Ingrediente
●
Zahar
6 linguri
pentru blat
●
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
1 buc
un plic de 80g
●
Creme ole de vanilie
1 buc
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
●
Zahar
2 linguri
pentru glazura
●
Brandy/lichior
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.
2
Separati albusurile de galbenusuri.
3
Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zahar si continuati sa batet bine cu mixerul.
4
Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.
5
Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.
6
Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.
7
Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.
8
Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.
9
Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt.
11
Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.
12
Mixati bine pana se ingroasa bine crema.
13
Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.
14
Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.
15
Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.
16
Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati. Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (49 voturi)