Ingrediente
●
Creveti curatati
500 g
proaspeti sau congelati
●
Smantana dulce pentru gatit(12%)
200 ml
merge cu orice procent de grasime, de la 12% la 30%
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
●
Unt
20 g
un cub cat o nuca
●
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura mica
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Crevetii congelati ii lasati sa se decongeleze - isi vor lasa excesul de apa si se gatesc mai repede la tigaie. Daca nu aveti timp pentru decongelare v-as recomanda sa le puneti pentru 2 minute in apa clocotita cu sare si sa-i lasati apoi intr-o sita sa se scurga de excesul de apa.
Cu cei proaspeti totul este simplu, curatati si sunt buni de gatit.
Pas 2
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Intr-o tigaie incalziti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul, lasati sa se caleasca cam 1 minut la foc mediu, aveti grija sa nu le ardeti.
Pas 3
Adaugati crevetii si ii lasati la gatit cam 4-5 minute, pana vedeti ca scade zeama/apa care o lasa.
Pas 4
Asa arata crevetii dupa ce a mai scazut din zeama.
Pas 5
Adaugati acum smantana dulce si lasati sa fiarba cam 5 minute.
Pas 6
Cubul de unt il tavaliti prin faina, atat cat sa ia pe el.
Pas 7
Si il puneti in sosul de smantana, amestecati si lasati sa fiarba, observati ca va ingrosa sosul, dar nu mult.
Pas 8
Potriviti de sare si piper, adaugati patrunjelul tocat si stingeti focul.
Pas 9
Fierbeti pastele dvs preferate conform instructiunilor de pe pachet.
Pas 10
Pastele gata fierte se pot amesteca cu sosul din tigaie sau servi individual, asa ca in poza.
Si savurati cei mai buni creveti cu paste:)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)