Budincă rapidă cu brânză de vaci Rețetă VIDEO
Este o budincă din brânză de vaci foarte simplă și practică, în caz că aveți niște brânză de vaci, vreți să faceți ceva bun cu ea, dar nu vreți să vă complicați, budinca este cea mai bună soluție - da una rapidă și mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii și pentru amatorii de mâncare sănătoasă, cantitatea de zahăr poate fi reglată după gust, dar la aceste cantități budinca iese moderat de dulce. Merișoare și stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.
Am uns budinca deasupra cu smântână simplă mai grasă, așa este mai gustoasă și prinde o ușoară culoare, dar nu este obligatoriu, la fel și nuca de cocos.
Este una din rețetele mele cele mai îndrăgite, chiar o bună soluție pentru mămici grăbite și nu numai :)
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Brânză de vaci
1 kg
Alegeți brânză simplă de vaci, nu foarte cremoasă și lichidă
●
Zahăr
6 linguri
sau 100g
●
Stafide
100 g
sau merișoare
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Smântână
2 linguri
De preferat să fie smântâna mai grasă - 20%
●
Nucă de cocos
50 g
pentru ornat, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu o furculiță mărunțiți bine brânza, puteți s-o treceți și printr-o sită, dar eu am mărunțit-o și așa.
Pas 2
Peste brânză adăugați toate ingredientele, fără smântână și nucă de cocos.
Stafidele înainte le spălați sau opăriți cu apă fiartă.
Pas 3
Amestecați bine toată compoziția.
Pas 4
Ungeți cu ulei/unt o tavă pentru cuptor, de preferat s-o așterneți și cu hârtie de copt, să nu se lipească budinca de tavă.
Pas 5
Puneți compoziția de brânză în tavă și nivelați.
Pas 6
Ungeți brânza deasupra cu cele 2 linguri de smântână.
Puneți la cuptor până se rumenește bine.
Pas 7
O scoateți din cuptor, lăsați să se răcească puțin și puteți s-o feliați.
Pas 8
Este delicioasă și simplă sau cu puțin iaurt și dulceață pe lângă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)