Paste Carbonara Reteta VIDEO

Paste Carbonara

Pastele sau Spaghete Carbonara este inca o mancare pe care o stiam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul si iti dai seama ca de fapt este o mancare f.simpla si deosebit de gustoasa, mare pacat sa nu o faceti si acasa. Cu aceasta reteta de spaghete Carbonara puteti sa mai diversificati meniul familiei - stiu ca pastele cu branza sunt bune, dar niste Paste Carbonara vor da o alta nota.

Sunt discutii multe la cum se fac cu adevaratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smantana, amesteca galbenusurile apa in care au fiert pastele - si asa aveti paste carbonara fara smantana. Eu sincera sa fiu, sunt pentru aceasta varianta numai in cazul in care nu aveti la indemana smantana dulce, dar varianta cu smantana este mult-mult mai gustoasa si buna.

Daca vreti paste carbonara fara oua, atunci folositi numai smantana dulce, alta solutie nu prea este.

Puteti aici sa folositi orice tip de paste va plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimba, important este sa le fierbeti "al dente", nu le lasati sa fiarba de capul lor :)

Ingrediente

Paste
500 g
Galbenusuri de ou
4 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
sau smantana dulce pt gatit - daca nu aveti smantana folositi 250ml de apa in care au fiert pastele - de fapt asa este in reteta "mama"
Bacon
100 g
Usturoi(catei)
2 buc
daca sunt mai mici, puneti 4-5 bucati
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Parmezan
50 g

Pasi de urmat

1

Fiindca pastele Carbonara se fac si se servesc imediat fierbinti, procesul de preparare trebuie bine structurat, deci aveti grija la pasii retetei.

Mai intai se pregatesc toate ingredientele, apoi facem semipreparate fara sa ne apucam efectiv de gatit la plita.

Deci, intr-un bol se bat galbenusurile cu smantana dulce, sare si piper.

 

2

Baconul se taie julien, usturoiul se marunteste bine.

3

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe cutie - in mod normal, fierbeti apa cu sare, adaugati pastele si aveti grija sa nu le rasfierbeti.

4

Cand sunt gata le scurgeti de apa si lasati deoparte.

5

Acum repede puneti baconul intr-o tigaie incinsa bine, amestecati periodic.

Luati 2-3 linguri din baconul rumenit si lasati la o parte, pentru a orna farfuriile.

6

Dupa ce se rumenesc bine si lasa grasime, adaugati usturoiul - mai lasati 1 minut si amestecati periodic.

7

Puneti pastele in tigaia cu bacon, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc. Asta se face ca sa incalziti pastele care intre timp putin se racesc.

Si luati tigaia de pe foc!

8

Imediat turnati amestecul de galbenusuri cu smantana si amestecati bine.

Daca nu luati tigaia de pe foc, acestea se vor transforma intr-o omleta si pastele vor fi uscacioase.

Deci, pastele sa fie fierbinti dar nu pe foc.

9

Si gata, le serviti imediat, presarate cu branza(parmezan de preferat:), putin piper macinat si acele bucatele de bacon prajit lasate la o parte.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

carab?manuela995
carab? manuela (carab?manuela995) 16 feb 2018, 15:45

Mmmmm.... nu mai gatisem de mult timp paste carbonara si am zis de ce nu? Am rumenit bine baconul( ceea ce eu nu faceam inainte) si am folosit 200 de g - smanatana fermentata! Ce a iesit??? O cina usoara si foarte gustoasa!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Irina black
Irina black 28 ian 2018, 16:16

Delicioase! Din nou!

Am folosit pastele din poza si am imbogatit cu cateva ciupercute, dupa gust 😁

Pupici Lena!

Poza mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 feb 2017, 16:23

O reteta delicioasa! Eu folosesc smantana grasa, de la tara, si pastele ies perfecte.

Irina black
Irina black 10 nov 2016, 23:14

Eu pun ciolan afumat in loc de bacon si mananci si dupa ce simti ca ai crapat... tot secretul sta in galbenusuri!

Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 18 aug 2016, 17:20

Sincer, nu cred ca se poate prepara nimic "autentic" decat in locul "nasterii" lui si numai cu ingredientele de acolo. Deci, aceasta reteta nu cred ca s-a dorit a fi autentica, cum de altfel sunt multe. Ideea e sa facem in casa, cu ingredientele la care are acces o gospodina din Romania, preparate din alte tari.

ArtLover
ArtLover 07 ian 2016, 15:21

La punctul 8 nu am citit tot ce scria si nu am oprit focul. Am refacut reteta si a2a oara a iesit tare bun.

Nota mea pentru reteta:
RRaluca
RRaluca 14 oct 2015, 23:47

Super bune!! Soțul meu este încântat de aceste paste si le savurează de fiecare data cu foarte mare plăcere. Mulțumim!!

Melanie
Melanie 28 apr 2015, 14:18

Desi fac paste carbonara de ceva timp, deja din ochi, am zis sa incerc si aceasta reteta. Mi-au iesit f bune. Am fost surprinsa sa vad ca sunt atar de putine comentarii. Si cu aceasta reteta ai dovedit inca o data ca ai un simt al proportiilor ingredientelor f bun! Felicitari! O poza cand inca nu erau gata deoarece le-am mancat imediat dupa preparare, cum de altfel ai si recomandat!😃

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 12 feb 2012, 22:53

Le-am incercat fiind foarte curioasa de gust. Rezultat: Si eu si sotul meu ne-am delectat ca niste adevarati gurmanzi :)

Poza mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 10 feb 2012, 17:40

Foarte bune. Eu pun ceapa taiata fin, inabusita,  peste care pun smantana si branza topita triunghi si  ierburi aromatice;iese ca un sos.Prajesc baconul,  fac sosul si abia apoi pun pastele la fiert;  le scurg fara sa mai pun apa rece peste ele, pun doar o lingura de ulei de masline (asa nu se lipesc intre ele) si le amestec imediat cu sosul si baconul.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile