Budincă rapidă cu brânză de vaci Rețetă VIDEO

Budincă rapidă cu brânză de vaci

Este o budincă din brânză de vaci foarte simplă și practică, în caz că aveți niște brânză de vaci, vreți să faceți ceva bun cu ea, dar nu vreți să vă complicați, budinca este cea mai bună soluție - da una rapidă și mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii și pentru amatorii de mâncare sănătoasă, cantitatea de zahăr poate fi reglată după gust, dar la aceste cantități budinca iese moderat de dulce. Merișoare și stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.

Am uns budinca deasupra cu smântână simplă mai grasă, așa este mai gustoasă și prinde o ușoară culoare, dar nu este obligatoriu, la fel și nuca de cocos.

Este una din rețetele mele cele mai îndrăgite, chiar o bună soluție pentru mămici grăbite și nu numai :)

Ingrediente

Brânză de vaci
1 kg
Alegeți brânză simplă de vaci, nu foarte cremoasă și lichidă
Ouă
2 buc
   
Zahăr
6 linguri
sau 100g
Griș de grâu
4 linguri
   
Stafide
100 g
sau merișoare
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Smântână
2 linguri
De preferat să fie smântâna mai grasă - 20%
Nucă de cocos
50 g
pentru ornat, opțional

Pași de urmat

Pas 1

Cu o furculiță mărunțiți bine brânza, puteți s-o treceți și printr-o sită, dar eu am mărunțit-o și așa.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Peste brânză adăugați toate ingredientele, fără smântână și nucă de cocos.

Stafidele înainte le spălați sau opăriți cu apă fiartă.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine toată compoziția.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Ungeți cu ulei/unt o tavă pentru cuptor, de preferat s-o așterneți și cu hârtie de copt, să nu se lipească budinca de tavă.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Puneți compoziția de brânză în tavă și nivelați.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Ungeți brânza deasupra cu cele 2 linguri de smântână.

Puneți la cuptor până se rumenește bine.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

O scoateți din cuptor, lăsați să se răcească puțin și puteți s-o feliați.

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Este delicioasă și simplă sau cu puțin iaurt și dulceață pe lângă.

Poftă Bună!

Budincă rapidă cu brânză de vaci - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

MadaUngu168
Mada Ungu (MadaUngu168) 04 Dec 2021, 16:29

Aici in Olanda nu e decât ricotta sau cottage cheese? Care merge la budinci? Mulțumesc

lena
Elena (lena) Mada Ungu (MadaUngu168) 04 Dec 2021, 20:06

Ambele sunt bune, doar ca la ricotta va avea textura mai fina, budinca cu cottage cheese este putin mai grunjoasa.

AdinaPop317
Adina Pop (AdinaPop317) 01 Apr 2020, 09:43

La ce temperatura trebuie pusă budinca?

lena
Elena (lena) Adina Pop (AdinaPop317) 01 Apr 2020, 13:45

La 180-200 de grade.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 Jul 2015, 19:13

Daca pun foaie de copt merge? in loc sa o ung cu unt.

lena
Elena (lena) Rocsana Dan 30 Jul 2015, 19:41

Da, sigur.

emmaird
emmaird 18 Jan 2011, 19:42

ma gandeam eu ca n-o s aiasa. si n-a iesit. go-go-go. cred ca mai trebuie faina. ca a iesit terci.

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 22:24

Ooo, ce minunatie!  Poate fi folosita si pe post de pasca pentru cei carora nu le place in mod deosebit aluatul, fie el simplu sau de cozonac sau cei carora aluatul dospit le face rau. Mie imi place sa pun si alte arome in compozitie (rom, coaja de lamaie, zahar vanilat), dar cu siguranta este buna si doar cu esenta de vanilie.

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 15 Sep 2010, 20:32

Ai folosit un vas de Jena? Cam ce dimensiuni are? Am si eu unul si as vrea sa vad daca ar fi bun. Ma gandesc ca daca e prea mic se face prea groasa compozitia si poate nu se coace.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Emma 15 Sep 2010, 21:59

Da este un vas de Jena, este cam de 20-22 cm  diametru. Daca ai unul mai mare pune dubla cantitate de la toate ingredientele.

avlontez
avlontez 01 Apr 2009, 12:10

Am facut si mi-a iesit, deja s-a si terminat.  E bine ca se face usor si repede. O  felie de prajitura si cu o cana de lapte merge perfect.

Daniela Cananau
Daniela Cananau 28 Mar 2009, 17:50

Ce-i aia gris de griu?

lena
Elena (lena) Daniela Cananau 28 Mar 2009, 21:41

La gris de grau rusii mai spun Manka, se face cu lapte de obicei

lena
Elena (lena) 01 Dec 2008, 18:44

Sunt sigura ca o sa-ti placa, gustul este deosebit, chiar mai bun de cat poza.

nasty
nasty 30 Nov 2008, 20:58

voi face si eu sa vad daca este asa buna precum si arata.....

Arată toate comentariile