Pastele sau Spaghete Carbonara este inca o mancare pe care o stiam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul si iti dai seama ca de fapt este o mancare f.simpla si deosebit de gustoasa, mare pacat sa nu o faceti si acasa. Cu aceasta reteta de spaghete Carbonara puteti sa mai diversificati meniul familiei - stiu ca pastele cu branza sunt bune, dar niste Paste Carbonara vor da o alta nota.
Sunt discutii multe la cum se fac cu adevaratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smantana, amesteca galbenusurile apa in care au fiert pastele - si asa aveti paste carbonara fara smantana. Eu sincera sa fiu, sunt pentru aceasta varianta numai in cazul in care nu aveti la indemana smantana dulce, dar varianta cu smantana este mult-mult mai gustoasa si buna.
Daca vreti paste carbonara fara oua, atunci folositi numai smantana dulce, alta solutie nu prea este.
Puteti aici sa folositi orice tip de paste va plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimba, important este sa le fierbeti "al dente", nu le lasati sa fiarba de capul lor :)