Sa va arat acum si una din retetele noastre preferate cu taitei de casa sau paste cu ou - un fel de One Pot Pasta. Tradus mai romaneste ar fi taitei scazuti cu carne sau legume, copiii mei le adora si de fiecare data fac senzatie cand le pregatesc ca mancare de baza, chiar si la o masa mai festiva. Ideea este ca pastele sa nu fiarba separat intr-o alta apa, dar chiar in zeama/supa de carne sau legume, si s-o absoarba complet in procesul gatirii. Din aceasta cauza taiteii preiau complet gustul supei in care fierb si sunt exceptional de gustosi! Am incercat sa fac reteta si cu paste fara oua, cele din grau dur, dar nu ies la fel de bune - se cam rasfierb si nu au textura aia elastica.
Am gustat aceste paste prima data la niste prieteni si de atunci nu ne mai saturam de ele. Bineinteles ca cele mai bune ies cu taiteii de casa, facuti chiar de voi, dar ies buni si cu cei din comert de calitate mai buna, dar neaparat sa fie cu oua!
Reteta este ok daca o faceti si doar cu niste legume calite(eu am facut-o si doar cu morcovi, ceapa, ardei, ciuperci), fara carne - asta ar fi pentru vegetarieni. Se pot adauga si mai multe legume pe langa carne, dar va recomand prima data sa le faceti asa cum am scris mai jos, sunt prea bune si nu te mai poti opri din mancat, anume de la gustul supei absorbit de paste.