Paste rapide sau One Pot Pasta

Paste rapide sau One Pot Pasta

Să vă arăt acum și una din rețetele noastre preferate cu tăiței de casă sau paste cu ou - un fel de One Pot Pasta. Tradus mai românește ar fi tăiței scăzuți cu carne sau legume, copiii mei le adoră și de fiecare dată fac senzație când le pregătesc ca mâncare de bază, chiar și la o masă mai festivă. Ideea este ca pastele să nu fiarbă separat într-o altă apă, dar chiar în zeama/supa de carne sau legume, și s-o absoarbă complet în procesul gătitului. Din această cauză tăițeii preiau complet gustul supei în care fierb și sunt excepțional de gustoși! Am încercat să fac rețeta și cu paste fără ouă, cele din grâu dur, dar nu ies la fel de bune - se cam răsfierb și nu au textura aia elastică.

Am gustat aceste paste prima dată la niște prieteni și de atunci nu ne mai săturăm de ele. Bineînțeles că cele mai bune ies cu tăițeii de casă, făcuți chiar de voi, dar ies buni și cu cei din comerț de calitate mai bună, dar neapărat să fie cu ouă!

Rețeta este ok dacă o faceți și doar cu niște legume călite(eu am făcut-o și doar cu morcovi, ceapă, ardei, ciuperci), fără carne - asta ar fi pentru vegetarieni. Se pot adăuga și mai multe legume pe lângă carne, dar vă recomand prima dată să le faceți așa cum am scris mai jos, sunt prea bune și nu te mai poți opri din mâncat, anume de la gustul supei absorbit de paste.

Ingrediente

Carne
500 g
orice carne preferați - de pui, curcan, porc, sau carne tocată chiar
Ceapă
1 buc
puteți să mai adăugați morcov, ardei, ciuperci
Tăiței de casă
500 g
important să fie din ouă
Apă
1 l
   
Sare
1 lingurita
după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
puteți să mai adăugați niște boia de ardei, pătrunjel, deci mirodenii după gust
Ulei
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Anume la această rețetă eu am folosit pulpă de curcan dezosată, am tăiat-o cubulețe mici și am pus-o la călit cu puțin ulei într-un tuci sau o cratiță cu fund mai gros, cam de 5 litri.

Se poate găti rețeta și într-o tigaie mai adâncă, cea de 28-30 cm cu capac este perfectă.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 1
Pas 2

Pe parcursul gătitului observați că se mai lasă zeamă din carne, așa și trebuie, continuați să o căliți și mai amestecați periodic în ea.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 2
Pas 3

Ar trebui să scadă toată apa din carne și va începe ușor să se rumenească.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 3
Pas 4

Acum e momentul să adăugați ceapa tăiată julien și/sau alte legume preferate.

Amestecați bine și mai căliți încă 5 minute.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 4
Pas 5

În carnea și legumele călite turnați 1 litru de apă rece, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

Când dă în clocot, potriviți de sare, piper și alte mirodenii, faceți focul mic și lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până se gătește carnea bine. În caz că folosiți carne de pui de casă, vă orientați după alt timp de fierbere.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 5
Pas 6

Cum am zis, dacă aveți tăiței de casă recomand să-i folosiți.

În caz că nu am, eu înlocuiesc cu paste din ouă de comerț - astea din poză ar fi preferatele noastre, sunt proaspete și le iau de la Mega Image, se vând în vitrina cu ouă, lipii, etc.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 6
Pas 7

Ele fiind mai lungi le tai jumătăți cu un cuțit, să fie mai comod de mâncat și pentru copii.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 7
Pas 8

Când carnea a fiert, adăugați tăițeii în oală și amestecați atent.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 8
Pas 9

Lăsați să fiarbă la foc mic până pastele absorb aproape toată apa din oală(cam 5-10 minute), dar nu trebuie să fie uscate!

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 9
Pas 10

La final mai amestecați încă o dată atent, închideți focul și acoperiți oala cu capac.

Lăsați așa să se pătrundă în oală timp de 20-30 de minute înainte de servire.

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 10
Pas 11

Înainte să le puneți în farfurii amestecați și observați că tăițeii au absorbit toată apa și nu sunt deloc apoși.

Le serviți cu orice garnitură vă place, dar cei mai buni sunt așa simpli cu o bucată de brânză pe lângă.

Poftă Bună!

Paste rapide sau One Pot Pasta - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

florina23
florina23 20 Nov 2017, 17:20

Buna seara! Credeti ca se poate face reteta asta si de post: adica in loc de carne, soia sau doar cu legume?

lena
Elena (lena) florina23 20 Nov 2017, 17:32

De legume am scris, mai greu cu pastele, celafaraoua s-ar putea face mai moi.

RazvanBanciu248
Razvan Banciu (RazvanBanciu248) 20 Nov 2017, 18:37

că tot este perioada când se pot da dezlegări, se poate înlocui carnea cu brânză sau cașcaval, rasă sau feliuțe. iar dacă adăugați un ou, cu puțin înainte de final și mestecați să se răspândească uniform, veți fi mai mult decât încântați de rezultat. de asemeni, în loc de carne merg și vinete ușor călite.

violeta.nuky
violeta.nuky 20 Nov 2017, 21:23

Interesanta reteta.Am sa o pregatesc si eu in curand.Multam ca mi-ai spus de pastele de la Mega Image,nici nu stiam de ele.Cu deosebita stima, Violeta

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 22 Nov 2017, 18:33

Mersi frumos, pentru reteta, Lena. Demult timp o astept. Am cautat-o tot net-ul, dar cum ai descris-o tu e la fel ca cea care o pregatea bunica. Imi lasa gura apa! Am reteta ideala pentru wekend! Multa sanatate tie si familiei tale.

lena
Elena (lena) LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 22 Nov 2017, 19:08

Cu mare placere!

MihalacheMariana490
Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 19 Jun 2018, 13:19

f. buna am facuto cu carne tocata.Multumim.