăugați Crema Ole de ciocolată și mai mixați până se omogenizează.
Pas 7
Acesta este aluatul pentru blatul prăjiturii.
Pas 8
Pregătiți tava pentru a coace blatul și o așterneți cu hârtie de copt.
Pas 9
Puneți aluatul în tavă, uniformizați și dați la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt.
Pas 11
Într-un bol turnați laptele, smântâna și Crema Ole de vanilie.
Pas 12
Mixati bine până se îngroașă bine crema.
Pas 13
Acoperiți blatul cu crema de vanilie, uniformizați.
Pas 14
Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolata ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata.
Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.
Pas 15
După ce s-a răcit, turnați glazura peste crema de vanilie, nivelați cu un cuțit sau paletă și lăsați la frigider 2-3 ore.
Pas 16
După 2-3 ore scoateți prăjitura din frigider și o portionați.
Atenție! După fiecare tăietură spălați cuțitul cu apă rece, ca să se taie mai ușor și să fie mai estetică secțiunea prăjiturii.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (50 voturi)