Să vă arăt acum și una din rețetele noastre preferate cu tăiței de casă sau paste cu ou - un fel de One Pot Pasta. Tradus mai românește ar fi tăiței scăzuți cu carne sau legume, copiii mei le adoră și de fiecare dată fac senzație când le pregătesc ca mâncare de bază, chiar și la o masă mai festivă. Ideea este ca pastele să nu fiarbă separat într-o altă apă, dar chiar în zeama/supa de carne sau legume, și s-o absoarbă complet în procesul gătitului. Din această cauză tăițeii preiau complet gustul supei în care fierb și sunt excepțional de gustoși! Am încercat să fac rețeta și cu paste fără ouă, cele din grâu dur, dar nu ies la fel de bune - se cam răsfierb și nu au textura aia elastică.
Am gustat aceste paste prima dată la niște prieteni și de atunci nu ne mai săturăm de ele. Bineînțeles că cele mai bune ies cu tăițeii de casă, făcuți chiar de voi, dar ies buni și cu cei din comerț de calitate mai bună, dar neapărat să fie cu ouă!
Rețeta este ok dacă o faceți și doar cu niște legume călite(eu am făcut-o și doar cu morcovi, ceapă, ardei, ciuperci), fără carne - asta ar fi pentru vegetarieni. Se pot adăuga și mai multe legume pe lângă carne, dar vă recomand prima dată să le faceți așa cum am scris mai jos, sunt prea bune și nu te mai poți opri din mâncat, anume de la gustul supei absorbit de paste.