Paste rapide sau One Pot Pasta

Paste rapide sau One Pot Pasta

Sa va arat acum si una din retetele noastre preferate cu taitei de casa sau paste cu ou - un fel de One Pot Pasta. Tradus mai romaneste ar fi taitei scazuti cu carne sau legume, copiii mei le adora si de fiecare data fac senzatie cand le pregatesc ca mancare de baza, chiar si la o masa mai festiva. Ideea este ca pastele sa nu fiarba separat intr-o alta apa, dar chiar in zeama/supa de carne sau legume, si s-o absoarba complet in procesul gatirii. Din aceasta cauza taiteii preiau complet gustul supei in care fierb si sunt exceptional de gustosi! Am incercat sa fac reteta si cu paste fara oua, cele din grau dur, dar nu ies la fel de bune - se cam rasfierb si nu au textura aia elastica.

Am gustat aceste paste prima data la niste prieteni si de atunci nu ne mai saturam de ele. Bineinteles ca cele mai bune ies cu taiteii de casa, facuti chiar de voi, dar ies buni si cu cei din comert de calitate mai buna, dar neaparat sa fie cu oua!

Reteta este ok daca o faceti si doar cu niste legume calite(eu am facut-o si doar cu morcovi, ceapa, ardei, ciuperci), fara carne - asta ar fi pentru vegetarieni. Se pot adauga si mai multe legume pe langa carne, dar va recomand prima data sa le faceti asa cum am scris mai jos, sunt prea bune si nu te mai poti opri din mancat, anume de la gustul supei absorbit de paste.

Ingrediente

Carne
500 g
orice carne preferati - de pui, curcan, porc, sau carne tocata chiar
Ceapa
1 buc
puteti sa mai adaugati morcov, ardei, ciuperci
Taietei de casa
500 g
important sa fie din oua
Apa
1 l
Sare
1 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
puteti sa mai adaugati niste boia de ardei, patrunjel, deci mirodenii dupa gust
Ulei
50 ml

Pasi de urmat

1

Anume la aceasta reteta eu am folosit pulpa de curcan dezosata, am taiat-o cubulete mici si am pus-o la calit cu putin ulei intr-un tuci sau cratita cu fund mai gros, cam de 5 litri.

Se poate gati reteta si intr-o tigaie mai adanca, cea de 28-30 cm cu capac este perfecta.

2

Pe parcursul gatirii observati ca se mai lasa zeama din carne, asa si trebuie, continuati sa o caliti si mai amestecati periodic in ea.

3

Ar trebui sa scada toata apa din carne si va incepe usor sa se rumeneasca.

4

Acum e momentul sa adaugati ceapa taiata julien si/sau alte legume preferati.

Amestecati bine si mai caliti inca 5 minute.

5

In carnea si legumele calite turnati 1 litru de apa rece, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Cand da in clocot, potriviti de sare, piper si alte mirodenii, faceti focul mic si lasati sa fiarba 10-15 minute sau pana se gateste carnea bine. In caz ca folositi carne de pui de casa, va orientati dupa alt timp de fierbere.

6

Cum am zis, daca aveti taitei de casa recomand sa-i folositi.

In caz ca nu am, eu inlocuiesc cu paste din oua de comert - astea din poza ar fi preferatele noastre, sunt proaspete si le iau de la Mega Image, se vand in vitrina cu oua, lipii, etc.

7

Ele fiind mai lungi le tai jumatati cu un cutit, sa fie mai comod de mancat si pentru copii.

8

Cand carnea a fiert, adaugati taiteii in oala si amestecati atent.

9

Lasati sa fiarba la foc mic pana pastele absorb aprope toata apa din oala(cam 5-10 minute), dar nu trebuie sa fie uscate!

10

La final mai amestecati inca o data atent, inchideti focul si acoperiti oala cu capac.

Lasati asa sa se patrunda in oala timp de 20-30 de minute inainte de servire.

11

Inainte sa le puneti in farfurii amestecati si observati cu taitetii au absorbit toata apa si nu sunt deloc aposi.

Le serviti cu orice garnitura va place, dar cei mai buni sunt asa simpli cu o bucata de branza pe langa.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

florina23
florina23 20 nov 2017, 17:20

Buna seara! Credeti ca se poate face reteta asta si de post: adica in loc de carne, soia sau doar cu legume?

lena
Elena (lena) florina23 20 nov 2017, 17:32

De legume am scris, mai greu cu pastele, celafaraoua s-ar putea face mai moi.

RazvanBanciu248
Razvan Banciu (RazvanBanciu248) 20 nov 2017, 18:37

că tot este perioada când se pot da dezlegări, se poate înlocui carnea cu brânză sau cașcaval, rasă sau feliuțe. iar dacă adăugați un ou, cu puțin înainte de final și mestecați să se răspândească uniform, veți fi mai mult decât încântați de rezultat. de asemeni, în loc de carne merg și vinete ușor călite.

violeta.nuky
violeta.nuky 20 nov 2017, 21:23

Interesanta reteta.Am sa o pregatesc si eu in curand.Multam ca mi-ai spus de pastele de la Mega Image,nici nu stiam de ele.Cu deosebita stima, Violeta

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 22 nov 2017, 18:33

Mersi frumos, pentru reteta, Lena. Demult timp o astept. Am cautat-o tot net-ul, dar cum ai descris-o tu e la fel ca cea care o pregatea bunica. Imi lasa gura apa! Am reteta ideala pentru wekend! Multa sanatate tie si familiei tale.

lena
Elena (lena) LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 22 nov 2017, 19:08

Cu mare placere!