Paste cu creveti in sos de smantana

Am primit saptamana trecuta un pachet cu cateva pungi de fructe de mare de la Ocean Fish, furnizorul meu preferat de peste si asta chiar pe merite, nu de publicitate. Si am zis sa va arat si voua cateva retete pe care le fac atunci cand vreau sa mai diversific meniul familiei si sa ne mai alintam(chiar si Sofiei ii plac mult!).

Aceasta reteta cu creveti imi place cel mai mult, sosul este moderat de dens, aromat si foarte potrivit cu paste sau orez. Pentru cei care tin post, puteti inlocui smantana dulce cu laptele de cocos, va fi la fel de delicios.

Ingrediente

Creveti curatati
500 g
proaspeti sau congelati
Paste
500 g
Smantana dulce pentru gatit(12%)
200 ml
merge cu orice procent de grasime, de la 12% la 30%
Ceapa alba
0.5 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Unt
20 g
un cub cat o nuca
Faina
1 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura mica
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Crevetii congelati ii lasati sa se decongeleze - isi vor lasa excesul de apa si se gatesc mai repede la tigaie. Daca nu aveti timp pentru decongelare v-as recomanda sa le puneti pentru 2 minute in apa clocotita cu sare si sa-i lasati apoi intr-o sita sa se scurga de excesul de apa.

Cu cei proaspeti totul este simplu, curatati si sunt buni de gatit.

2

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Intr-o tigaie incalziti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul, lasati sa se caleasca cam 1 minut la foc mediu, aveti grija sa nu le ardeti.

3

Adaugati crevetii si ii lasati la gatit cam 4-5 minute, pana vedeti ca scade zeama/apa care o lasa.

4

Asa arata crevetii dupa ce a mai scazut din zeama.

5

Adaugati acum smantana dulce si lasati sa fiarba cam 5 minute.

6

Cubul de unt il tavaliti prin faina, atat cat sa ia pe el.

7

Si il puneti in sosul de smantana, amestecati si lasati sa fiarba, observati ca va ingrosa sosul, dar nu mult.

8

Potriviti de sare si piper, adaugati patrunjelul tocat si stingeti focul.

9

Fierbeti pastele dvs preferate conform instructiunilor de pe pachet.

10

Pastele gata fierte se pot amesteca cu sosul din tigaie sau servi individual, asa ca in poza.

Si savurati cei mai buni creveti cu paste:)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Paste si altele, Paste

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Dorinutza
Dorinutza 03 dec 2013, 17:23

super! chiar o sa fac reteta asta...imi era dor de niste creveti:D

Nota mea pentru reteta:
rho
rho 04 dec 2013, 15:30

lena as vrea sa-ti trimit o reteta de biscuiti dar nustiu cum nu sunt asa experta la calc 

lena
Elena (lena) 04 dec 2013, 16:13

Daca nu-i lunga porti sa mi-o scrii si in comentarii, sau pe mail - elena@lalena.ro.

rho
rho 04 dec 2013, 16:28

1.kg.faina...500.gr unt...400.zahar..4.oua..un.pic.de sare...un.praf.de.copt..si coaja de la o lamaie................  untultrebuie sa fie la temperatura camerei  se amesteca cu zaharu se pun ouale  prafu de copt si sarea se amesteca bine apoi punem aluatu infrigider pentru o ora sau cat   vreti voi se intinde o foaie se fac rondele iar in mijloc am pus miez de nuca eu am facut si cu susan

Poza mea pentru reteta:
rho
rho 04 dec 2013, 16:30

daca sunt greseli de gramatica scuze 

zenovica
zenovica 04 dec 2013, 20:33

la fel ca celelalte retete,e delicioasa