Ingrediente
●
Linte verde/maro
0.5 pahare
●
Ulei de masline extravirgin
100 ml
●
Menta verde
2 buc
adica 2 fire
●
Ceapa rosie
0.5 buc
o puteti inlocui cu ceapa alba sau verde
●
Rosii
2 buc
cherry sau simple
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Turnati intr-o cratita 2 litri de apa si adaugati o jumatate de pahar de linte verde.
Pas 2
Puneti pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugati 4-5 linguri ulei de masline, 1 ceapa si 1 frunza de dafin.
Faceti focul mic si lasati 15-20 minute.
Pas 3
Dupa acest timp gustati lintea, daca este fiarta, inchideti aragazul.
Daca vi se pare cruda, mai lasati la fiert pana este gata.
Pas 4
Turnati intr-o sita, sa se scurga zeama din ea si sa se raceasca.
Ceapa fiarta si frunza de dafin se arunca.
Pas 5
Acum puneti intr-un bol lintea fiarta, scursa si racorita.
Pas 6
Tocati marunt patrunjelul si menta verde.
Pas 7
Le adaugati in bolul cu linte.
Tot aici puneti rosiile taiate cubulete si ceapa rosie tocata marunt.
Pas 8
Adaugati usturoiul pisat.
Pas 9
Storceti in salata zeama de la o jumatate de lamaie si turnati uleiul de masline ramas.
Adaugati sarea si piperul negru macinat.
Pas 10
Amestecati bine toate ingredientele, gustati si vedeti daca mai trebuie potrivita dupa gustul dvs de sare, lamaie sau ulei.
Se poate servi imediat, dar este la fel de buna si 1-2 zile pastrata la frigider.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 portii
(un bol mediu)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)