ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti) Reteta VIDEO

ALMOIXAVENA (gogosi sparte arabesti)

O reteta de gogosi extraordinara, in 30 minute aveti un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogosi sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu si rapid, sotul m-a vazut intrand in bucatarie si peste 10 minute cand am iesit si i-am spus ca am terminat, doar sa le scot din cuptor, a fost foarte uimit.

Iar cand i-am dat sa guste, l-am auzit doar ca geme si mai cere :) Deci s-au terminat si mai repede decat le-am facut...

Ingrediente

Apa
200 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sa fie rafinat, fara miros
Faina alba
130 g
Oua
4 buc
Zahar
3 linguri
Scortisoara
1 linguri

Pasi de urmat

1

Se pune apa si uleiul la fiert.

2

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si incorporati toata faina. Amestecati cu un tel mai bine, sa nu fie cocoloase.

3

Cam asa trebuie sa iasa.

4

Adaugati ouale pe rand, amestecati bine dupa fiecare.

5

Iese un aluat ca de eclere.

6

Asterneti o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata, sa fie uniform.

7

Amestecati zaharul cu scrotisoara.

8

Si il presarati peste aluatul din tava.

9

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bine deasupra.

10

Lasati cam 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se taie/rupe bucati si se serveste.

11

Aici o poza ceva mai estetica, atat am prins, ca s-au mancat prea repede :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 grame (o tava de cuptor)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 60

Cretu Alina
Cretu Alina 24 feb 2020, 15:04

E buna!doar ca am presurat prea mult zahar si scortisoara

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 22 feb 2020, 14:55

Buna Lena,

Pe cat de simpla este reteta pe atît de nereușită mi-a ieșit 🤦‍♀️ deși as fi crezut ca e imposibil sa o ratez 😳 

Nu mi-a crescut deloc la copt. A ramas ca o lipie, si uleioasa. Ce sa fi greșit oare?

Tin sa precizez ca cantitatile le-am masurat bine la sigur.

Multumesc de răspuns 😊

lena
Elena (lena) Ana Cozonac (Anisoara89) 22 feb 2020, 15:10

Apa a fost fierbinte, da?

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) Elena (lena) 22 feb 2020, 16:07

Da, apa era ft fierbinte. Mi-am cîntărit chiar de înainte faina intr-un bol, si cum a fiert amestecul de apa+ulei am luat de pe foc si incorporat faina direct

Cretu Alina
Cretu Alina 20 feb 2020, 20:04

Se pune faina in apa fierbinte?

lena
Elena (lena) Cretu Alina 20 feb 2020, 20:25

Da.

HDorina
HDorina 25 mar 2018, 22:41

Buna buna 😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 14 oct 2017, 19:33

Un desert minunat,usor de facut si de efect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 feb 2015, 12:27

foarte buna, cind voi avea timp la sigur o mai fac)))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 nov 2014, 18:24

le-am facut si eu, au iesit ft bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 nov 2014, 15:19

Aici si o poza... 

laudata de toti, nota 10 !!! 

cu siguranta, o sa mai repet...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 19 nov 2014, 21:04

Recomand sa faceți două portioare imediat ! Foarte bună. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronique
veronique 18 nov 2014, 19:43

cum am scos-o din cuptor in 5 minute nu mai era nimic .Super gust si se face rapid

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile