Parjoale la cuptor cu ciuperci si cascaval

Parjoale la cuptor cu ciuperci si cascaval

O mancare foarte, foarte delicioasa, simplu si repede de preparat. Plus faptul ca sunt facute la cuptor, deci sunt si dietetice si sanatoase. Atunci cand le mancam ma gandeam ca posibil sa renunt la parjoalele clasice si sa fac numai din astea. Deci recomand sa le incercati neaparat.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate - 2- cutii de 200g
Ceapa alba
2 buc
Carne tocata amestec(vita/porc)
500 g
eu am pus 1 kg si mi-au iesit 2 tavi de parjoale
Oua
1 buc
Franzela simpla
2 buc
adica 2 felii - 150 g aproximativ
Cascaval clasic
200 g
Sare
1 linguri
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

O precizare pentru inceput - eu am facut o cantitate dubla de ingrediente - deci in poze veti vedea ca ingrediente sunt mai multe. Din 1 kg de carne ies cam 2 tavi de parjoale.

Ciupercile, daca sunt proaspete, le spalati, taiati marunt - le puneti la tigaie cu putin ulei sa se caleasca. Amestecati periodic pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.

2

Apoi adaugati o ceapa tocata marunt, amestecati, lasati sa se rumeneasca impreuna, apoi sarati si piperati putin dupa gust. Stingeti focul si incepeti sa pregatiti carnea.

3

Carnea si 1 ceapa se taie bucati medii (atat cat sa incapa in masina de tocat). Franzela se inmoaie in lapte sau apa.

Daca ati luat carne tocata gata, sariti peste acest pas.

4

Dati carnea, ceapa si franzela scursa bine de apa, prin masina de tocat. Adaugati 1 ou, sarea si piperul, amestecati bine cu mainile si o bateti putin.

5

Inmuiati mainile in apa si formati parjoalele - eu le-am facut rotunde. Le aranjati intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si dati la cuptor la temperatura de 180-200 grade.

6

Peste 15-20 de min veti observa ca parjoale se fac mai mici, le scoateti, le apropiati una de alta, sa nu fie spatiu intre ele (asa este mai simplu de pus ciupercile si cascavalul). Pe fiecare parjoala puneti cate 1 lingura de ciuperci.

7

Apoi dati cascaval prin razatoare si presarati bine toate parjoalele. Le dati la cuptor inca 20-25 de min pana se topeste cascavalul si se patrund aromele.

8

Cat sunt calde le scoateti din tava cu o paleta, le puneti pe o farfurie sa se racoreasca. Se servesc calde (incalzite) cu orice garnitura preferata de legume.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 750 grame (o tava de cuptor)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

dianas87
dianas87 12 dec 2012, 13:56

o sa incerc si eu par a fi bune ...meci Lena p'u recete gustoase

cristina.qrl
cristina.qrl 31 mar 2012, 16:10

Le-am preparat si eu astazi - cu modestie spun ca mi-au iesit super

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ladydi75
ladydi75 27 mai 2011, 20:27

Cautand pe net retete diferite din / cu carne tocata, am dat peste aceasta si am si facut-o azi. A fost foarte apreciata de familie. Multumesc mult pentru retele postate, intotdeauna apelez la ele cand ma lasa 'insiparatia' :)

andreas
andreas 27 nov 2010, 20:24

multumim pentru retete..... am pus ochii pe reteta de cateva zile si am zic ca prima le incerc si dupa comentez,au iesit foarte foarte bune ...incercati si nu veti regreta

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 29 sep 2010, 08:23

Eu pun mereu in parjoale patrunjel tocat marunt, da o aroma aparte oricarui fel de carne tocata.

mioara
mioara 21 mai 2010, 21:02

super le fac si eu maine.lena as vrea sa faci o rulada diplomat sa vad si eu cum se prepara....te rog as vrea sa o fac si eu

babydoly
babydoly 19 mai 2010, 08:47

iti lasa   gura  apa   !

Nota mea pentru reteta:
sarian
sarian 19 mai 2010, 03:52

draga Lena casa carnasierelor iti multumeste.

Nota mea pentru reteta:
anita
anita 18 mai 2010, 22:57

Arata super....si eu vreau!!!

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 18 mai 2010, 19:02

in italiana se spune.. a la meravilia

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile