Bellini Rețetă VIDEO

Bellini

Acest Cocktail Bellini este un simbol al Veneției și dacă ați fost acolo și nu l-ați gustat eu aș zice că s-a pierdut o mică parte din farmecul acestui oraș. L-am văzut cam în toate magazinele de suveniruri și de cele mai multe ori este un Bellini artificial și comercial - rețeta originală de Bellini este atât de simplă și banală, o culoare frumoasă și un gust ușor catifelat, nu are nimic în comun cu băuturile carbogazoase din comerț numite "Bellini". Îl puteți prepara cu ușurință acasă, chiar vă recomand să vă răsfățați "jumătățile" sau musafirii cu un pahar din această băutură deosebit de fină.

Prosecco se găsește acum în orice supermarket mai măricel, dacă nu-l găsiți folosiți un vin spumant alb de bună calitate. Recomand în sezonul de piersici să-l preparați cu fructe proaspete, iarna merge bine și cu nectar de piersici.

Ingrediente

Prosecco italian
200 ml
să fie rece, din frigider
Piersici
2 buc
sau 200ml nectar de piersici

Pași de urmat

Pas 1

Luați piersici bine coapte și dulci, aromate.

Le curățați de coajă și sâmbure.

Bellini - Pas 1
Pas 2

Le puneți într-un blender și faceți un piure foarte fin din ele.

Bellini - Pas 2
Pas 3

Turnați aproximativ jumătate de pahar piure de piersici.

Bellini - Pas 3
Pas 4

Adăugați în 2-3 reprize același volum de Prosecco rece, amestecați bine cu o linguriță de fiecare dată.

Se adaugă câte puțin pentru că este vin spumant și va cam "fugi" din pahar dacă îl turnați pe tot odată.

Bellini - Pas 4
Pas 5

Se servește imediat, cât încă are o spumă frumoasă deasupra.

Dacă spuma se mai lasă, turnați încă un fir de Prosecco chiar înainte să-l serviți la masă.

Poftă Bună!

Bellini - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 ml (2 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

TatianaBejan358
Tatiana Bejan (TatianaBejan358) 05 Jul 2016, 10:32

Perfect pentru o seara de vara! Arata superb!