Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne afumată
500 g
costiță, ciolan, mușchi, etc - aș recomanda să nu fie foarte grasă
●
Fasole uscată albă
1 pahar
●
Rădăcină de țelină
1 buc
și păstârnac dacă aveți
●
Sare
1 lingura
reglați după gust
●
Pătrunjel verde
1 lingura
+ tarhon și cimbru, după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Pastă de ardei/roșii
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Neapărat înainte să vă apucați de ciorbă să vă asigurați că ați lăsat fasolea la înmuiat câteva ore, chiar mai bine peste noapte. Eu torn cam 4 pahare de apă rece la 1 de fasole.
Dacă aveți vreun soi de fasole care fierbe repede puteți sări acest pas.
Pas 2
După acest timp scurgeți apa în care a stat fasolea, turnați alta curată și puneți la fiert.
Apă trebuie să acopere bine boabele de fasole.
Pas 3
Când începe să fiarbă, o lăsați 5 minute apoi scurgeți apa din ea și o aruncați.
Turnați alta apă, de preferat fierbinte și mai puneți la fiert.
Când începe să fiarbă iar o scurgeți și aruncați, ar fi bine să repetați această procedură de 2-3 ori să nu aveți probleme specifice consumului de fasole :)
Pas 4
La urmă turnați apă cât să acopere bine fasolea, adăugați 1 ceapă, 2-3 frunze de dafin, 1-2 linguri de ulei.
Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați până este complet gata.
Pas 5
Până fierbe fasolea vă pregătiți cu restul ingredientelor - aici am legumele și niște costiță afumată dar nu grasă.
Pas 6
Pasta de roșii și verdețurile - proaspete sau uscate.
Pas 7
Am tăiat cubulețe toate legumele - morcovul, ceapa, ardeiul și țelina.
Pas 8
Am avut o bucată de costiță cu carne și os - carnea am tăiat-o bucățele mici și oasele le-am lăsat cu puțină carne pe ele.
Pas 9
Într-o tigaie turnați puțin ulei, adăugați morcovul și ceapa, le căliți timp de 5 minute.
Pas 10
Apoi adăugați țelina și ardeiul.
Pas 11
Tot acolo puneți și pasta de roșii.
Pas 12
Mai adăugați și carnea/costița afumată.
Pas 13
Amestecați bine și lăsați să se călească încă 5 minute.
Pas 14
Treceți acest amestec de legume și carne într-o cratiță mare de 5 litri.
Pas 15
Adăugați aproximativ 2 litri de apă.
Pas 16
Aprindeți focul sub oală și lăsați să fiarbă încet 30-40 de minute.
Pas 17
După acest timp adăugați în cratiță toată fasolea fiartă, împreună cu zeama/apă.
Pas 18
Turnați borșul acru, reglați după gust.
Pas 19
Adăugați sarea, la fel potriviți după gust.
Amestecați bine ciorba și lăsați să mai fiarbă 10 minute.
Pas 20
La urmă adăugați pătrunjelul tocat.
Pas 21
Potriviți după gust și dregeți ciorba cu tarhon și cimbru, eu am pus câte 1 linguriță din fiecare (am avut uscat).
Pas 22
Amestecați bine, acoperiți cu capac și închideți focul.
Lăsați ciorba să se pătrundă bine, 20-30 de minute înainte de servire.
Pas 23
Serviți cu niște ceapă roșie și ardei iute, dacă vă place. Și o lingură de smântână acolo tot nu strică :)
Poftă Bună!
Cantitate:
5 l
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
4 (2 voturi)