Budinca rapida cu branza de vaci Reteta VIDEO
Este o budinca din branza de vaci foarte simpla si practica, in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati, budinca este cea mai buna solutie - da una rapida si mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa, cantitatea de zahar poate fi reglata dupa gust, dar la aceste cantitati budinca iese moderat de dulce. Merisoare si stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.
Am uns budinca deasupra cu smantana simpla mai grasa, asa este mai gustoasa si prinde o usoara culoare, dar nu este obligatoriu, la fel si nuca de cocos.
Este una din retetele mele cele mai indragite, chiar o buna solutie pentru mamici grabite si nu numai :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Branza de vaci
1 kg
Alegeti branza simpla de vaci, nu foarte cremoasa si lichida
●
Zahar
6 linguri
sau 100g
●
Stafide
100 g
sau merisoare
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Smantana
2 linguri
De preferat sa fie smantana mai grasa - 20%
●
Nuca de cocos
50 g
pentru ornat, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cu o furculita maruntiti bine branza, puteti s-o treceti si printr-o sita, dar eu am maruntit-o si asa.
Pas 2
Peste branza adaugati toate ingredientele, fara smantana si nuca de cocos.
Stafidele inainte le spalati sau opariti cu apa fiarta.
Pas 3
Amestecati bine toata compozitia.
Pas 4
Ungeti cu ulei/unt o tava pentru cuptor, de preferat s-o asterneti si cu hartie de copt, sa nu se lipeasca budinca de tava.
Pas 5
Puneti compozitia de branza in tava si nivelati.
Pas 6
Ungeti branza deasupra cu cele 2 linguri de smantana.
Puneti la cuptor pana se rumeneste bine.
Pas 7
O scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin si puteti s-o feliati.
Pas 8
Este delicioasa si simpla sau cu putin iaurt si dulceata pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)