Ingrediente
●
Creveți curățați
500 g
proaspeți sau congelați
●
Smântână dulce pentru gătit (12%)
200 ml
merge cu orice procent de grăsime, de la 12% la 30%
●
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
●
Unt
20 g
un cub cât o nucă
●
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Creveții congelați îi lăsați să se decongeleze - își vor lăsa excesul de apă și se gătesc mai repede la tigaie. Dacă nu aveți timp pentru decongelare v-aș recomanda să le puneți pentru 2 minute în apă clocotită cu sare și să-i lăsați apoi într-o sită să se scurgă de excesul de apă.
Cu cei proaspeți totul este simplu, curățați și sunt buni de gătit.
Pas 2
Ceapa și usturoiul se taie mărunt.
Într-o tigaie încălziți uleiul, adăugați ceapa și usturoiul, lăsați să se călească cam 1 minut la foc mediu, aveți grijă să nu le ardeți.
Pas 3
Adăugați creveții și îi lăsați la gătit cam 4-5 minute, până vedeți că scade zeama/apa care o lasă.
Pas 4
Așa arată creveții după ce a mai scăzut din zeamă.
Pas 5
Adăugați acum smântâna dulce și lăsați să fiarbă cam 5 minute.
Pas 6
Cubul de unt îl tăvăliți prin făină, atât cât să ia pe el.
Pas 7
Și îl puneți în sosul de smântână, amestecați și lăsați să fiarbă, observați că va îngroșa sosul, dar nu mult.
Pas 8
Potriviți de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat și stingeți focul.
Pas 9
Fierbeți pastele dvs. preferate conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pas 10
Pastele gata fierte se pot amesteca cu sosul din tigaie sau servi individual, așa ca în poză.
Și savurați cei mai buni creveți cu paste :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)