Pizza Vegetariana, ca la pizzerie

Pizza Vegetariana, ca la pizzerie

V-am povestit eu mai inainte ca am fost sa ma inspir la pizzeria artizanala BonPizza&Grill, prima reteta a fost de pizza cu bacon si zuccini, acum vreau sa va arat cum se prepara pizza vegetariana. Fetele mele au savurat-o in 5 minute, si nu a obiectat niciuna ca era fara carne!

Cei de la pizzerie fac varianta ovo-lacto, adica cu mozzarella in loc de cascavalul de post(un amestec de margarine), eu va recomand sa folositi anume tofu daca o vreti strict vegana. Bineinteles, nu se va topi asa cum o face mozzarella, dar tot este o varianta foarte buna. Imi place mult aici ca se folosesc la topping felii subtiri de zucchini, acestea dau un plus de gust dar si mai multa culoare la pizza.

Semipreparate

1 portii
cantitate pentru 2 pizza

Ingrediente

Ciuperci champinion proaspete
6 buc
Masline
100 g
Porumb conservat
2 linguri
Ceapa rosie
0.5 buc
Ardei gras
0.5 buc
Zucchini
100 g
sau dovlecei
Cascaval
300 g
in varianta vegana folositi tofu

Pasi de urmat

1

In primul rand pregatiti Aluatul de pizza si Sosul de rosii, bineinteles.

La pizzerie aluatul este altul, dar puteti prepara pizza cu aluatul meu sau oricare altul va place.

Deci, intindeti si puneti in tava primul blat de pizza si il ungeti cu 2-3 linguri de sos de rosii.

2

Presarati deasupra 1-2 maini de cascaval/tofu dat prin razatoare.

3

Puneti ciupercile taiate felii subtiri.

4

Adaugati porumbul si maslinele.

5

Apoi ceapa taiata julien si feliile fine de ardei gras.

6

Mai puteti adauga si cateva felii subtiri de zucchini sau dovlecei.

7

Si la urma mai puneti inca 1-2 maini de cascaval ras/tofu deasupra.

8

Puneti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute.

In cuptorul de la pizzerie aceasta se face in 3-4 minute la 400 grade!

9

Si cam asta a fost, puteti jongla cu toppingul dupa preferinta si va bucurati de cea mai buna pizza vegetariana.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1-2 pizza)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !