Ingrediente
●
Curmale uscate fara samburi
100 g
●
Zahar de trestie
250 g
sau zahar normal, sau indulcitori naturali faceti cat de dulce va place
●
Esenta de vanilie
2 buc
●
Gelatina
3 buc
3 pliculete sau gelatina pentru 1 litru de lichid, depinde de care aveti in comert
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Maruntiti bine in masina de tocat carne sau in blender 150g de nuci, prunele si curmalele.
Pas 2
Adaugati la acest amestec 1 lingura de cacao si 1 lingura de nuca de cocos.
Pas 3
Amestecati bine toate ingredientele, ar trebui sa va iasa un amestec mai lipicios si elastic, ca un aluat.
Pas 4
Pentru a face tortul aveti nevoie de o cratita rotunda cu broduri inalte, sau o casoleta, asa cum am facut eu - sau perfect ar fi o forma de tort cu bordurile care se scot.
Inainte sa asamblati tortul asterneti bine tava de tort cu o folie alimentara, asa ca sa acopere bine si marginile tavii. Puneti amestecul de mai sus in tava, presati usor cu mainile sau lingura si intindeti uniform pe toata suprafata.
Pas 5
Puneti la fiert 0.5 l de lapte amestecat cu cacao, vanilie si zahar, aproximativ o jumatate de pahar. Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar.
Pas 6
Cealalta cantitate de nuci(150g) o maruntiti bine.
Pas 7
Cand incepe sa fiarba laptele, stingeti focul, adaugati nucile si amestecati bine, lasati 5-10 min si apoi adaugati gelatina, eu am pus 1plic si jumatate - 1 pliculet este pentru 500ml de lichid. Amestecati 5-10 min sa se dizolve gelatina, daca este din aia care se dizolva mai greu mai bine s-o inmuiati din timp in putina apa.
Pas 8
Turnati acest amestec peste blatul din tava. Puneti casoleta la frigider pana se intareste bine gelatina - 2-3 ore obligatoriu. Eu am lasat peste noapte.
Pas 9
Dupa ce se intareste primul strat de gelatina, incepeti sa pregatiti al 2-lea, cel alb. Puneti la fiert 0.5 l de lapte amestecat cu vanilie si zahar(150g).
Pas 10
Cand incepe sa fiarba adaugati nuca de cocos si stingeti focul. Peste 10 min adaugati gelatina, ca si la primul strat, un plic si jumate, amestecati bine pana se dizolva.
Pas 11
Turnati acest amestec peste cele din casoleta, puneti la frigider sa se intareasca bine, 2-3 ore.
Pas 12
Dupa ce s-au intarit bine straturile si inainte de a servi tortul, intoarceti tava cu fundul in sus pe o farfurie asternuta cu o folie de plastic, un pic bateti ca sa iasa bine tortul, scoateti folia de deasupra.
Pas 13
Apoi il intoarceti din nou pe un platou sau farfurie pe care va fi servit tortul. Toate acestea le faceam ca sa fie stratul alb deasupra si blatul jos. Scoateti toate foliile si vom orna tortul.
Pas 14
Asa arata tortul inainte de infrumusetare.
Pas 15
Am presarat nuca de cocos deasupra si pe marigini, am pus o floricica din pasta de zahar luata de la supermarket (dupa mine nu este comestibila dar arata bine pe tort, inainte sa taiati tortul o puteti scoate).
Pas 16
Aici aveti si o sectiune, este foarte gustos si usor tortul - blatul se combina perfect cu straturile de jeleu si este si light. Asa ca avem motiv sa fim suple si frumoase si nici sa ne lipsim de un desert delicios.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)