Ingrediente
●
Linte verde/maro
0.5 pahare
●
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
●
Mentă verde
2 buc
adică 2 fire
●
Ceapă roșie
0.5 buc
o puteți înlocui cu ceapă albă sau verde
●
Roșii
2 buc
cherry sau simple
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Turnați într-o cratiță 2 litri de apă și adăugați o jumătate de pahar de linte verde.
Pas 2
Puneți pe foc, iar când începe să fiarbă adăugați 4-5 linguri ulei de măsline, 1 ceapă și 1 frunză de dafin.
Faceți focul mic și lăsați 15-20 minute.
Pas 3
După acest timp gustați lintea, dacă este fiartă, închideți aragazul.
Dacă vi se pare crudă, mai lăsați la fiert până este gata.
Pas 4
Turnați într-o sită, să se scurgă zeama din ea și să se răcească.
Ceapa fiartă și frunza de dafin se aruncă.
Pas 5
Acum puneți într-un bol lintea fiartă, scursă și răcorită.
Pas 6
Tocați mărunt pătrunjelul și menta verde.
Pas 7
Le adăugați în bolul cu linte.
Tot aici puneți roșiile tăiate cubulețe și ceapa roșie tocată mărunt.
Pas 8
Adăugați usturoiul pisat.
Pas 9
Stoarceți în salată zeama de la o jumătate de lămâie și turnați uleiul de măsline rămas.
Adăugați sarea și piperul negru măcinat.
Pas 10
Amestecați bine toate ingredientele, gustați și vedeți dacă mai trebuie potrivită după gustul dvs de sare, lămâie sau ulei.
Se poate servi imediat, dar este la fel de bună și 1-2 zile păstrată la frigider.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 portii
(un bol mediu)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)