Prajitura "Krem a la Krem"

Prajitura "Krem a la Krem"

O prajitura fina si gustoasa, este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
pentru blat
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
pentru glazura
Brandy/lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

2

Separati albusurile de galbenusuri.

3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zaharul si continuati sa mixati.

4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

10

Lasati sa se raceasca.

11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolata rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata.

Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati.

Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (50 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 237

tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:04

Am ales sa se vadă mai bine . Multumesc mult . Tare buna !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 05 Aug 2023, 12:19

Poate fi si de la unt, dar si de la ciocolata. Am patit si eu asa o data, inca nu am gasit explicatia exacta. Arata oricum foarte bine, bravo!🤗

tiki
tiki Elena (lena) 05 Aug 2023, 15:36

Acuma o fac a 3 oară. Așa nu mi S-a mai întâmplat. Recunosc ca înainte am folosit c amăruie. Și îmi plăcea cum se prelingea puțin glazura. Acuma nu. Dar ca gust buna tare . Când ajung acasă o S -o fac ptr . Marius ca lui încă nu i -am facut. O sa măresc și cantitățile. MULTUMESC !

tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:00

Am făcut aceasta minunata prăjitura. Parca e tort la gust, așa buna e. Dar nu știu de ce nu mi-a ieșit glazura. De la început mi S -a părut cam mult unt 100 gr/100 cioc. Am respectat rețeta dumnezeiește cum se spune . Băgând -o in frigider, S -a albit deasupra . Eu zic ca e untul . Am folosit unt cu 82 grăsime, nesărat (de aici din Anglia). Ce zici ? Ciocol e cu lapte adusă de mine de acasă. Ce părere ai ? Gustul f bun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 Aug 2022, 11:03

Poate te -am mai întrebat, nu știu, dar acuma nu am timp sa caut. Sunt la Ioana.-Anglia. Te rog sa- mi spui mărimea tavii ca am adus de acasă de toate. Multumesc !

lena
Elena (lena) tiki 29 Aug 2022, 11:14

Tava este aproximativ cat jumate de cea de aragaz. Eu folosesc de obicei portie dubla pt tava mare clasica.😉

tiki
tiki Elena (lena) 29 Aug 2022, 12:47

Multumesc mult. Acuma ma apuc. Pup.

Stefy3
Stefy3 22 Oct 2017, 16:28

Minunata,a primit multe aprecieri din partea musafirilor! Bravo,Lena,tot inainte!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
OanaCalota875
Oana Calota (OanaCalota875) 01 Jan 2017, 18:55

Excelenta ! Prima mea prajitura ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IoanaB.
IoanaB. 28 Feb 2016, 17:13

Si totusi pun si o poza, daca tot a mai ramas ceva de aseara pana acum.

Mentionez ca in blat am pus un plic de praf de budinca de cioco in loc de Ole.A iesit f buna. Data viitoare sper sa iasa mai inalta si mai frumusica.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 14 Aug 2015, 23:36

Am pozat ultima bucata pastrata pt cineva....uitasem de asta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 Jan 2014, 12:49

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 19 Nov 2012, 17:59

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 13 Jun 2012, 15:13

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile