Prăjitura "Krem a la Krem"

Prăjitura "Krem a la Krem"

O prăjitură fină și gustoasă, este foarte populară pe forumurile culinare. Recomand să o încercați, sigur o să aveți rezultate foarte bune.

Ingrediente

Ouă
6 buc
   
Zahăr
6 linguri
pentru blat
Cremă ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme ole de vanilie
1 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Lapte de vacă
220 ml
   
Apă
2 linguri
   
Zahăr
2 linguri
pentru glazură
Brandy/lichior
2 linguri
   
Ciocolată
100 g
   
Unt
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți ingredientele pentru prepararea prăjiturii.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 1
Pas 2

Separați albușurile de gălbenușuri.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 2
Pas 3

Bateți albușurile spumă, când se măresc în cantitate de 3 ori adăugați câte puțin zahărul și continuați să mixați.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 3
Pas 4

Albușurile sunt gata când răsturnați atent bolul și ele nu mai curg.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 4
Pas 5

Adăugați câte un gălbenuș la albușuri și mixați puțin după fiecare.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 5
Pas 6

Adăugați Crema Ole de ciocolată și mai mixați până se omogenizează.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 6
Pas 7

Acesta este aluatul pentru blatul prăjiturii.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 7
Pas 8

Pregătiți tava pentru a coace blatul și o așterneți cu hârtie de copt.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 8
Pas 9

Puneți aluatul în tavă, uniformizați și dați la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 10
Pas 11

Într-un bol turnați laptele, smântâna și Crema Ole de vanilie.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 11
Pas 12

Mixati bine până se îngroașă bine crema.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 12
Pas 13

Acoperiți blatul cu crema de vanilie, uniformizați.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 13
Pas 14

Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolata ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata.

Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 14
Pas 15

După ce s-a răcit, turnați glazura peste crema de vanilie, nivelați cu un cuțit sau paletă și lăsați la frigider 2-3 ore.

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 15
Pas 16

După 2-3 ore scoateți prăjitura din frigider și o portionați.

Atenție! După fiecare tăietură spălați cuțitul cu apă rece, ca să se taie mai ușor și să fie mai estetică secțiunea prăjiturii.

Poftă Bună!

Prăjitura "Krem a la Krem" - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (50 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 237

tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:04

Am ales sa se vadă mai bine . Multumesc mult . Tare buna !

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 05 Aug 2023, 12:19

Poate fi si de la unt, dar si de la ciocolata. Am patit si eu asa o data, inca nu am gasit explicatia exacta. Arata oricum foarte bine, bravo!🤗

tiki
tiki Elena (lena) 05 Aug 2023, 15:36

Acuma o fac a 3 oară. Așa nu mi S-a mai întâmplat. Recunosc ca înainte am folosit c amăruie. Și îmi plăcea cum se prelingea puțin glazura. Acuma nu. Dar ca gust buna tare . Când ajung acasă o S -o fac ptr . Marius ca lui încă nu i -am facut. O sa măresc și cantitățile. MULTUMESC !

tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:00

Am făcut aceasta minunata prăjitura. Parca e tort la gust, așa buna e. Dar nu știu de ce nu mi-a ieșit glazura. De la început mi S -a părut cam mult unt 100 gr/100 cioc. Am respectat rețeta dumnezeiește cum se spune . Băgând -o in frigider, S -a albit deasupra . Eu zic ca e untul . Am folosit unt cu 82 grăsime, nesărat (de aici din Anglia). Ce zici ? Ciocol e cu lapte adusă de mine de acasă. Ce părere ai ? Gustul f bun.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Aug 2022, 11:03

Poate te -am mai întrebat, nu știu, dar acuma nu am timp sa caut. Sunt la Ioana.-Anglia. Te rog sa- mi spui mărimea tavii ca am adus de acasă de toate. Multumesc !

lena
Elena (lena) tiki 29 Aug 2022, 11:14

Tava este aproximativ cat jumate de cea de aragaz. Eu folosesc de obicei portie dubla pt tava mare clasica.😉

tiki
tiki Elena (lena) 29 Aug 2022, 12:47

Multumesc mult. Acuma ma apuc. Pup.

Stefy3
Stefy3 22 Oct 2017, 16:28

Minunata,a primit multe aprecieri din partea musafirilor! Bravo,Lena,tot inainte!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
OanaCalota875
Oana Calota (OanaCalota875) 01 Jan 2017, 18:55

Excelenta ! Prima mea prajitura ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IoanaB.
IoanaB. 28 Feb 2016, 17:13

Si totusi pun si o poza, daca tot a mai ramas ceva de aseara pana acum.

Mentionez ca in blat am pus un plic de praf de budinca de cioco in loc de Ole.A iesit f buna. Data viitoare sper sa iasa mai inalta si mai frumusica.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 14 Aug 2015, 23:36

Am pozat ultima bucata pastrata pt cineva....uitasem de asta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 Jan 2014, 12:49

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Corina79
Corina79 19 Nov 2012, 17:59

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
sara33
sara33 13 Jun 2012, 15:13

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile