Pizza cu bacon si zucchini

Pizza cu bacon si zucchini

Sambata trecuta am fost la furat retete de pizza! Fiindca am dat peste niste oameni foarte pasionati la BonPizza&Grill, care au invatat s-o faca pe bune ca in Italia, in cuptor cu lemne artizanal si cu aluat din acela smeker. Fiind ceva mai insistenta, i-am convins sa imparta cu noi si 1-2 retete de pizza direct de la sursa. Am absorbit cu atata placere informatiile, mai ales ca am avut parte si de niste gazde minunate - va multumesc mult Chef Augustin si Lavinia pentru atitudine si primire!

Deci azi este despre aceasta pizza cu zucchini, am ales anume aceasta reteta pentru ca este putin altfel decat toppingurile cu care v-ati obisnuit, dar in acelasi timp simpla si foarte gustoasa. Daca aveti noroc sa fiti din Bucuresti sector 3, o puteti gusta direct de la sursa. Dar pentru cei mai putin norocosi, va dau mai jos pasii cum s-o faceti in casa.

Pentru vegetarieni, puteti renunta la bacon si puneti cateva felii in plus de zucchini.

Ingrediente

Aluat de pizza
250 g
in pas 1 va dau variantele mele de aluat, facute in casa
Smantana dulce 30%
5 linguri
Mozzarella
200 g
Branza feta sau telemea
100 g
Bacon felii
4 buc
Zucchini
100 g
puteti inlocui cu dovlecei
Ulei de masline
50 ml
Usturoi(catei)
1 buc
Marar tocat
1 lingurite

Pasi de urmat

1

In primul rand pregatiti aluatul de pizza, la pizzerie el este mai specific(il vedeti in poza) si promit sa vi-l arat neaparat pe viitor, bineinteles adaptat la conditiile de casa pe cat posibil.

Pana atunci folositi Aluatul de pizza clasic, sau Aluatul de pizza rapid, fara drojdie - din amandoua retete obtineti 2 blaturi de dimensiune medie.

2

Intindeti blatul cu mainile(anume asa o face pizzaiola) sau cu facaletul, ca o gospodina simpla :)

3

Ungeti blatul cu smantana dulce.

4

Presarati jumatate din cantitatea de mozzarella rasa si branza faramitata cu mainile.

5

Nu uitati si de feliile de bacon, distribuiti uniform si le rupeti cu mainile.

In varianta fara carne, renuntati la bacon.

6

Acum mai vine un rand de mozzarella rasa.

7

Distribuiti uniform feliile de zucchini taiate subtire.

8

Puneti pizza la cuptor si o lasati pana se rumeneste frumos la margini.

Eu am surprins la pizzerie si cum pleaca pizza in cuptorul cu lemne, direct pe vatra!

9

Acolo se coace doar 4 min la 400 grade, conditii cam imposibile la cuptorul electric.

10

Faceti un mujdei slab dintr-un catel de usturoi si cateva linguri ulei de masline.

Dupa cuptor stropiti/ungeti usor pizza cu acest amestec.

Este optional, daca nu o vreti cu usturoi. Si nu uitati sa presarati cateva fire de marar, este la fel optional.

11

Feliati si serviti pizza cu mare pofta, e absolut minunata!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1 pizza medie)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

DenisaIulianaCristi229
Denisa Iuliana Cristi (DenisaIulianaCristi229) 27 feb 2019, 14:03

Lena , am si eu o intrebare familoa mea adora pizza si am incercat o gramada de variante de aluat de pizza dar niciuna nu mia reusit ... e posibil sa fie cuptorul de vina ? Intotdeauna aluatul imi iese tare dedesubt am facu la temperatura mai mica mai mare nimic... blaturi de prajituri daca fac ies bine doar pizza n. Ai vrut sfat ce as putea face ?