Ingrediente
●
Curmale uscate fara samburi
100 g
●
Zahar de trestie
250 g
sau zahăr normal, sau îndulcitori naturali faceți cât de dulce vă place
●
Esenta de vanilie
2 buc
●
Gelatina
3 buc
3 pliculețe sau gelatină pentru 1 litru de lichid, depinde de care aveți în comerț
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mărunțiți bine în mașina de tocat carne sau în blender 150g de nuci, prunele și curmalele.
Pas 2
Adăugați la acest amestec 1 lingură de cacao și 1 lingură de nucă de cocos.
Pas 3
Amestecați bine toate ingredientele, ar trebui să vă iasă un amestec mai lipicios și elastic, ca un aluat.
Pas 4
Pentru a face tortul aveți nevoie de o cratiță rotundă cu borduri înalte, sau o caserolă, așa cum am făcut eu - sau perfect ar fi o formă de tort cu bordurile care se scot.
Înainte să asamblați tortul așterneți bine tava de tort cu o folie alimentară, așa ca să acopere bine și marginile tăvii. Puneți amestecul de mai sus în tavă, presați ușor cu mâinile sau lingura și întindeți uniform pe toată suprafața.
Pas 5
Puneți la fiert 0.5 l de lapte amestecat cu cacao, vanilie și zahăr, aproximativ o jumătate de pahar. Dacă vă place mai dulce adăugați mai mult zahăr.
Pas 6
Cealaltă cantitate de nuci (150g) o mărunțiți bine.
Pas 7
Când începe să fiarbă laptele, stingeți focul, adăugați nucile și amestecați bine, lăsați 5-10 min și apoi adăugați gelatina, eu am pus 1 plic și jumătate - 1 pliculeț este pentru 500ml de lichid. Amestecați 5-10 min să se dizolve gelatina, dacă este din aia care se dizolvă mai greu mai bine s-o înmuiați din timp în puțină apă.
Pas 8
Turnați acest amestec peste blatul din tavă. Puneți caserola la frigider până se întărește bine gelatina - 2-3 ore obligatoriu. Eu am lăsat peste noapte.
Pas 9
După ce se întărește primul strat de gelatină, începeți să pregătiți al 2-lea, cel alb. Puneți la fiert 0.5 l de lapte amestecat cu vanilie și zahăr (150g).
Pas 10
Când începe să fiarbă adăugați nuca de cocos și stingeți focul. Peste 10 min adăugați gelatina, ca și la primul strat, un plic și jumate, amestecați bine până se dizolvă.
Pas 11
Turnați acest amestec peste cele din caserolă, puneți la frigider să se întărească bine, 2-3 ore.
Pas 12
După ce s-au întărit bine straturile și înainte de a servi tortul, întoarceți tava cu fundul în sus pe o farfurie așternută cu o folie de plastic, un pic bateți ca să iasă bine tortul, scoateți folia de deasupra.
Pas 13
Apoi îl întoarceți din nou pe un platou sau farfurie pe care va fi servit tortul. Toate acestea le făceam ca să fie stratul alb deasupra și blatul jos. Scoateți toate foliile și vom orna tortul.
Pas 14
Așa arată tortul înainte de înfrumusețare.
Pas 15
Am presărat nucă de cocos deasupra și pe margini, am pus o floricică din pastă de zahăr luată de la supermarket (după mine nu este comestibilă dar arată bine pe tort, înainte să tăiați tortul o puteți scoate).
Pas 16
Aici aveți și o secțiune, este foarte gustos și ușor tortul - blatul se combină perfect cu straturile de jeleu și este și light. Așa că avem motiv să fim suple și frumoase și nici să ne lipsim de un desert delicios.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)