ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) Reteta VIDEO

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti)

O reteta de gogosi extraordinara, in 30 minute aveti un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogosi sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu si rapid, sotul m-a vazut intrand in bucatarie si peste 10 minute cand am iesit si i-am spus ca am terminat, doar sa le scot din cuptor, a fost foarte uimit.

Iar cand i-am dat sa guste, l-am auzit doar ca geme si mai cere :) Deci s-au terminat si mai repede decat le-am facut...

Ingrediente

Apa
200 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sa fie rafinat, fara miros
Faina alba
130 g
Oua
4 buc
Zahar
3 linguri
Scortisoara
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Se pune apa si uleiul la fiert.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 1
Pas 2

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si incorporati toata faina. Amestecati cu un tel mai bine, sa nu fie cocoloase.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 2
Pas 3

Cam asa trebuie sa iasa.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 3
Pas 4

Adaugati ouale pe rand, amestecati bine dupa fiecare.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat ca de eclere.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 5
Pas 6

Asterneti o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata, sa fie uniform.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 6
Pas 7

Amestecati zaharul cu scrotisoara.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 7
Pas 8

Si il presarati peste aluatul din tava.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bine deasupra.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 9
Pas 10

Lasati cam 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se taie/rupe bucati si se serveste.

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 10
Pas 11

Aici o poza ceva mai estetica, atat am prins, ca s-au mancat prea repede :)

Pofta Buna!

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (o tava de cuptor)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (21 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 65

ElizaAlexie733
Eliza Alexie (ElizaAlexie733) 27 Mar 2020, 22:05

Super! 🥳

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 07 Mar 2020, 20:13

Mulțumesc Lena! Excelentă! Crezi că ar merge și cu mix de semințe și sare sau brânză? (Să meargă la bere)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 07 Mar 2020, 21:06

Da, cred ca e o buna idee!👍👍👍

ElizaAlexie733
Eliza Alexie (ElizaAlexie733) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 25 Mar 2020, 21:47

Cum ati facut de a ramas asa pufoasa? A mea s-a pleostit toata dupa ce am scos-o din cuptor. Adevarat ca am scos-o imediat dupa expirarea timpului.

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) Eliza Alexie (ElizaAlexie733) 26 Mar 2020, 16:46

Bună ziua, eu am oprit cuptorul însă am mai întârziat cateva minute până am scos-o, chiar era prea rumenă în unele zone. Sper să vă iasă data viitoare!

Cretu Alina
Cretu Alina 24 Feb 2020, 15:04

E buna!doar ca am presurat prea mult zahar si scortisoara

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 14 Oct 2017, 19:33

Un desert minunat,usor de facut si de efect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:23

Esti bravo Lena ! Receta de nota 13 ! Imi place mult dupa o zi sau doua cum are gustul , se mai usuca si nu are gust a putin omleta. Am sa mai fac cu siguranta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:27

foarte buna, cind voi avea timp la sigur o mai fac)))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 Nov 2014, 18:24

le-am facut si eu, au iesit ft bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 Nov 2014, 15:19

Aici si o poza... 

laudata de toti, nota 10 !!! 

cu siguranta, o sa mai repet...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 19 Nov 2014, 21:04

Recomand sa faceți două portioare imediat ! Foarte bună. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronique
veronique 18 Nov 2014, 19:43

cum am scos-o din cuptor in 5 minute nu mai era nimic .Super gust si se face rapid

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile